Dionizijska proslava vina umjetnosti, ljepote druženja na obalama Dunava

Početkom berbi grožđa održat će se Wine&Bike Tour Erdut, manifestacija na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav, u Erdutskom vinogorju. Priredba je to kojom se slavi vino, umjetnost, ljepota druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava.

Ovogodišnji Wine & Bike-a od 11. do 12. rujna biti će mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke, vođenih vinskih degustacija i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.

Manifestaciju u petak, 11. rujna, otvara predstava “Idi pa vidi“ autora Ladislava Prežigala u režiji Damira Mađarića. U predstavi igraju glumice Mia Krajcar i Marija Kolb.

U toj komediji kakve se političke igre kombiniraju u malom frizerskog salona koji je upravo doživio ovrhu ispričati će vlasnica salona „Idi pa vidi“, njezina djelatnica Iris te još niz osoba iz društvene svakodnevice koja samo na prvi pogled izgledaju obično. U priču je uz pjesmu i ples upletena k.v. čistačica, danas poduzetnica Jagoda, ugledna ministrica Đurđica, estradna zvijezda Emilly, bivši zatvorski čuvar Cajo i drugi.

Ujutro u subotu 12. rujna, počinje zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj u vinariji Erdutskih vinograda d.d. gdje sudionike utrke čeka papreni zalogaj. Vozit će se ruta Aljmaš-Erdut, a sudionici utrke će uz pomoć karte tražiti sakriveno blago – vina Erdutskog vinogorja.

Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja održat će se u subotu od 10 do18 sati u vinarijama Siber, Danubio, Janečić, Antunović, Brzica, Erdutski vinogradi i Vina Magistra.

U subotu, s početkom u 10 sati u vinariji Siber održati će se Pjenušavi doručak Erdutskog vinogorja, organizaciji Salona of Sparkling Wines, vinarije Siber i Turističke zajednice Osječko baranjske županije, gdje će se predstaviti pjenušava vina Erdutskog vinogorja uz domaće slavonske zalogaje.

Nakon doručka održat će se erdutski “En primeur”, kušanje premijernog vina po izboru pojedine vinarije.  Ovogodišnji Wine & Bike u subotu, 12. rujna, s početkom u 20.00 sati, upotpuniti će nastup višestrukog dobitnika nagrade Porin, pjevača, tekstopisaca i gitarista Damira Urbana i njegovog pratećeg sastava.

U okruženju Erdutskog vinogorja posjetitelje očekuje i In Da Sofa lounge. Organizatori manifestacije su Općina Erdut i Turistička zajednica Osječko – baranjske Županije a suorganizatori Udruga vinara i vinogradara Erdut, PORC Erdut, Turistička zajednica Općine Erdut i Kreativna agencija Adverta.

Informacije: facebook.com/WineBikeTourErdut