Bicikl, kupanje i ručak? Zabilježite nedjelju u planer i svratite u Topusko!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ako ste raspoloženi za 25 kilometara vožnje biciklom popraćene ručkom i kupanjem u bazenu, a sve to po cijeni od 30 kuna, u nedjelju 9. lipnja dođite u Topusko na tradicionalnu biciklijadu povodom otvaranja kupališne sezone na vanjskim bazenima Top-Termi.

RUTA BICIKLIJADE

Biciklijada je rekreativnog karaktera i prilagođena svim uzrastima i generacijama. Dužina rute je 25 kilometara od čega je samo 3 kilometra neasfaltiranog puta. Tijekom vožnje imamo dvije okrjepe, jednu kraću kod izletišta u Starom Selu Topusko i jednu malo dužu na Jelačić vrelu u Velikoj Vranovini. Nakon vožnje sudionike biciklijade na terasi restorana na vanjskim bazenima dočekuje glazba i ručak, a poslije toga mogu uživati u kupanju i ostalim sadržajima.

Prijavite se do 9 ujutro na dan biciklijade

Prijavu za sudjelovanje na biciklijadi možete napraviti do 09:00 sati na dan biciklijade.

Start je predviđen za 09:30 sati.

Opis rute: parkiralište vanjskih bazena Top-Termi, Spiegelbad, Nova cesta, Vladimira Nazora, Vranovinska cesta, Velika Vranovina, Mlin „Pilana“ – Staro Selo Topusko, Jelačić vrelo – Velika Vranovina, Ponikvari, Gređani, Glinska, vanjski bazeni Top-Termi.

Upoznajte i istražite na našoj biciklijadi: 

Osvježenje u našim ljekovitim bazenima

U blizini objekta Toplica nalazi se kompleks 5 bazena s termalnom vodom različite dubine i temperature. Na kompleksu vanjskih bazena možete igrati tenis, stolni tenis, mini golf, odbojku na pijesku, boćati ili plivati. U sklopu bazena nalazi se restoran s bogatom ponudom jela i napitaka te igralištem za Vaše mališane.

Jelačić vrelo – Velika Vranovina

Vrelo je podignuto u šumarku nedaleko od naselja koncem 19. stoljeća. Prema tradiciji ovo je vrelo rado pohodio glinski pukovnik Josip Jelačić. Danas je pokraj vrela uređena velika nadstrešnica sa zidanim roštiljem, što uz rijeku Glinu i vrelo tvori zanimljivo izletište

Mlin „Pilana“ – Staro Selo Topusko

Kad ste već u Topuskom, nemojte propustiti posjetiti neobično lijepu atrakciju. Dovezite se do obnovljene i uređene stare vodenice, a kraj nje ćete zateći prostranio parkiralište i klupe za odmor. Ovdje se i danas melje žito na tradicionalni način.

INFORMACIJE potražite na poveznici: www.turizam-topusko.com, ili na mob: 098/9695615

Vidimo se u Topuskom!

Fotografije ustupila: Turistička zajednica Općine Topusko