Pobjeći od prosinačkog šušura u zasluženu osamu? Imamo rješenje - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • PREPORUKA IZLETA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Destinacije Bjelovarsko – bilogorski kraj Pobjeći od prosinačkog šušura u zasluženu osamu? Imamo rješenje

  Pobjeći od prosinačkog šušura u zasluženu osamu? Imamo rješenje

  Dosta vam je adventskog šušura, gužvi na ulicama i trgovima, žudite za zimskom oazom gdje bi se u miru regenerirali, te u skladnoj simbiozi fine prirode, drevne šume i hladnog čistog zraka, utonuli u posvemašnju udobnost komfora? I to u srcu Zlatne doline.

  Najljepša tajna Požeško – slavonske županije skriva se u naselju Novo Zvečevo, u  kompleksu vila Montis Aurea. Zlatna dolina mjesto je kamo sve više putnika kreće u potragu za dobrom kapljicom i gastronomskim otkrićima, no možda niste znali da se  u ovoj  županiji skriva jedan od najljepših smještaja u kontinentalnoj Hrvatskoj.

  Na svega stotinjak kilometara od Zagreba, posjetite  zapadni dio požeške kotline, mistično i brdovito područje koje obiluje označenim planinarskim stazama i netaknutom prirodom. No iako će vas sa svih strana opkoliti šuma i ovakve prirodne atrakcije:

  to ne znači da morate  (osim ako baš to izričito ne želite), izgubiti doticaj s vanjskim svijetom,  jer su sve čeriri vile opremljene broadband pristupom internetu i pokrivene WiFi signalom.

  Smještaj provjeren iz prve ruke, osim što je krajnje udoban i nudi sve što trebate za bijeg od ubrzane gradske svakodnevnice, nudi i dodatne prednosti kao što je organizacija cateringa i obroka.

  Plus, uvijek možete istražiti okolicu koja nudi izvrsne vinske podrume nagrađivanih vinara, restorane s izdašnim menijima i korektnim cijenama i preljubazne domaćine, spremne u svakom pogledu vam dati preporuku za sve što trebate na ovakvom izletu.

  Smještene na nadmorskoj visini od 447 metara, Vile Montis Aurea nude relaksirajući i opuštajući odmor tokom čitave godine.

  U ljetnim mjesecima uživat ćete između ostalog uz otvorene bazene, i prekrasan pogled na beskrajnu ljepotu požeških obronaka s pogledom na Papuk. Zimi se ugrijte uz vatricu s ognjišta, odmor u sauni i jacuzziju.

  Možete istražiti i okolicu jer je  Požeško – slavonska županija  izvrsna destinacija kad je riječ o odličnoj hrani, poznatom vinu i brojnim aktivnostima a koncept odmora u Montis Aurea vilama je koncipiran tako da su vam u samoj kući od strane domaćina, već predstavljene informacije o atrakcijama okolice, koje su zimi posebne i svakako zahtijevaju vašu pažnju. 

  Vile se nalaze u mjestu Novo Zvečevo na blagotvornoj nadmorskoj visini od 447m planine Papuk, a na udaljenosti manjoj od 60 km nalazi se čak 6 zanimljivih gradova vrijednih istraživanja: Požega, Virovitica, Daruvar, Lipik, Orahovica i Kutjevo. Tu je i neobično lijepa priroda, intrigantna i nedirnuta, uz brojne detalje koji očaravaju izletnike. 

  U blizini se nalazi i poznato izletište Jankovac, zatim Rupnica – jedinstveni geološki spomenik te Arboretum Lisičine koji broji preko 500 različitih porodica drvenastih biljaka. 

  Prošećite stazama ovog vinogradarskog vinskog i biciklističkog raja, uživajte u slavonskoj zimi.  Ugrijte se uz raskošnu paletu gastro ponude iz obližnjih restorana i odlične kapljice i usput uživajte u najboljem zimskom relaxu. Bez obzira na brojne atraktivne advente diljem Lijepe Naše, odmor na osami je idealno rješenje za kraj godine. Pa ako već planirate pobjeći od stresne svakodnevnice, neka to bude sa stilom 🙂

  Uživajući u vatrici i društvu, jer na kraju krajeva, nema ništa ljepše doli podijeliti trenutke najljepših izleta sa najdražima u ovako toploj i domaćoj atmosferi.

  Preporuka izleta: Jankovac

  A da se ne bi previše ulijenili u ovakvom smještaju, svakako otiđite na Jankovac. Radi se o jednoj od najljepših gorskih dolina u RH, smještenoj na sjevernim obroncima Papuka na visini od 475 m.

  Bogata je hladnim izvorima i bistrim potocima, a okružena stoljetnim bukvama slavonske šume. Puna svježine i romantike uvijek je bila privlačna svakom ljubitelju prirode, planine i mira. Zbog izuzetnih prirodnih ljepota koje nigdje više ne možemo naći u Slavoniji, Jankovac je 1955. godine proglašen zaštićenom park-šumom. 

  Fotografije preuzete: www.montis-aurea.hr

  Informacije o aktivnostima i dodatnim atrakcijama pronađite na ovom linku. 

  PRATITE NAS

  1,334InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Kad se spoje Electrolux Professional i najbolji Prosecco na svijetu..

  Napisao i fotografirao: Neno Pavinčić Kišni jesenski dani odjednom su postali ljepši uz poziv Karin Mimice i GASTRONAUTA na još jedno studijsko putovanje autobusom –...