Šarmantna zimska priča – čarolija iz Kutine osvaja na prvi pogled

Istražili smo koji grad nudi potpuni dojam nježne zimske priče, bez pretjeranog blještavila i pompe, no opet dovoljno uzbudljivo i sadržajno u duhu zimskog veselja. Preporuka je svakako posjetiti Kutinu, romantičan gradić u zagrljaju Lonjskog polja i trsnog gorja. Teško je odrediti da li je šarmantniji sam gradić opkoljen mirisnim vinogradima ili pak njegova idilična okolica okoljena riječnim rukavcem obližnjeg Parka prirode. U svakom slučaju, istražite i grad i okolicu, neće vam biti žao.

Čarobna zimska idila očekuje vas i ove godine u Kutini, od 30. studenog pa sve do 6. siječnja. Klizanje na otvorenom obogatite okusima raznih gastronomskih delicija, kao i brojnim zabavnim sadržajima za sve uzraste. Najljepšu adventsku fotografiju upotpuniti će bogati blagdanski ukrasi i dekoracije. Nema razloga da ne osjetite čaroliju zime!

Program kutinske Zimske čarolije održavati će se na Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje će dominirati klizalište sa ledenom stazom oko fontane. Ako vam klizanje ne ide, ne brinite! Pripremaju u Kutini školu klizanja za djecu i odrasle, na vama je samo da se odvažite. A kada savladate klizanje, uživajte u disco večerima na ledu.

I za najmlađe posjetitelje pripremaju se brojne aktivnosti, od animacije, kreativnih radionica i predstava, do božićnog vlakića, Kuće Djeda Mraza i drugih sadržaja. 31. prosinca u podne, održati će se i dječji doček Nove godine, uz zagarantiranu zabavu, a u večernjim satima, tradicionalno se priprema gradski doček uz veliki vatromet i proslavu do jutarnjih sati.

Kad pomislite na Božić, sigurno se sjetite tradicionalnog sajma. Kutinski Božićni sajam okupiti će obrtnike i umjetnike sa ponudom jedinstvenih i unikatnih proizvoda. Uz zvukove božićnih pjesama, dječjeg veselja, mirisa kuhanog vina i fritula, dovoljno je prepustiti se uživanju i upiti blagdanski ugođaj.

Ponesite šalove, rukavice, osmijeh i prstohvat veselja. Planirajte radost blagdana i ljepotu zajedništva. Zimska čarolija je spremna, a najljepša je baš u malim gradovima s velikom dušom. Dobrodošli!

Više informacija