Advent van Zagreba – zimska čarolija u Kutini

Uz bogate blagdanske ukrase, dekoracije i instalacije, blagdanska čarolija će i ove godine ponovno zavladati gradom Kutinom. U razdoblju od 9.12.2022. do 8.1.2023. godine održavat će se „Zimska čarolija“, manifestacija koja nudi brojne zanimljive sadržaje. U raznolikom programu manifestacije svatko može pronaći ponešto za sebe, od najmlađih do najstarijih posjetitelja, kojima će Kutina biti neizostavna stanica u planiranju obilazaka adventskih događanja ove godine.

Turistička zajednica grada Kutine će u suradnji s Komunalnim servisima i  uz potporu Grada Kutine napraviti svoju božićnu priču na Trgu dr. Franje Tuđmana na kojem će se postaviti klizalište. U sklopu navedene manifestacije prometovat će božićni vlakić u terminu 9. – 11. prosinca, disco večeri na ledu,  ugostiteljska ponuda i brojni drugi sadržaji.

Najmlađi posjetitelji moći će sudjelovati u brojnim aktivnostima, od animacije, kreativnih radionica i predstava, Kuće Djeda Mraza, oslikavanja lica, a zimsku čaroliju će moći trajno zabilježiti fotografiranjem u prigodno uređenim foto točkama. U sklopu manifestacije održat će se i tradicionalni Božićni sajam od 9. do 10. prosinca, koji će okupiti brojne lokalne izlagače s bogatom ponudom jedinstvenih i unikatnih proizvoda i rukotvorina. 

U podne 31. prosinca održat će se dječji doček Nove godine, koji će započeti nastupom plesne skupine M18. Program će se odvijati na Trgu dr. Franje Tuđmana uz zabavnog voditelja, a Minnie, Mickey, Zla kraljica i Snjeguljica sa samo neki od kostimiranih likova koji će uveseljavati djecu. Djeca će moći sudjelovati u glazbenim radionicama uz ples, lik Minnie će oslikavati dječja lica, a u podne će se uz dječji pjenušac i balon eksploziju dočekati Nova godina. U večernjim satima, tradicionalno se priprema gradski doček uz veliki vatromet, prigodnu ugostiteljsku ponudu i proslavu uz perspektivni bend DoTu, koji će biti zaduženi za ispraćaj stare godine uz pjesmu i ples pod zvjezdanim nebom iznad Kutine.

www.turizam-kutina.hr

Facebook