ISPRIČAJTE PRIČU ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Turistička zajednica Zagrebačke županije organizator je fotografskog natječaja za izbor najljepših fotografija Zagrebačke županije pod nazivom “Photo Zagreb County” . Natječaj, koji će trajati od 15. ožujka do 4. svibnja 2022. godine namijenjen je svima koji se bave fotografijom, bili oni profesionalci ili amateri.
Svrha natječaja je fotografijom prikazati kulturno-povijesne znamenitosti i tradiciju Zagrebačke županije, priču ili doživljaj s neke od manifestacija, aktivan odmor u prirodi ili ruralnom prostoru, eno-gastro motive, a kojima će se dodatno promovirati posjet i istraživanje Zagrebačke županije.


Naša vizija je stvoriti identitet destinacije, a kako bi tu viziju ostvarili, proces mora biti živ za sve posjetitelje i turiste koji dolaze u destinaciju. Ovogodišnjim foto natječajem želimo vidjeti jedinstveno iskustvo, temeljeno na osjećaju i doživljaju destinacije kroz objektiv svakog od nas. Na taj način želimo utjecati na očuvanje i promicanje identiteta i tradicije te općenito imidža destinacije, izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović te naglasila: „Sve što trebate jest sudjelovati u našem foto natječaju, a među nagradama se nalaze i poklon-bonovi za trgovine unutar Designer Outleta Croatia – na najdostupnijoj modnoj destinaciji, Rugvici, koje smo organizirali u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Rugvica“.


Natječaj omogućuje široki kreativni izražaj i želi potaknuti umjetnike/amatere da sami stvaraju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima Zagrebačke županije. Fotografije moraju biti snimljene u periodu od 2018. do 2022. godine na području Zagrebačke županije i to prema sljedećim temama:

 • aktivan boravak u prirodi
 • manifestacije
 • kulturno-povijesne znamenitosti
 • tradicija
 • ruralni motivi
 • eno-gastro motivi i doživljaji
  Najboljih 10 fotografija po ocjeni stručnog žirija javnosti će se predstaviti na izložbi, a Turistička zajednica
  Zagrebačke županije koristit će ih u svrhu promocije destinacije.
  Video predstavljanje natječaja Photo Zagreb County pogledajte na:
  https://www.youtube.com/watch?v=ObMqSGLJVN8

www.visitzagrebcounty.hr