Pet smještaja impresivne arhitekture

Budući da 33%* hrvatskih putnika planira odabrati odredište za svoje sljedeće putovanje na temelju jedinstvenih opcija dostupnog smještaja, te u čast Svjetskog dana arhitekture, Booking.com je istražio više od 28 milijuna smještajnih jedinica u 158.000 odredišta diljem svijeta te podijelio izbor od šest arhitektonski nadahnjujućih smještaja. Od wellness resorta u stilu bizantske arhitekture do poznatog neofuturističkog hotela s eklektičnim interijerom, u ponudi ima nešto za svakog putnika koji se želi nadahnuti arhitekturom na svom sljedećem odmoru.

Resort Casona Sforza dizajnirao je Alberto Kalach i namijenjen je isključivo odraslim osobama. Nalazi se u mjestu Puerto Escondido, u blizini plaže Zicatela. Jedinstveni dizajn ovog objekta karakterizira niz nadsvođenih ciglenih lukova s pogledom na bazen kružnog oblika, a čiste linije hotela harmonično su integrirane s okruženjem.

Sve jedinice odlikuju se boemskim uređenjem i dekoracijama u neutralnim tonovima, što stvara opuštajuću atmosferu. Putnici koji traže nadahnuće izvan samog dizajna svog smještaja mogu iskoristiti raznovrsnu ponudu aktivnosti koje nudi Puerto Escondido, uključujući posjet slikovitoj laguni Manialtepecpustolovinu s jahanjem konja ili obilazak na kojem mogu kušati lokalne specijalitete i saznati više o tradicionalnom domorodačkom travarstvu u Oaxaci.

Euphoria Retreat – A Holistic Wellbeing Destination Spa, Mystras, Grčka

Ovaj prekrasan objekt smješten je u podnožju planine Taygetus i okružen je privatnom šumom. Objekt je uređen u jedinstvenom arhitektonskom stilu koji je nadahnut bizantskom arhitekturom grada Mystrasa. Raskošni prostori i bogata dekoracija zajedno s prolazom sličnom katakombama na prvom katu te urezanim prostorima stvaraju mirno i spokojno mjesto. Uz posebnu filozofiju kojoj je cilj pružanje fizičke i emocionalne transformacije, Euphoria Retreat nudi osobne savjetnike za wellness i prehranu. Gosti se mogu tetošiti u spa centru Euphoria, koji uključuje tepidarij, bizantski hamam, slanu sobu i jedinstveni avangardni hidroterapijski kružni bazen s opuštajućim zvukovima podmorja.

Luksuzni hotel The Mandrake nalazi se u centru Londona, na kratkoj pješačkoj udaljenosti od ulice Oxford. Objekt nudi eklektične, živahne interijere i pomno odabranu privatnu umjetničku zbirku. Objekt ima program Artist in Residence, u okviru kojeg umjetnici i posjetitelji međusobno surađuju u hotelskim prostorima kako bi stvorili originalna, jedinstvena i živa umjetnička djela, kao što su umjetničke videoprojekcije te izložbe fotografija. Elegantne hotelske sobe smještene su na 4 kata, a izdižu se iz središnjeg dvorišta okružene visećim vrtovima jasmina i pasiflore. Nakon dana ispunjenog divljenju arhitektonskim draguljima koje nudi London, gosti mogu uživati u jedinstvenim biljnim koktelima koje za ovaj objekt kreira stručni tim konobara.

City of Dreams – Morpheus, Macao

Ovaj neofuturistički hotel dizajnirala je arhitektica Zaha Hadid. Hotel je legendarna građevina u Macau, gdje se inovacije susreću s maštom. Ovaj objekt koji sudjeluje u Programu održivih putovanja ima visoka panoramska dizala s pogledom na impresivnu unutrašnjost i ujedno je prvi neboder na svijetu s vidljivom vanjskom konstrukcijom slobodnog oblika, što je moderan koncept arhitektonskog dizajna i konstrukcije iz 20. stoljeća. Ova izvanredna struktura stvara neprekinute prostore bez nosivih zidova ili stupova. Zgrada je visoka 160 metara i ima 40 katova. Unutrašnjost jedinica dizajnirao je Peter Remedios u neutralnim bojama i bezvremenskim materijalima. Nije iznenađujuće što su putnici Booking.com-a preporučili Macao zbog arhitekture**. Osim ovog zapanjujućeg objekta, grad Macao ima još zanimljivih znamenitosti visokih arhitektonskih standarda, uključujući znanstveni centar Macao Science Center, smješten u upečatljivoj asimetričnoj građevini u kojoj se nalazi nagrađivani planetarij.

Boutique Hotel Sensation, Tabanan, Indonezija

Butik hotel Sensation idealan je spoj mira i otmjenosti, a nalazi se u mjestu Tabanan, odredištu koje putnici Booking.com-a preporučuju zbog prirode, spokoja i opuštanja**. Ovaj luksuzni objekt nalazi se na samo nekoliko koraka od plaže Pasut, a sastoji se od tri jedinstveno dizajnirane vile nadahnute nebom, morem i zemljom. Futuristička Cloud Villa dizajnirana je u obliku oblaka i nudi prekrasan tirkizni bazen idealan za objavu na društvenim mrežama. Budući da 11%** hrvatskih putnika nadahnuće za putovanja pronalazi na društvenim mrežama svoje obitelji i prijatelja, ovo je izvrsna prilika da nadahnete svoje voljene. Druge dvije vile uređene su u tradicionalnom stilu Balija, a sadrže prirodne materijale poput bambusa, kokosa i tikovine. Uređene su različitim detaljima prikupljenima iz cijelog svijeta ili predmetima domaće izrade.

Za putnike koji sanjaju o boravku u jedinstvenom smještaju, Booking.com dijeli Sezonske ponude, koje svi oni koji traže jedinstven smještajni objekt mogu iskoristiti za rezervaciju svog sljedećeg putovanja. Popusti kreću od 15% u objektima koji sudjeluju i koji imaju oznaku ‘Sezonska ponuda’, a vrijede za boravke s odjavom najkasnije 30. rujna 2022. Uz to, Booking.com putnicima diljem svijeta nudi priliku za pristup novoj razini dodatnih pogodnosti uz uvođenje treće razine Genius programa vjernosti. Taj program vjernosti Booking.com-a osmišljen je kako bi uz njega svako putovanje donijelo bolje iskustvo, a potpuno je besplatan, lako dostupan i nudi trajno članstvo. Putnici samo trebaju kreirati korisnički račun kako bi ostvarili doživotan Genius status. Kad Genius članovi otključaju nove razine, ostvarit će pristup većim popustima i većem broju nagrada koje nikad ne istječu. Putnici se samo trebaju prijaviti u svoj Booking.com korisnički račun i potražiti Genius oznaku kako bi pronašli pogodnosti i popuste.

Izvor: Putoholičari.rtl.hr