Na konju u muzeje

Počinje druga sezona muzejsko-edukativnog programa Muzeja Hrvatskog zagorja. Povedite najmlađe i uživajte u spoju kulture, edukacije i zabave!

Oduševljena djeca i roditelji koji su sudjelovali u prošlogodišnjem programu potaknuli su muzejske pedagoginje iz Dvora Veliki Tabor, Galerije Antuna Augustinčića, Muzeja krapinskih neandertalaca, Muzeja seljačkih buna i Muzeja “Staro selo” Kumrovec da i ove kasne jeseni organiziraju radionice i druženja unutar jedinstvenog programa pod nazivom “Raj za Obitelji u Muzejima”. Ovaj program, čija je glavna tema KONJ, trajat će pet vikenda, od 28. listopada do 2. prosinca 2023. godine, i namijenjen je pojedinačnim posjetiteljima i obiteljima s djecom. Svi sudionici programa koji posjete svaki od pet muzeja bit će dočekani pričom o konjima i različitim interaktivnim radionicama u kojima će moći sudjelovati.

Kako se pridružiti programu s djecom? Prvo, odaberite jedan od muzeja u kojem se program provodi i najavite svoj dolazak putem e-pošte. Zatim, odvedite svoju djecu na odabrani termin radionice u tom muzeju. Na ulazu, roditelji će platiti 6 eura po djetetu za jednu radionicu, a za tu cijenu će dijete dobiti:

  • drvenog konjića
  • obrazovnu publikaciju s naljepnicama
  • pozivnicu za završnu svečanost na kojoj će dijete potpisivati i skupljati žigove
  • radionica
  • priliku za BESPLATNO sudjelovanje na radionicama u drugim muzejima
  • sudjelovanje u završnom izvlačenju 2. prosinca 2023. za vrijednu nagradu koju osigurava Centar “Ritam s konjem” iz Stubičkih Toplica.

Ako obitelj želi posjetiti muzej nakon radionice, ulaznica se dodatno plaća.

Radionice unutar muzeja Muzeja Hrvatskog zagorja imaju svoje posebne podteme. Tako će se u Muzeju krapinskih neandertalaca istraživati prošlost i evolucija konja, u Galeriji Antuna Augustinčića – konj u umjetnosti, u Muzeju seljačkih buna – vojni konji i vitezovi, dok će Muzej “Staro selo” Kumrovec proučavati konje kao igračke. U Dvoru Veliki Tabor, podtema će biti konji u službi prijevoza, odnosno kočije.

Nova dodatnost ove godine je pozivnica za završnu svečanost, koja je izuzetno važna jer će svako dijete na svakoj radionici dobiti žig muzeja, a sa sakupljenih 5 različitih žigova na završnici će dobiti dodatnu nagradu Muzeja Hrvatskog zagorja.

Završna svečanost programa održat će se 2. prosinca 2023. godine u Muzeju “Staro selo” u Kumrovcu, s sljedećim programom:

  • od 11:00 do 12:30 – radionice za svu djecu i mogućnost vožnje u kočiji
  • 12:30 – dolazak sv. Nikole i Krampusa, paljenje adventske svijeće, podjela darova djeci
  • u 13:00 – dodjela nagrada djeci koja su sudjelovala na svih 5 radionica i izvlačenje glavne nagrade Centra “Ritam s konjem”.

Kada stignu na završnu svečanost, djeca će svoje POTPISANE pozivnice staviti u kutiju za izvlačenje nagrada. Tu kutiju će sv. Nikola ponijeti sa sobom, a iz nje će biti izvučena vrijedna glavna nagrada. Raspored radionica po muzejima i druge informacije o programu mogu se pronaći na web stranicama i društvenim mrežama svakog pojedinog muzeja, kao i na Facebook stranici “Raj za Obitelji u Muzejima”.

Korisni linkovi: www.mhz.hr