Gastronauti u Zagrebu na tematskom studijskom druženju

Ovogodišnje studijsko druženje Gastronauta održalo se 21. studenog 2019. u Centru za usavršavanje destilatera i barmena Nimco i u ambijentalnom restoranu bosanske kuhinje Sofra Green Gold. 

Nimco je tvrtka Gastronuta Nikole Serdara koji od 1983. proizvodi jaka alkoholna pića za desetak svjetskih tržišta, a među njegovim zaštićenim robnim markama su: JULISCHKA, Dalmatino, Krauter-PELIN, Istra Bitter,  PEPITO, 5 Corners GIN, COBALT…

Sofra je ambijentalni restoran bosanske kuhinje koji već tri godine nosi titulu i jednog od 100 vodećih hrvatskih restorana. Gastronautima se uz okuse Orijenta s ručkom sprema sljubiti i zvukove sevdaha te pokrete trbušnog plesa.

U prvom dijelu svog studijskog druženja održanog 21. studenog 2019., Gastronauti – ugostitelji i turistički novinari su posjetili Centar za usavršavanje destilatera i barmena Nimco.

Goran Gazdek

Uz obilazak proizvodnje i podruma te demonstracije proizvodnje personaliziranog GIN-a za koji sami možete izabrati dodatke u vidu voćaka i začinskih biljaka čije okuse volite, Gastronauti su probali:

•Istra bitter s pjenušcem

•Gin – tonik sa zvjezdastim anisom, laticama ruža i klekovim bobicama

•35 godina stari vinjak Brioni.

Slobodan Kadić, Karin Mimica, Marinka Zubčić

Sofra – ambijentalno raskošno iznenađenje u poslovnoj zoni Zagreba

Ambijentalni bosanski restoran Sofra Green Gold u Zagrebu, bio je domaćin druženja Gastronauta – ugostitelja, vinara i novinara, na temu Bosanska kuhinja i sevdah.

Uz reviju bosanskih delicija koje je predstavljao voditelj restorana Selmir Bešić, dočekalo nas je između sljedova specijaliteta, vina i sevdaha, temperamentno iznenađenje – trubušna plesačica.

Evo revije Bosanskih specijaliteta u kojima su uživali Gastronauti, a možete i Vi ukoliko se uputite u Sofru Green Gold:

•Aperitiv – Rose 2018., PZ Svirče
•Sirnica – mali zvrkovi sa sirom, jajima i vrhnjem – Bogdanuša 2018., PZ Svirče
•Begova čorba – čorba s piletinom i povrćem u kojoj dominira bamija – Malvazija Gran Cru 2018., Arman Marijan Wines

•Klepe – domaća tjestenina punjena junetinom zapečena u tepsiju u umaku od češnjaka i vrhnja – Pošip 2018., Pz Svirče
•Bosanski lonac – kuhano jelo od junetine, teletine i janjetine sa povrćem – Chardonnay 2018., Arman Marijan


•Japrak- male sarmice od junećeg mesa zamotane u raštici – Plavac rezerva 2014., Pz Svirče

•Tufahija – kuhana jabuka s orasima i šlagom – Muškat bijeli 2018., Arman Marijan vina

Hvala organizatorima na čelu s Gastronaut.hr na čelu s Karin Mimicom, koja svaki tematski susret pretvori u odličnu tematsku priču o vrhunskim domaćim proizvodima, te u pravu svečanost druženja, koju smo u ludom dobu jurnjave i stresa skloni zaboraviti.

Anita Žuvela, Tina Eterović Čubrilo, Marina Selak

SOFRA – restoran koji je nastao iz ljubavi prema zavičaju

Sofra je koncept bosanskog restorana čije ime je postalo sinonim za bosansku gastronomiju u Zagrebu, a vrhunska ponuda bosanskih delicija i tradicionalnih specijaliteta koji se poslužuju u autohtonom bosanskom ambijentu, učinila je jednostavnim da se dobar glas koji prati ovaj restoran proširi gradom te se Sofra vrlo lako, ali i itekako zasluženo smjestila u sam vrh restorana koji nude tradicionalnu kuhinju.

Anita Žuvela, Tina Eterović Čubrilo

fotografije: Facebook arhiva kluba Gastronaut.hr

#sofra
#nimco
#marijanarman
#elektrolux
#pzsvirce
#alpex