Toplina zime na čarobnom Adventu u Varaždinu

25. studeni 2022. – 6. siječanj 2023.

Neke od najbolje čuvanih tajni često nam se nalaze pred očima. Kraj godine u cijeloj Srednjoj Europi proslavlja se na tradicionalnim, raskošnim i velikim Adventskim festivalima po kojima su mnogi gradovi postali nadaleko poznati, a u njima uživaju milijuni turista. Veliki gradovi i veliki festivali prekrasni su i zabavni, ali ponekad poželimo u zimi u blagdanskom raspoloženju uživati u intimnijem, autentičnijem, ali ništa manje svečanom i čarobnom okruženju Adventa kakvog pamtimo iz djetinjstva. 

Upravo takav, topli, mirisni i romantični Advent ima Varaždin, prekrasni povijesni grad  u sjevernoj Hrvatskoj, poznat po svojem velikom dvorcu, raskošnim palačama i brojnim festivalima.

Advent u Varaždinu, jedan je od najšarmantnijih i najromantičnijih zimskih festivala u Hrvatskoj. Smješten na ulice i trgove povijesne jezgre grada, koje blagdanski uređene još više sjaje, donosi niz zanimljivih događanja, mirisnu gastronomsku ponudu i zimskih atrakcija što ga čini sjajnim odredištem za zimski izlet. 

Advent u Varaždinu atmosferom, iskrenošću i čarolijom čini zimu toplom, a vikend izlet krasnim iskustvom prepunim veselja, druženja, ljubavi i zabave.  

Uz sve zvukove, okuse i mirise Adventa, varaždinski nudi i poneka iznenađenja kojih se ne bi posramili ni najpoznatiji zimski festivali Europe. Varaždinci, naime, tvrde da se „pravi“ Djed Mraz, zaljubivši se u njihov grad, u njega i preselio, a provjeriti je li to istina, najbolje je izravnim posjetom Djedovoj kući u samom središtu grada u kojoj se, u toploj i veseloj atmosferi, isprepliću stvarnost i mašta, stvarajući nezaboravna blagdanska sjećanja.

Zimska uzbuđenja, bez obzira na količinu padalina, pružit će veliko klizalište i još veći ledeni tobogan na prostranom Kapucinskom trgu, a okrjepu mirisima i okusima zime moći ćete pronaći u brojnim gastro kućicama na popularnom Trgu Miljenka Stančića, s jedinstvenim pogledom na varaždinski dvorac ili na glavnom gradskom trgu – Korzu na kojem će se  smjestiti i nostalgični karusel te ga učiniti mjestom druženja i užitka za cijele obitelji.  

Na varaždinskim trgovima će se vikendima i svirati, a razna događanja, blagdanska ponuda suvenira i poklona i brojni popratni programi – izložbe, radionice, koncerti kroz cijeli će prosinac stvarati čarobni ugođaj na varaždinskim ulicama. 

Doživite toplinu zime na Adventu u Varaždinu!