• NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • GASTRO HRVATSKA
More
  Naslovnica Gastro Hrvatska Gastronauti u Zagrebu na tematskom studijskom druženju

  Gastronauti u Zagrebu na tematskom studijskom druženju

  Ovogodišnje studijsko druženje Gastronauta održalo se 21. studenog 2019. u Centru za usavršavanje destilatera i barmena Nimco i u ambijentalnom restoranu bosanske kuhinje Sofra Green Gold. 

  Nimco je tvrtka Gastronuta Nikole Serdara koji od 1983. proizvodi jaka alkoholna pića za desetak svjetskih tržišta, a među njegovim zaštićenim robnim markama su: JULISCHKA, Dalmatino, Krauter-PELIN, Istra Bitter,  PEPITO, 5 Corners GIN, COBALT…

  Sofra je ambijentalni restoran bosanske kuhinje koji već tri godine nosi titulu i jednog od 100 vodećih hrvatskih restorana. Gastronautima se uz okuse Orijenta s ručkom sprema sljubiti i zvukove sevdaha te pokrete trbušnog plesa.

  U prvom dijelu svog studijskog druženja održanog 21. studenog 2019., Gastronauti – ugostitelji i turistički novinari su posjetili Centar za usavršavanje destilatera i barmena Nimco.

  Goran Gazdek

  Uz obilazak proizvodnje i podruma te demonstracije proizvodnje personaliziranog GIN-a za koji sami možete izabrati dodatke u vidu voćaka i začinskih biljaka čije okuse volite, Gastronauti su probali:

  •Istra bitter s pjenušcem

  •Gin – tonik sa zvjezdastim anisom, laticama ruža i klekovim bobicama

  •35 godina stari vinjak Brioni.

  Slobodan Kadić, Karin Mimica, Marinka Zubčić

  Sofra – ambijentalno raskošno iznenađenje u poslovnoj zoni Zagreba

  Ambijentalni bosanski restoran Sofra Green Gold u Zagrebu, bio je domaćin druženja Gastronauta – ugostitelja, vinara i novinara, na temu Bosanska kuhinja i sevdah.

  Uz reviju bosanskih delicija koje je predstavljao voditelj restorana Selmir Bešić, dočekalo nas je između sljedova specijaliteta, vina i sevdaha, temperamentno iznenađenje – trubušna plesačica.

  Evo revije Bosanskih specijaliteta u kojima su uživali Gastronauti, a možete i Vi ukoliko se uputite u Sofru Green Gold:

  •Aperitiv – Rose 2018., PZ Svirče
  •Sirnica – mali zvrkovi sa sirom, jajima i vrhnjem – Bogdanuša 2018., PZ Svirče
  •Begova čorba – čorba s piletinom i povrćem u kojoj dominira bamija – Malvazija Gran Cru 2018., Arman Marijan Wines

  •Klepe – domaća tjestenina punjena junetinom zapečena u tepsiju u umaku od češnjaka i vrhnja – Pošip 2018., Pz Svirče
  •Bosanski lonac – kuhano jelo od junetine, teletine i janjetine sa povrćem – Chardonnay 2018., Arman Marijan


  •Japrak- male sarmice od junećeg mesa zamotane u raštici – Plavac rezerva 2014., Pz Svirče

  •Tufahija – kuhana jabuka s orasima i šlagom – Muškat bijeli 2018., Arman Marijan vina

  Hvala organizatorima na čelu s Gastronaut.hr na čelu s Karin Mimicom, koja svaki tematski susret pretvori u odličnu tematsku priču o vrhunskim domaćim proizvodima, te u pravu svečanost druženja, koju smo u ludom dobu jurnjave i stresa skloni zaboraviti.

  Anita Žuvela, Tina Eterović Čubrilo, Marina Selak

  SOFRA – restoran koji je nastao iz ljubavi prema zavičaju

  Sofra je koncept bosanskog restorana čije ime je postalo sinonim za bosansku gastronomiju u Zagrebu, a vrhunska ponuda bosanskih delicija i tradicionalnih specijaliteta koji se poslužuju u autohtonom bosanskom ambijentu, učinila je jednostavnim da se dobar glas koji prati ovaj restoran proširi gradom te se Sofra vrlo lako, ali i itekako zasluženo smjestila u sam vrh restorana koji nude tradicionalnu kuhinju.

  Anita Žuvela, Tina Eterović Čubrilo

  fotografije: Facebook arhiva kluba Gastronaut.hr

  #sofra
  #nimco
  #marijanarman
  #elektrolux
  #pzsvirce
  #alpex

  PRATITE NAS

  1,342InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Dodijeljene nagrade Marko Polo 2019

  U organizaciji FIJET Hrvatska i Zbora turističkih novinara HND-a u Novinarskom domu dodijeljene su nagrade Marko Polo za najbolje turističke reportaže. Grand Prix "Marko...

  Street food na slavonski način