Provedite nezaboravan vikend uz kestenje i planinarenje

Uživajte u prekrasnom jesenskom ozračju na vikendu na Festivalu kestena u Petrinji, od 14. do 15. listopada.

Planinarenje i kesteni u odličnom društvu

Festival započinje 14. listopada, s planinarenjem na Hrastovačkoj gori. Uz vodstvo stručnih vodiča, moći ćete se odvesti autobusom i prošetati prema najvišem vrhu, Piramidi. Ali to nije jedina opcija, do vrha se može stići i quadovima, biciklom ili automobilom. Na vrhu vas očekuje bogat zabavno-glazbeni program, sportska animacija i razna natjecanja za sve uzraste, širok izbor gastronomske ponude, te proizvodi lokalnih OPG-ova, s posebnim naglaskom na raznovrsne delicije od kestena.

Petrinja centar zabave

Drugi dan festivala, 15. listopada, seli se na Trg hrvatskih branitelja u veliki šator. Tamo će vas dočekati dječji program, razna natjecanja, miris pečenih kestena i domaćih proizvoda lokalnih OPG-ova. Kruna dana bit će večernji koncert Luke Nižetića.

Ne propustite priliku za ovu nezaboravnu jesensku avanturu! Za više informacija i rezervacije, kontaktirajte e-mail [email protected] ili putem telefona na broj 098 636 178. Spremite se na nezaboravan provod!

Donosimo program događanja:

Subota, 14. listopada 2023.

PLANINARSKA KESTENIJADA na Hrastovačkoj gori, Planinarski dom Matija Filjak

8.30 – 9.00 sati: Okupljanje i prijava društava na Strossmayerovom šetalištu u Petrinji

9.15 sati: Polazak iz parka uz organiziranu pratnju vodiča; staza duga 9 km

9.20 sati: Prijevoz autobusom do Hrastovice i penjanje planinarskim stazama do vrha Hrastovačke gore

11.00 – 17.00 sati: Glazbeni program uz Glory days revival band; rekreativni program pod vodstvom sportskih animatora, gastronomska ponuda, pečeni kesteni, kolači od kestena, ponuda domaćih proizvoda OPG-a i suvenira

17.30 sati: Povratak autobusom iz Hrastovice

Nedjelja, 15. listopada 2023.

Trg hrvatskih branitelja

10.00 – 18.00 sati: Glazbeno-zabavni program i program za djecu, uz nastupe Petrinjskih mažoretkinja, Šarenog svijeta, Plesnog kluba Petrinia, Zumbica, raznih igara i natjecanja za djecu pod vodstvom animatora, glazbeni program uz Step by step, gastronomska ponuda, pečeni kesteni, kolači od kestena, ponuda domaćih proizvoda OPG-a i suvenira, te nastup kulturnih udruga

19.00 sati: Koncert Luke Nižetića

Vidimo se na Festivalu kestena u Petrinji, neka jesen zablista u punom sjaju a okolicu Petrinje možete istraživati i poslije festivala, neke preporuke donosimo ovdje.  Petrinja nudi brojne cjelogodišnje sadržaje, atraktivne izletničke lokacije s gastro ponudom i predivnom prirodom.

Za izbirljive tu su i predivne vile s bazenima, dok se na samom ušću rječice Petrinjčice tradicionalno odvija večernji život u gradu. No jeste znali da na svega nekoliko minuta vožnje, u okolici Petrinje možete naći na prekrasne kuće za odmor koje u ponudi nude bazen, jacuzzi ili saunu kao u najboljem wellness centru? Uz drveni rustikalni namještaj koji omogućuje ugodan boravak i po najvećim vrućinama, osvježenje u komfornom bazenu i uz sportske sadržaje nikad nije bilo bliže a ljubazni domaćini su na usluzi cijelo vrijeme boravka. Tu je i ukusna domaća hrana te brojni restorani u prirodi.

Informacije: Visit Petrinja

facebook.com/TZGradaPetrinje

www.instagram.com/visitpetrinja