VINSKI GRAD JE PUN POGODAK ZA ONE ŽELJNE UŽIVANJA U VINIMA I ODLIČNOM STREET FOODU U PRIRODI

Na jednom mjestu čeka vas preko 400 vinskih etiketa u atmosferi iz koje nećete htjeti otići!

Tjedan dana od otvaranja, festival Vinski grad svakodnevno okuplja brojne građane u predivnom prirodnom okruženju parka dr. Franje Tuđmana. Ljubitelji vina, hrane i druženja u otmjenoj i opuštenoj atmosferi u Vinskom gradu mogu uživati svaki dan od 17 do 01 h, do 19.6. U ponudi se nalazi više od 400 vinskih etiketa, a zastupljene su sve hrvatske vinske regije. Ponudu vina prati i široki izbor street fooda, od prvoklasnih burgera, jela od ribe i piletine do pizze i vegetarijanskih zalogaja.

Cilj festivala je približiti vino potrošačima i u sigurnoj i zabavnoj atmosferi odgonetnuti nedoumice s kojima se susreću pri odabiru vina u trgovinama ili restoranima, poput što je to suho vino, zašto pjenušac nije uvijek šampanjac, je li rose vino piće za žene, zašto svi koji tek otkriju vino obožavaju muškat i kuda dalje jednom kada vam dosadi slatko vino, je li logičan slijed malvazija istarska ili neka druga sorta? Vinski grad je namijenjen širokom krugu ljudi koji ne moraju biti vinski znalci, ali vole i žele konzumirati dobra vina.

Na ulazu u Vinski grad potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu za 30 kn, a konzumacija se plaća karticom na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. Sva vina iz ponude su dostupna na čašu i butelju.

Lista vinara koji vas očekuju u Vinskom gradu u Zagrebu:

Dalmacija: Skaramuča, Black Island, Korlat, Saints Hills, Stina
Istra: Benvenuti, Matić, Marčeta, Medea, Vina Laguna, Cattunar, Roxanich
Bregovita Hrvatska: Kostanjevec, Preiner, Štampar, Dvanajščak Kozol, Piena, Podrum Štrigova, Jakopić, Petrač, Cmrečnjak, Kunčić, Klet Romić, Miklaužić, Griffin Ivančić, Lagena, Šafran, Matočec, Kos
Slavonija: Buhač, Enosophia, Galić, Krauthaker, Iločki podrumi, PP Orahovica, Vinarija Kutjevo, Royal Hill
Uvoz: Astoria, Makedonske delicije, Vinakoper, Tikveš, Weszeli

foto: Domagoj Miletić