Zagorje zove na pjenušavi doručak u vinogradu

U subotu, 12.6.2021. održat će se drugi Pjenušavi zagorski doručak u vinogradima vinarije Petrač, na Hršak Bregu, prema ideji i u organizaciji Marije Vukelić, direktorice Salona pjenušavih vina Zagreb. ‘S pjenušavim doručcima u vinogradu krenuli smo prošle godine, čim su popustile mjere. Održali smo ih četiri: na Plešivici, u Zagorju, Srijemu i Erdutu’ – rekla je Marija Vukelić. ‘Nastavljamo i ove godine, budući da je sad već provjerena formula za susret vinara i posjetitelja te za promociju cijele eno-gastro destinacije’.

Vinarija Petrač, foto: Julio Frangen

Na zagorskom će doručku svoja pjenušava i mirna vina predstaviti vinarije Petrač, Vuglec, Bodren, Bolfan i Kota. Ugodno druženje uz mjehuriće, jagode, trešnje & zagorski doručak bogat proizvodima lokalnih OPG-ova, podržava župan Željko Kolar, TZ Krapinsko-zagorske županije te TZP Srce Zagorja.

vinarija Petrač, foto Julio Frangen

Osim pjenušavih vina, koja će se točiti na početku događanja uz zagorski doručak, na programu je, oko 13h,  ‘En primeur ZAGORJE’ –  premijera jednog novog vina ili nove berbe svake vinarije. Nakon doručka, gostima Pjenušavog doručka preporuča se da ostanu na destinaciji, upute se u obližnje druge restorane na ručak i nastave istraživati Hrvatsko zagorje.

Više informacija potražite na Facebook stranici eventa, a prijaviti se možete na sljedeće e-mail adrese: [email protected] i [email protected].

Naslovna fotografija: Julio Frangen