Kad svjetlucaju prosinačke lampice..

Prosinac je najljepši mjesec u godini jer se s nestrpljenjem očekuju blagdani, obiteljsko okupljanje, kićenje božićnog drvca i darovi kojima se najviše raduju mališani. Divan je zagrebački Advent, ali u Lijepoj Našoj ove zime, možete u izletničkom duhu, obići kontinentalne bisere, koji su puni lokalnog šarma i autentične zimske magije.

Daruvar, foto Ratko Vuković

Adventska zbivanja na otvorenom uz domaću hranu i zabavu na otvorenom, uz lijepe dekoracije i sadržaje na otvorenome, ove godine nude mnoštvo zanimljivosti i atrakcija van Zagreba.
Ljubitelji zime, mogli bi tako svratiti u prosincu, u Bjelovarsko–bilogorski kraj. Zelena županija koja i zimi nudi obilje sadržaja, oduševit će vas ponudom lokalnih namirnica, dobre vinske i pivske kapljice, prekrasnog ruralnog smještaja i bajkovite zimske prirode.

Čarolija blagdana u Čazmi

foto: Davor Kirin

Obitelj Salaj sa svojom „Čarolijom svijetla BY Salaj“ i tisućama žaruljica koje u božićno vrijeme ukrašavaju njihovo imanje postala je poznata i izvan granica Hrvatske. Čarolija žaruljica, razne instalacije i sadržaji probudit će dijete u svakom posjetitelju, a vaši mališani bit će oduševljeni svime onim što će sami otkriti između čarobnih likova, ukrašenih stabala i stotina čuda oko njih. Svjetlucava raskoš blagdana prelijeva se i na čazmanske ulice i trgove gdje su organizirane brojne aktivnosti i događanja uz već tradicionalno klizalište. I tu priča o svjetlu ne završava. Kako se nekada proslavljao Božić u moslavačkim selima, možete otkriti ako posjetite „Božić u Bojani“ koji se održava uz svjetlost svijeća i kao takav jedinstvena je u cijeloj Hrvatskoj.   

Advent u Bjelovaru

Advent Bjelovar, arhiva TZ BB

Blagdani nas okupljaju u toplini domova, ali i pozivaju da prošećemo ulicama i trgovima Bjelovara. Zajedno sa svojom obitelji i prijateljima uživajte u čaroliji raznobojnih žaruljica, mirisu kuhana vina i radosti blagdana. Za male i velike pripremili smo trista čuda. Očekuje vas bogata gastronomska ponuda, veliko klizalište, božićni sajam, koncerti vrhunskih glazbenika, lunapark, predstave i brojni drugi sadržaji, koji će vam ove blagdane učiniti najljepšima. Dobro došli na Advent u Bjelovaru i najzabavniju čaroliju blagdana!

Advent u Daruvaru

Daruvar, autor Predrag Uskoković

Advent ili Došašće u romantičnom lječilišnom gradu prožet je tradicijskim ritualima, sajmovima, kazališnim predstavama, darivanjima i glazbenim programima. Ulice i trgove uljepšava sjaj blagdanskih ukrasa, a jezgrom grada širi se miris kuhanog vina i piva, blagdanskih delicija, žamor dobrog raspoloženja i prigodnih taktova. Svečanim paljenjem prve adventske svijeće nastavljaju se nizati zabavne i raznolike adventske, božićne i novogodišnje priredbe. 

Advent u Garešnici

Garešnica – Foto Zoom Garešnica

Ovih blagdana osjetite pravu božićnu čaroliju i posjetite Advent u Garešnici.  Sudjelujte u kreativnoj božićnoj radionici, promociji knjige ili večeri poezije i vina. Proveselite se s prijateljima i obitelji uz pjesmu i ukusne slastice ili kupite poklon za vama dragu osobu na Božićnom sajmu. Svake subote pozivamo Vas na Trg hrvatskih branitelja na blagoslov i paljenje adventskih svijeća – Nade, Mira, Ljubavi i Radosti, a 25. prosinca, na sam Božić, nakon mise polnoćke svratite na tradicionalno veselo druženje. 

središnji park u Bjelovaru, foto Štefan Brajković

Neka zimski mjeseci postanu vaše omiljeno doba u godini. Posjetite neki od blagdanskih događaja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Naravno, nema ograničenja za uzrast jer će čarolija blagdana ponovno probuditi dijete u vama.

www.tzbbz.hr

www.facebook.com