Veliki uspjeh moslavačkih vinara na DWWA

USPJEH MOSLAVAČKIH VINARA NA OCJENJIVANJU „DECANTER WORLD WINE AWARDS“ (DWWA)

Već treću godinu zaredom uz financijsku potporu Turističke zajednice grada Kutine vinari su se organizirali i poslali uzorke na najveće svjetsko natjecanje „Decanter World Wine Awards“ (DWWA) – najveće i najutjecajnije svjetsko vinsko natjecanje koje se održava u Londonu, a na kojem vina ocjenjuju vrhunski vinski stručnjaci iz cijelog svijeta i gdje već više godina upravo hrvatska vina postižu značajan uspjeh. Ove godine je ocjenjeno 18 244 vina iz 54 zemlje. Tijekom dva tjedna, gotovo 250 međunarodnih stručnjaka za vino, uključujući 41 master of wine i 13 master sommeliera, nagradilo je 50 najboljih na sajmu, 165 platinastih, 676 zlatnih, 5900 srebrnih i 8074 brončanih medalja.

Moslavački vinari su i ove godine ponovili značajan uspjeh kao i prošle godine te su osvojili vrijedna priznanja, a ove godine je 5 kutinskih vinara poslalo svoje škrlete. Srebrne medalje su osvojili Vina Glavica s osvojena 93 boda za svoj škrlet 2019., Vina Košutić za svoj škrlet 2021. s osvojena 92 boda te Klet Romić s osvojenih 90 bodova za svoj škrlet 2021. OPG Jančar Zoran je osvojio brončanu medalju za svoj škrlet 2021. s osvojenih 89 bodova, a Lagena Winery priznanje za svoj škrlet. Vrijedno je spomenuti i četiri brončane medalje ostalih vinara iz Moslavine, od njih je 2 brončane medalje osvojila Vinarija Miklaužić za škrlet 2019. i škrlet 2021. te Vinarija Trdenić s osvojene 2 brončane medalje za škrlet 2021. i pjenušac brut. Ova vrijedna priznanja su dokaz kvalitete vina naših vinara, a naročito smo ponosni na brendiranje autohtone sorte škrlet koja je iz godine u godinu sve poznatija u svijetu.

Ponosimo se moslavačkim vinarima, koji doprinose razvoju cijele Moslavine sa svojim zalaganjem i vrhunskim vinima, a podržavajući ih, želimo doprinijeti njihovom razvoju i promociji, te želimo zajedničkim snagama doprinijeti brendiranju škrleta. 🥰

#decanter2022#škrlet#brendiranje#moslavina#moslavinaskrivenazemlja

Izvor: facebook.com/turistickazajednica.gradakutine