Fantastičan Wine ViP Event u Zagrebu 

U hotelu Antunović West 12. ožujka održan je 37. po redu event, ujedno i zadnje ovogodišnje izdanje ove jedinstvene međunarodne enogastronomske manifestacije u organizaciji Dantesa i njegove agencije. Nakon Splita, Zadra, Rijeke i Poreča Wine ViP Event stigao je i do Zagreba.  S puno emocije i predanosti, Dantes već osmu godinu nastavlja svoju misiju okupljanja HoReCa sektora i gospodarstvenika srodnih djelatnosti sa ciljem podizanja izvrsnosti ponude i usluge hrvatskog ugostiteljstva i turizma.

Vip Event održava se u pet gradova diljem Hrvatske i nezaobilazan je događaj za sve koji žele ulagati u svoje znanje i poslovni razvoj, učiti od vrhunskih stručnjaka, te razmijeniti iskustva s drugim kolegama i ostvariti kontakte s potencijalnim klijentima.

Fokus eventa je na malim proizvođačima sa ciljem promocije lokalne enogastronomije, stoga redovito nastupaju probrani izlagači iz svih dijelova Hrvatske i šire regije, uz proizvođače iz mikrolokacije destinacije oržavanja eventa. Tako su u Zagrebu, među ostalim, svoju ponudu predstavile vinarije Đurinski, Matiška, Florijanović, Legovina, Iuris vina, Danubio, Dveri Pax, Famiija Estate, Radgonske gorice, te brojni drugi, zatim mesnice Bođirković, PIK Vrbovec, Pepas savijače, Dukat – President, Červar i Rheos djevičanska maslinova ulja iz Istre, pivnica i pivovara Mlinarica, ugostiteljska oprema Alexander commerce i niz drugih.

Posebno zanimanje su privukli učenici srednje škole Plitvička jezera, koji su pod mentorstvom nastavnica demonstrirali svoje znanje i umijeće i pripremili svoje lokalne ličke delicije.

Naglasak događaja bio je na hrvatskim proizvođačima i prezentaciji lokalne gastronomije uz popratni edukativni program, koji vlasnicima, voditeljima i djelatnicima ugostiteljsko-turističkih objekata daje mogućnost usvajanja novih znanja i upoznavanje s aktualnim trendovima, za najbolju pripremu predstojeće sezone i još uspješnije poslovanje. Dodatna posebnost ovog eventa, na kojoj se ustraje svih godina, besplatan je ulaz gostima i sudjelovanje na edukacijama, te stručnim radionicama a za koje se tražilo mjesto više.

Umjesto kotizacije za čašu, davale su se donacije za Hrvatsku ligu protiv raka, a čaše su gosti mogli prilikom odlaska sa sobom uzeti kao uspomenu. Prikupljeno je na eventu u hotelu Antunović i dan ranije na humanitarnoj večeri u restoranu Maksimir fantastičnih 4.779,73 eura te su sva prikupljena sredstva odmah donirana spomenutoj ligi.

Na pet organiziranih evenata u pet gradova i u tri grada na donacijskim večerama prikupljeno je ukupno skoro 15 tisuća eura, točnije 14.881,75 eura.  Uz druženje s izlagačima, brojni profesionalci su prepoznali Wine Vip Event po izvrsnom i sadržajnom edukacijskom programu, a niz je otvoren degustacijskom radionicom „4 vina – 1 regija: vinska revolucija sjeverne Dalmacije“ pod vodstvom Manuele Plohl. Prof., MA WSET certificirane edukatorice.

Voditeljica ključnih kupaca u Alexander Commercu, Iva Šetina je pojasnila sve što treba znati o najkvalitetnijim čašama Zwiesel, nakon čega je chefica Doris Vlah sudionike radionica počastila ukusnim Dukatovim zalogajem iznenađenja.

Slijedila je mentorica i stručnjakinja za gostoljubivost Sanja Krmpotić govorivši o važnosti podizanja izvrsnosti usluge i gostoljubivosti kao ključu budućnosti ugostiteljstva i turizma, dok je savjetnica i edukatorica za odnose s klijentima, Svjetlana Ranek Franjul istaknula moć emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu, koja je više od (same) usluge. O pjenušcima Ferné i Lillith, govorio je Antonio Degrassi iz vinarije Degrassi, a mjesto više tražilo se i na radionici vrhunskog hrvatskog sommeliera Darka Lugarića, koji je podučio kako degustirati vino kao profesionalac. Dodajmo kako se radionica o Sake-u nažalost morala otkazati u zadnji tren zbog bolesti jednog od najboljih svjetskih sommeliera, austrijskog prvaka – Suwi-a Zlatića.

Partneri projekta su Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Zagrebačke županije,  Turistička zajednica grada Zagreba, Alexander Commerce, RB Auto Renault i hotel Antunović West, dok su pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.