Uživajmo ovaj vikend u Baranji u Međunarodnim etno susretima

Spremite se ovaj vikend za proljetni izlet godine – posjetite Bilje!

Ove godine se održavaju 21. Međunarodni etno susreti u Bilju ispred dvorca princa Eugena Savojskog 12. i 13. lipnja 2021.

Prošle godine se Susreti nažalost nisu održali (kao ni mnoštvo sličnih evenata), zbog pandemije, a ove godine su domaćini izuzetno sretni što mogu nastaviti s prezentacijom tradicije, kulture i običaja. Pripremljen je zanimljiv i bogat program, kako za djecu, tako i za odrasle, koji se u nekim dijelovima razlikuje od prethodnih etno susreta, a svakako nam je cilj da se iz godine u godinu obogaćuje i nadograđuje program jer Općina Bilje, u sklopu destinacije Baranje sve više privlači turiste i postaje još poželjnija destinacije sa svim svojim prirodnim ljepotama, bogatom kulturom i gastronomijom. Izdvajamo Amiru Medunjanin, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO i Darka Rundeka koji su do sada pokazali veliku popularnost i profesionalnost što potvrđuju i razne prestižne nagrade na nacionalnoj i svjetskoj razini. Krajnji cilj nam je prikazati „etno“ baštinu uz koju vežemo kulturu i povijesno nasljeđe ovoga kraja kroz aktivnosti, proizvode, prezentaciju vještina, a u konačnici i glazbu i pjesmu.

Uzbudljiv društveni život se vraća na velika vrata u Baranju nakon duge zime. Ima li išta ljepše nego proslaviti dolazak ljeta uz kultne Međunarodne etno susrete u Bilju, posebice nakon što su lani bili otkazani zbog pandemije a sada se prezentacija kulture, tradicije i običaja mistične Baranje nastavlja – uz najljepši program do sada. Domaćini su spremili zanimljiv i bogat raspored kako za djecu, tako i za odrasle, koji se u nekim dijelovima razlikuje od prethodnih etno susreta, a svakako im je u cilj da se iz godine u godinu obogaćuje i nadograđuje program jer Općina Bilje, u sklopu destinacije Baranje sve više privlači turiste i postaje još poželjnija destinacije sa svim svojim prirodnim ljepotama, bogatom kulturom i gastronomijom.

Iz biljskog obilja izdvajamo koncerte Amire Medunjanin, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO i Darka Rundeka koji su do sada pokazali veliku popularnost i profesionalnost što potvrđuju i razne prestižne nagrade na nacionalnoj i svjetskoj razini. Krajnji cilj kako navode organizatori, je prikazati „etno“ baštinu uz koju vežemo kulturu i povijesno nasljeđe ovoga kraja kroz aktivnosti, proizvode, prezentaciju vještina, a u konačnici i glazbu i pjesmu. Ljepota davnog vremena neće biti otrgnuta zaboravu a bogata ponuda lokalnih jela, pića, suvenira, autohtonih poljoprivrednih proizvoda, običaja i pjesme, kao uvijek okupiti će veliki broj ljudi koji žive u području uz dvije europske rijeke.

Sudionici pokazuju koliko toga imaju zajedničkog , ali pokazuju i bogatstvo u različitosti. Uloga etno sajma je sačuvati, zaštititi i njegovati kulturnu i prirodnu baštinu Podunavlja.

Međunarodna smotra folklora, sajam eko proizvoda hrane, pića i rukotvorina, bogati zabavni program, sve to začinjeno sa bogatom gastro ponudom, razveseliti će sve generacije, za svakog će se naći ponešto.  Za vrijeme trajanja Etno susreta, Bilje je domaćin susretima svih posjetitelja, gostiju, djece i odraslih, zaljubljenika u očuvanje kulturne tradicije našeg kraja, ali i krajeva iz kojih dolaze gosti. Pogledajte program događanja i vidimo se ovog vikenda:

Posjetite Baranju, otkrijte neki drugi svijet prošlosti i proživite ga u sadašnjosti s  vašim domaćinima, na Etno susretima u Bilju!

Posjetite ruralni raj mistične Baranje – Općinu Bilje!

tzo-bilje.hr

facebook