Top Terme Topusko - Kraljica jezera
 • NASLOVNICA
 • PREPORUKA IZLETA
 • GASTRO HRVATSKA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Događanja/najave Top Terme Topusko - Kraljica jezera

  Top Terme Topusko – Kraljica jezera

  Kad? 14. i 15.lipnja 2019

  Gdje: Terme Topusko

  Lokacija: Topusko

  Manifestacija: Kraljica jezera

  Kraljica jezera je manifestacija urbane kulture i tradicijsko-običajnog predanja kojom Top Terme Topusko stvaraju zapaženi i vrlo posjećeni event kontinentalnog turizma. To je događaj i turistički doživljaj koji na jednom mjestu donosi svehrvatsku priču poznatog termalnog lječilišta i omiljene izletničke destinacije. Atraktivni dvodnevni programi objedinjeni su poveznicom nasljeđa hrvatskog i europskog društvenog života i rada, sinergijom povijesti i sadašnjosti, prirode, prostora i čovjeka. Rijetko se sreće takav turizam doživljaja na jednom mjestu namijenjen baš svim generacijama pa ako planirate vikend izvan doma ili obiteljski izlet, jednodnevni boravak za sve uzraste, vrhunsku zabavu i odmor za sjećanje, na dobrom ste putu i pravom mjestu.

  Slogan „Doći sa Smješkom, otići s Osmijehom“ pokazao se već do sada kao opravdano pokriće otvorenoj pozivnici koju biste trebali prihvatiti i tako postati dio ogromne obitelji koju će 14. i 15.lipnja činiti ljudi s istoka, sjevera, juga i zapada, kao i mnogi najavljeni sudionici i gosti izvan zemlje. Vašim dolaskom otvorit ćete bajkovita „vrata netaknute prirode“ i album društvenih, kulturnih, tradicijskih, rekreacijskih i sportskih događaja i doživljaja. Razlozi za DA su brojni: posebnost krajolika sa šumovitim brežuljcima i šetnicama, termalni izvori ljekovite vode koje zbog razvedenih prostora i veličine otvorenih bazena javnost doživljava kao termalno more sa slatkovodnim jezerom u neposrednoj blizini. Upravo to jezero će tijekom dva dana biti i mjesto međunarodnog natjecanja u kajaku u partnerstvu i organizaciji Hrvatskog kajakaškog saveza.

  Brojne posjetitelje očekuje i spektakl „Bal na vodi“ i nastup djevojaka iz Hrvatske reprezentacije koje s programom „Astronauti“ odmah nakon Top Termi odlaze na Europsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju. Samo za ovu prigodu svjetske hitove će pjevati glazbena diva Sandra Bagarić i hrvatski Sinatra, Vedran Mlakar. O bogatoj povijesti Topuskog i Termi pisao je svojedobno povjesničar Julije Kempf kojeg će na toj scensko-glazbenoj priredbi utjeloviti kazališni i filmski glumac Dragan Despot. Jedan od najpopularnijih big bandova u zemlji, Orkestar „Spinčići“ Kastav, za manifestaciju je pripremio poseban program pa će nas nakon Bala do Trga fešte u samo središte grada povesti globalno popularnim koračnicama New Yorka s američkom koreografijom. Koja djevojka će ponijeti titulu Kraljice jezera 2019. s krunom i lentom tek treba vidjeti. Klapa Kamik nastupa s najljepšim klapskim pjesmama,a hrvatske tradicijske pjesme i plesove izvodit će kulturno-umjetnička društva iz Vrbnika i Gređana.

  Atraktivna modna revija djece, mladih i odraslih bit će upriličena u Engleskom parku, srednjoškolci pripremaju gastro show, koktele i sladolede, osnovci program Petice. Kajak Kamp i besplatna romantična vožnja jezerom Ribnjak neizostavni su dio programa, središnji gradski trg bit će mjesto lijepih nota i vokala „Viva la musica“, Mažoret showa Glinskih banica, djeca će provoditi vrijeme u Termelandu, tu su i sportska natjecanja u krosu „Voda&Vatra“, stolnom tenisu-Cup Bijele loptice, malom nogometu – Prvaci, carstvo gastro i vinskih okusa chefa Top Termi i njegovih majstora kulinarstva, „Zumba dance“ na jednom od pet vanjskih bazena,izložbe na otvorenom i Rimski vrt od arheologije do antičke kuhinje. U slučaju lošeg vremena, svi programi se odvijaju u hotelima Toplice i Petrova gora. No to je samo dio događanja, dok kompletan Vremenik i sadržaje manifestacije možete pratiti na www.topterme.hr.

  Čekamo vas u Topuskom!

  Više informacija:

  Turizam Općine Topusko

  Top Terme Topusko

  Sponzorirani članak

   

   

  PRATITE NAS

  1,310InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Savršena vikend avantura za kraj ljeta

  Tražeći ideju za  sjajan izlet nedaleko od Zagreba, donosimo preporuku za novootvoreni Adrenalinski park Duboka. Ako vam je dosadno u gradu, dani se sporo...

  Te čudesne Kupske noći..