Dugo toplo ljeto u Varaždinskoj županiji - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • PREPORUKA IZLETA
More
  Naslovnica Aktivni odmor Dugo toplo ljeto u Varaždinskoj županiji

  Dugo toplo ljeto u Varaždinskoj županiji

  Varaždinska županija bogata je raznim događanjima u lipnju a mi vam donosimo iz bogate palete kulture i avanture dio ponude. Zrno divljine, dašak kulture, recept za idealno ljeto  je tu! Krenimo redom:

  18. Dani perfomansa – Artistry

  Pod sloganom ‘Artistry/Umješnost’ u Varaždinu će se od 6. do 9. lipnja održati 18. Dani performansa, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u varaždinskoj palači Sermage.

  Publici će se kroz brojne performanse, izložbe, predavanja, video projekcije i koncerte na nekoliko lokacija u središtu grada predstaviti desetak domaćih i stranih umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Švicarske i Hrvatske.

  Osim domaćih i internacionalnih umjetnika među kojima su Candy Venus Andrea, Željko Kipke, Goran Skofić i Andrea Marioni, ovogodišnje Dane performansa svojim će nastupom obogatiti jedan od najprodornijih aktera hip-hop scene Edo Maajka, a u sklopu festivala održat će se i otvorenje craft&beer festa “Biergarten 2” na kojem će se predstaviti industrijske, ali i male hrvatske craft pivovare.

  Otvorenje 18. Dana performansa održat će se u četvrtak, 6. lipnja, u salonu palače Sermage, gdje će biti postavljena izložba “Od kamena do videa” Brace Dimitrijevića, jednog od pionira konceptualne umjetnosti u svijetu, a uoči otvorenja Nika Rukavina će na Trgu kralja Tomislava izvesti performans “Whipping” koji se bavi neravnopravnošću žena kroz povijesnu perspektivu.

  Ne propustite “Antunovo v Marofu”

  Novi Marof i ove godine obilježava svoje Dane grada programom “Antunovo v Marofu” koji će se održavati od 7. do 13. lipnja.

  Manifestacija „Antunovo v Marofu“ tradicionalno se slavi u mjesecu lipnju, povodom blagdana sv. Antuna Padovanskog, a glavni dio manifestacije održat će se za vikend 7. – 9. lipnja kada sve posjetitelje očekuje bogat kulturno-zabavni program.

  Od glazbenog programa valja izdvojiti koncert Tomislava Bralića i Klape Intrade u petak, 7. lipnja, te Crvene jabuke u subotu, 8. lipnja. Ulaz na koncerte je slobodan.

  Detaljan program manifestacije možete pogledati u prilogu, a za sve ostale informacije posjetite Facebook stranicu događaja klikom OVDJE.

  DRAVANTURA 2019

  Nadomak Varaždina nalazi se jedna od najljepših, najraznolikijih i na mjestima, najdivljijih rijeka. Urbani život nezamisliv je bez svoje divlje suprotnosti pa ako ste se ikada zapitali kako je to preživljavati u prirodi, koliko je romantična logorska vatra i kako je spavati osvijetljen samo zvijezdama i mjesecom, odgovor, uz puno zabave, učenja i druženja, vam može dati Dravantura.

  Već tradicionalno, u prekrasnom ambijentu uz rijeku Dravu, u svibnju se održava ekološka trodnevna camping manifestacija Dravantura, s ciljem očuvanja i upoznavanja dravske okoline, namijenjena malim i velikim avanturistima. Svi detalji Dravanture na poveznici.

  Sve informacije o lipanjskim događanjima pronađite na slijedećoj poveznici.

  Čekamo vas u Varaždinskom kraju. Osvježite se i lijepo zabavite. Dobro došli!

  TZ Varaždinske županije

  Facebook

  Sponzorirani članak

  PRATITE NAS

  1,311InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Savršena vikend avantura za kraj ljeta

  Tražeći ideju za  sjajan izlet nedaleko od Zagreba, donosimo preporuku za novootvoreni Adrenalinski park Duboka. Ako vam je dosadno u gradu, dani se sporo...

  Te čudesne Kupske noći..