MyLife4Kids 2020 ili Kako sam spojio svoj dnevni boravak i Afriku

Kako sam spojio svoj dnevni boravak i Afriku ili Life4Kids 2020, je humanitarno-putopisni projekt prokušane i nagrađivane ekipe hrvatskih putnika, putopisaca, sportaša i fotografa, udruženih u službeni  hrvatski humanitarni rally tim MyLife4Kids, koji će 31.siječnja 2020., kao učesnici i hrvatski veterani najvećeg humanitarnog relija na svijetu Budapest Bamako, terenskim vozilima i motorkotačima, po treći puta krenuti na 20 000 km dug put Zapadnom Afrikom (Senegal, Mauritanija, Mali, Gvineja, Sierra Leone).

Ciljevi ovog projekta su slijedeći: 

  • u četrdesetak dana proći kopnenim putem od Hrvatske do Freetowna (Sierra Leone) i Bamaka (Mali) te natrag
  • izravno pomoći ruralnim zajednicama Podsaharske Afrike, napose djeci dostavom antimalarika i zaštitnih mreža protiv komaraca te školskog, higijenskog i sanitarnog pribora na lice mjesta (community to community direct giving)
  • fotografijom, filmom, javljanjima s mjesta događanja, livestreamingom i vrhunskom on the road pričom uključiti u naš put i projekt široku publiku te steći što veću podršku javnosti
  • putopis
  • izložbe fotografija
  • javne tribune
  • predavanja i okrugli stolovi s učenicima u srednjim i osnovnim školama

Autor projekta, fotograf i putopisac Saša Pjanić, vanjski suradnik portala Explore Croatia, već više od jednog desetljeća kontinuirano putuje Azijom, Afrikom i Europom. Fotografije s putovanja izlaže na skupnim i samostalnim izložbama te objavljuje uz svoje autorske tekstove u raznim hratskim časopisima.

Nositelj je FIJETove grand prix nagrade Marko Polo za najbolju turističku reportažu u 2016. godini, Pedalom po Bilogori-ljepota slobodnog spusta, objavljenu u Putnom časopisu Croatia Airlines koja je od školske godine 2019/20. uvrštena i u udžbenik hrvatskog jezika za prvi razred gimnazije.

Želite se uključiti u ovu priču?

Želite li doznati više i sudjelovati u ovom humanitarnom projektu donacijom, ili se uključiti na neki drugi način, posjetite link mylife4kids-2020-west-africa-humanitarian-rally.

Kontakt: 098 973 8625

[email protected]

FB stranice: Saša Pjanić, fotograf, putopisac

Fotogalerija fotografija Saše Pjanića