Nagrada za najbolji vizualni identitet vina – Šimanović Kostel Brut Nature

Odabran najbolji vizualni identitet vina i ove godine

Pjenušac vinarije Šimanović, Kostel Brut Nature, odabran je kao vino s najboljim vizualnim identitetom na ocjenjivanju u sklopu 52. izložbe vina kontinentalne Hrvatske održanom u Svetom Ivanu Zelini 4. lipnja 2020. Pobjednička boca i cjelokupno likovno rješenje najbolje su korespondirali s tipom vina i cjenovnom razredu u kojem se nalazi, kao i tržišnoj niši kojoj je namijenjeno, a pritom je sa stanovišta dizajna boce riješena originalno, pedantno i na visokoj stručnoj razini.

foto: Zoran Osrečak, pobjednička etiketa

Na prednjoj etiketi se nalaze samo ključne informacije, zbog čega je boca pregledna i laka za razumijevanje glavnih poruka poput one o kakvom se tipu vina radi i tko je proizvođač. Na stražnjoj etiketi se mogu pronaći ostale informacije od interesa kupcu. Na kapici koja prekriva čep i grlo boce istaknut je samo grb obitelji, izvedena je od kvalitetnog materijala, doprinosi otmjenosti izgleda, a nije napadna. Boja prednje etikete odgovara boji stakla i na kraju boji vina u boci.

foto: Zoran Osrečak

Osim naziva vina i proizvođača jasno je istaknuta i klasifikacija suhoće, to jest oznaka Brut nature koja podrazumijeva da je vino sasvim suho, bez dodatka šećera, što je vrlo važna informacija konzumentu. Cjelokupni vizualni doživljaj nosi poruku da se radi o vinu za posebne prilike, namijenjenom restoranima i vinotekama, a kako vino i jest namijenjeno tom segmentu tržišta, dojam je da je cilj efektno i u potpunosti postignut.

Komisija za ocjenjivanje etikete radila je u sastavu:

foto: Zoran Osrečak

Predsjednik: Saša Špiranec

Članovi Povjerenstva za ocjenjivanje najljepše etikete:

1.Stjepan Šagovac
2. Ana Rogač
3. Ingrid Badurina
4. Anita Žuvela
5. Dubravka Tomeković Aralica
6. Zoran Osrečak
7. Ivo Kozarčanin
8. Marinka Zubčić