Top Terme Topusko – Kraljica jezera

Kad? 14. i 15.lipnja 2019

Gdje: Terme Topusko

Lokacija: Topusko

Manifestacija: Kraljica jezera

Kraljica jezera je manifestacija urbane kulture i tradicijsko-običajnog predanja kojom Top Terme Topusko stvaraju zapaženi i vrlo posjećeni event kontinentalnog turizma. To je događaj i turistički doživljaj koji na jednom mjestu donosi svehrvatsku priču poznatog termalnog lječilišta i omiljene izletničke destinacije. Atraktivni dvodnevni programi objedinjeni su poveznicom nasljeđa hrvatskog i europskog društvenog života i rada, sinergijom povijesti i sadašnjosti, prirode, prostora i čovjeka. Rijetko se sreće takav turizam doživljaja na jednom mjestu namijenjen baš svim generacijama pa ako planirate vikend izvan doma ili obiteljski izlet, jednodnevni boravak za sve uzraste, vrhunsku zabavu i odmor za sjećanje, na dobrom ste putu i pravom mjestu.

Slogan „Doći sa Smješkom, otići s Osmijehom“ pokazao se već do sada kao opravdano pokriće otvorenoj pozivnici koju biste trebali prihvatiti i tako postati dio ogromne obitelji koju će 14. i 15.lipnja činiti ljudi s istoka, sjevera, juga i zapada, kao i mnogi najavljeni sudionici i gosti izvan zemlje. Vašim dolaskom otvorit ćete bajkovita „vrata netaknute prirode“ i album društvenih, kulturnih, tradicijskih, rekreacijskih i sportskih događaja i doživljaja. Razlozi za DA su brojni: posebnost krajolika sa šumovitim brežuljcima i šetnicama, termalni izvori ljekovite vode koje zbog razvedenih prostora i veličine otvorenih bazena javnost doživljava kao termalno more sa slatkovodnim jezerom u neposrednoj blizini. Upravo to jezero će tijekom dva dana biti i mjesto međunarodnog natjecanja u kajaku u partnerstvu i organizaciji Hrvatskog kajakaškog saveza.

Brojne posjetitelje očekuje i spektakl „Bal na vodi“ i nastup djevojaka iz Hrvatske reprezentacije koje s programom „Astronauti“ odmah nakon Top Termi odlaze na Europsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju. Samo za ovu prigodu svjetske hitove će pjevati glazbena diva Sandra Bagarić i hrvatski Sinatra, Vedran Mlakar. O bogatoj povijesti Topuskog i Termi pisao je svojedobno povjesničar Julije Kempf kojeg će na toj scensko-glazbenoj priredbi utjeloviti kazališni i filmski glumac Dragan Despot. Jedan od najpopularnijih big bandova u zemlji, Orkestar „Spinčići“ Kastav, za manifestaciju je pripremio poseban program pa će nas nakon Bala do Trga fešte u samo središte grada povesti globalno popularnim koračnicama New Yorka s američkom koreografijom. Koja djevojka će ponijeti titulu Kraljice jezera 2019. s krunom i lentom tek treba vidjeti. Klapa Kamik nastupa s najljepšim klapskim pjesmama,a hrvatske tradicijske pjesme i plesove izvodit će kulturno-umjetnička društva iz Vrbnika i Gređana.

Atraktivna modna revija djece, mladih i odraslih bit će upriličena u Engleskom parku, srednjoškolci pripremaju gastro show, koktele i sladolede, osnovci program Petice. Kajak Kamp i besplatna romantična vožnja jezerom Ribnjak neizostavni su dio programa, središnji gradski trg bit će mjesto lijepih nota i vokala „Viva la musica“, Mažoret showa Glinskih banica, djeca će provoditi vrijeme u Termelandu, tu su i sportska natjecanja u krosu „Voda&Vatra“, stolnom tenisu-Cup Bijele loptice, malom nogometu – Prvaci, carstvo gastro i vinskih okusa chefa Top Termi i njegovih majstora kulinarstva, „Zumba dance“ na jednom od pet vanjskih bazena,izložbe na otvorenom i Rimski vrt od arheologije do antičke kuhinje. U slučaju lošeg vremena, svi programi se odvijaju u hotelima Toplice i Petrova gora. No to je samo dio događanja, dok kompletan Vremenik i sadržaje manifestacije možete pratiti na www.topterme.hr.

Čekamo vas u Topuskom!

Više informacija:

Turizam Općine Topusko

Top Terme Topusko

Sponzorirani članak