Dugo toplo ljeto u Varaždinskoj županiji

Varaždinska županija bogata je raznim događanjima u lipnju a mi vam donosimo iz bogate palete kulture i avanture dio ponude. Zrno divljine, dašak kulture, recept za idealno ljeto  je tu! Krenimo redom:

18. Dani perfomansa – Artistry

Pod sloganom ‘Artistry/Umješnost’ u Varaždinu će se od 6. do 9. lipnja održati 18. Dani performansa, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u varaždinskoj palači Sermage.

Publici će se kroz brojne performanse, izložbe, predavanja, video projekcije i koncerte na nekoliko lokacija u središtu grada predstaviti desetak domaćih i stranih umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Švicarske i Hrvatske.

Osim domaćih i internacionalnih umjetnika među kojima su Candy Venus Andrea, Željko Kipke, Goran Skofić i Andrea Marioni, ovogodišnje Dane performansa svojim će nastupom obogatiti jedan od najprodornijih aktera hip-hop scene Edo Maajka, a u sklopu festivala održat će se i otvorenje craft&beer festa “Biergarten 2” na kojem će se predstaviti industrijske, ali i male hrvatske craft pivovare.

Otvorenje 18. Dana performansa održat će se u četvrtak, 6. lipnja, u salonu palače Sermage, gdje će biti postavljena izložba “Od kamena do videa” Brace Dimitrijevića, jednog od pionira konceptualne umjetnosti u svijetu, a uoči otvorenja Nika Rukavina će na Trgu kralja Tomislava izvesti performans “Whipping” koji se bavi neravnopravnošću žena kroz povijesnu perspektivu.

Ne propustite “Antunovo v Marofu”

Novi Marof i ove godine obilježava svoje Dane grada programom “Antunovo v Marofu” koji će se održavati od 7. do 13. lipnja.

Manifestacija „Antunovo v Marofu“ tradicionalno se slavi u mjesecu lipnju, povodom blagdana sv. Antuna Padovanskog, a glavni dio manifestacije održat će se za vikend 7. – 9. lipnja kada sve posjetitelje očekuje bogat kulturno-zabavni program.

Od glazbenog programa valja izdvojiti koncert Tomislava Bralića i Klape Intrade u petak, 7. lipnja, te Crvene jabuke u subotu, 8. lipnja. Ulaz na koncerte je slobodan.

Detaljan program manifestacije možete pogledati u prilogu, a za sve ostale informacije posjetite Facebook stranicu događaja klikom OVDJE.

DRAVANTURA 2019

Nadomak Varaždina nalazi se jedna od najljepših, najraznolikijih i na mjestima, najdivljijih rijeka. Urbani život nezamisliv je bez svoje divlje suprotnosti pa ako ste se ikada zapitali kako je to preživljavati u prirodi, koliko je romantična logorska vatra i kako je spavati osvijetljen samo zvijezdama i mjesecom, odgovor, uz puno zabave, učenja i druženja, vam može dati Dravantura.

Već tradicionalno, u prekrasnom ambijentu uz rijeku Dravu, u svibnju se održava ekološka trodnevna camping manifestacija Dravantura, s ciljem očuvanja i upoznavanja dravske okoline, namijenjena malim i velikim avanturistima. Svi detalji Dravanture na poveznici.

Sve informacije o lipanjskim događanjima pronađite na slijedećoj poveznici.

Čekamo vas u Varaždinskom kraju. Osvježite se i lijepo zabavite. Dobro došli!

TZ Varaždinske županije

Facebook

Sponzorirani članak