Županija na dva kotača - kreirajte svoju ciklo rutu - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • PREPORUKA IZLETA
More
  Naslovnica Aktivni odmor Županija na dva kotača - kreirajte svoju ciklo rutu

  Županija na dva kotača – kreirajte svoju ciklo rutu

  Kreirajte sami svoju biciklističku rutu, istražite kulturne, prirodne i povijesne znamenitosti Varaždinske županije, provedite dan u prirodi i uživajte u jednom od 11 ugostiteljskih objekata.

  Promovirajući sadašnje i buduće biciklističke rute Varaždinske županije, u nedjelju 28. 4. 2019. godine, u organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije i Varaždinske županije, održava se biciklijada Županija na dva kotača.

  Jednodnevna avantura vodi vas diljem Varaždinske županije, bez definiranog  starta i cilja, a počinje u 10.00 i traje do 17.00 sati.  U tom vremenu potrebno je obići barem četiri od 27 definiranih znamenitosti, sakupiti žigove, te tako osigurati besplatan obrok u jednom od 11 ugostiteljskih objekata-partnera biciklijade.

  Materijale (kartu sa označenim POI točkama) moguće je na dan biciklijade preuzeti u jednom od ranije spomenutih ugostiteljskih objekata ili u jednoj od turističkih zajednica tokom tjedna.

  Ukoliko se umorite od vožnje, za sve sudionike osiguran je besplatan prijevoz vlakom prema redovnom voznom planu HŽ-a.

  HŽ Putnički prijevoz, kao partner, za sve sudionike biciklijade Županija na dva kotača uvest će posebnu biciklističku povratnu kartu, koja će vrijediti u nedjelju 28. 4. 2019 od 0:00-24:00 sata za prijevoz jednog putnika i jednog bicikla iz svih službenih mjesta i za sva službena mjesta na dionicama pruga Ludbreg –Varaždin, Novi Marof – Varaždin i Lepoglava – Varaždin. Prijevozna karta glasit će na relaciji Ludbreg – Novi Marof, a vrijedit će jednako i na relaciji Lepoglava – Varaždin, u svim vlakovima koji prometuju taj dan na navedenim dionicama.

  Prijevozne karte sudionici biciklijade moći će podići u pretprodaji od petka 26. 4. i na dan putovanja na blagajnama u Ludbregu, Novom Marofu, Ivancu, Lepoglavi i Varaždinu, te kod konduktera u vlaku samo na dan putovanja 28. 4. 2019.

  Bicikle će trebati smjestiti u garnituru vlaka u dogovoru s osobljem vlaka na pogodno mjesto tako da ne smetaju za prolaz putnika.

  Kompletnu kartu sa svim informacijama također možete preuzeti u prilogu ove objave, a za lakšu navigaciju do definiranih točaka možete koristiti aplikaciju Google Maps na svojim mobilnim aparatima klikom OVDJE.

  Info objave: www.turizam-vzz.hr

  Foto naslovna: Pixabay.com

  PRATITE NAS

  1,274InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Moreška – viteško srce Korčule

  Pokrovitelj priče Uz katedralu sv. Marka, korčulanske bratovštine, kamenoklesarstvo, tradicijsku drvenu brodogradnju i vaterpolo, stoljećima poznati viteška tradicijski ples moreška, upotpunjava ljepotu Korčule. Oni su snažni,...

  Bogatstvo Varaždinske okolice

  Explore Preporuke
  Putevima bana Jelačića
  Zlatna SLavonija na dva kotača
  Mističnim bilogorskim putevima
  Moreska viteško srce