Pečeni kesteni, mošt, priroda i druženje – Zelinska kestenijada uskoro

Nakon ljetnih vrućina selimo u planine, točnije, u srce Zelinske gore, Kladeščicu. Jesensko vrijeme nagoviješta svoje prepoznatljive produkte, kestene i mošt. To je vrijeme za tradicionalnu manifestaciju, Zelinsku kestenijadu koja se održava sredinom listopada. Prepoznatljiv „brand“ koji se gradi već gotovo dva desetljeća, svake godine nudi nove sadržaje u suradnji s udrugama s područja Grada. Osim pečenih kestena, očekuje vas bogata gastronomska ponuda i mošt/vina sa zelinskog podneblja.

Ovogodišnja Zelinska kestenijada održava se ove nedjelje 13. listopada 2019. od 9:00 sati. Na Kladešćicu možete doći pješice, na biciklu ili automobilom.
Već tradicionalno, Klub „SIC“ organizira biciklijadu na Kladeščicu a udruga „Fit Forma“ pješačenje. Ove godine postoji i dodatna ruta pješačenja za sve one koji žele izbjeći motorna vozila. Grupa građana pod vodstvom Gorana Kukovačeca organizirano će se okupiti ispred Streljane u Čegcima (osiguran parking), te pozivaju i ostale zainteresirane na put pješice rutom Čegci – Poklon – Kladeščica.

Gljivarska udruga „Amanita“ organizira izložbu gljiva uz prezentaciju i edukaciju o vrstama pojedinih gljiva s naših šumskih područja.
Lovačko društvo “Srndać“ u lovačkom domu na Kladeščici organizira natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića. Natjecanje počinje u 11 sati. Svim natjecateljima bit će osigurana određena količina mesa i drva po potrebi. Oko 14 sati žiri će proglasiti pobjednika, a gulaš će biti podijeljen posjetiteljima. Svi sudionici dobit će plakete, a nekoliko najboljih meso divljači. Prijave se primaju do 10. listopada na broj 0989823705 (Zdravko) ili 012061 808 (TZG Sv. Ivan Zelina).


Moto i off road klub Zelina organizira druženje s posjetiteljima uz pečene kestene.
Pivovara Crafter’s iz Dugog Sela (Leprovica), predstavit će pivo od kestena i još nekoliko odabranih vrsta. Humanitarna Udruga Ruka Prigorska prodavati će svoje radove na štandu.
Društvo „Naša djeca“ Sv. Ivan Zelina promovirat će rad udruge uz prigodnu prodaju svojih proizvoda uz društvene igre za djecu i oslikavanje lica.
I ove godine Grad Sveti Ivan Zelina daruje sve koju dolaze bez automobila mjericom pečenih kestena. Uz pečene kestene očekuje Vas bogata gastro ponuda: gljivarski kotlić, grah, kotlovina, roštilj, kolači od kestena.. a za zabavu će se pobrinuti TS Pajdaši. Sve to možete probati na vrhu zelinske gore – Kladeščici, gdje vas očekuju vrijedni članovi Udruge “Amanita”.
Djeca mogu uživati u raznim sportskim igrama, druženju i boravku na svježem zraku.
Pozivamo Vas da u što većem broju dođete pješice ili na biciklima kako bi kroz rekreaciju vaš boravak u prirodi bio još ljepši.  Zabavite se na sve tri lokacije na vrhu Zelinske gore! Vidimo se!

Izvor: Facebook

Info: TZG Zeline 

fotografije: Pixabay.com
naslovna foto: Facebook Zelinska kestenijada