Festival Pjenušaca & Jagoda je oduševio sve posjetitelje

Protekli vikend smo zajedno stvorili zanimljive priče, a ponijeli smo još više uspomena s Plešivice.

Tijekom stoljeća, trudom i ljubavlju vinogradara na prostranom plešivičkom području koje se smjestilo na istočnim i južnim obroncima Plešivice, stvoreni su vinogradi s mozaikom različitih sorti grožđa. Ovdje se vinogradi njeguju više stotina godina, a osobiti ekološki uvjeti, s podnebljem gdje je priroda bila sklona i ljudsko umijeće veliko, omogućili su proizvodnju specifičnih i originalnih vina.

Proteklog vikenda uoči svjetskog dana vina koji se obilježava 25. svibnja, u jaskanskom je kraju, točnije na Plešivici u dvorištima vinarija poznatih vinara, u više nego ugodnoj atmosferi održan Festival Pjenušaca & Jagoda. Velike pohvale organizatoru, i na ideji ali i na izvedbi.

Na lokacijama koje su nekoć pohodili Charlie Chaplin, Isidora Duncan i još mnoge druge slavne osobe, moglo se u društvu brojnih vinskih entuzijasta i zaljubljenika u ovo prekrasno vinogorje uživati u vrhunskim pjenušcima, jagodama, ali i drugim finim domaćim zalogajima.

Ovom prilikom zahvaljujemo se poznatim jaskanskim proizvođačima pjenušaca koji su sudjelovali u ovoj manifestaciji; R.Braje, Dobra berba, Ž. Gregorić, Ivančić – Griffin, Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Šember, Tomac&Bajda te Hotel Princess kao i proizvođačima jagoda ovih prostora.

Sudionici su svojim trudom omogućili da festival, kako ova nova i zanimljiva manifestacija i u doba koronakrize prođe u vrhunskom ozračju i još ljepšem eksterijeru dvorišta.

Oba dana festivala vinarije su posjetili brojni zaljubljenici u pjenušava vina iz hrvatske te uživali u sjajnoj atmosferi Plešivice. Okusi su napravili malu turu i posjetili vinariju Kolarić, Dobru berbu, Šembera i Korak. Kako je atmosfera u svakom bila i više nego odlična, teško se bilo odvojiti pa smo jednostavno uživali bez žurbe.

Veselimo se ponovnom susretu na Plešivici i to vrlo brzo i nadamo se da će se u slijedeći Festival pjenušaca i jagoda uključiti još više vinarija a priželjkujemo i jednu kartu s lokacijama svih sudionika.

Izvor: TZGJ