Zagorje - istražite jednu od najljepših regija kontinentalne Hrvatske - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • PREPORUKA IZLETA
More
  Naslovnica Destinacije Zagorje - istražite jednu od najljepših regija kontinentalne Hrvatske

  Zagorje – istražite jednu od najljepših regija kontinentalne Hrvatske

  Jeste li već posjetili Zagorje? Ljupko zeleno, brežuljkasto područje, blagih uzvisina i čudesnih vidika. Čak i oni što u dnevnom životu u potpunosti zaboravljaju zadivljujući smisao istinske ljepote, kada se popnu na zagorske „brege“ osjećaju uzvišenu radost.

  foto: privatni album

  Tragači za sakralnim i duhovnim blagom neće zaobići svetište u Mariji Bistrici koje je najveće je marijansko svetište, a iskusiti njegovu duhovnu energiju  jedinstveni je i neponovljivi doživljaj.

  MARIJA BISTRICA-crkva s prednje strane
  TZ Marija Bistrica, svetište u Mariji Bistrici

  Zagorje – rivijera kontinentalne Hrvatske

  Zagorje obiluje  termalnim izvorima koji, pretočeni u moderna kupališta s vrhunskim hotelima, wellness centrima i gastro ponudom, Zagorje čine pravom hrvatskom kontinentalnom rivijerom. Posjetite Bluesun hotel Kaj s četiri zvjezdice i opustite se uz vrhunski wellness doživljaj.

  IMG_0414 Panorama (Custom)foto: Bluesun hotel Kaj
  Pogled na vinovu lozu i guste šume jasena i hrasta rasteretit će vas svih briga a ponuda dobre hrane i dodatnih sadržaja aktivnog odmora, upotpuniti će vikend doživljaj.

  Krapinske Toplice poznate su po ljekovitim hiperaktivnim izvorima još od 18.stoljeća.
  Stubičke Toplice – termalno – medicinsko-rehabilitacijsko  lječilište, gdje snaga zdravlja počiva na izvorima prirodne ljekovite termalne vode.

  Terme Jezerčica, u Donjoj Stubici, Terme nude SPA zonu i suvremeno opremljen wellnes centar sa 8 bazena, u kojem  se gost može prepustiti tradicionalnim i modernim načinima brige za ljepotu duha i tijela.

  JEZERCICA_TERME_hotel_042012_photo&copyright by darko gorenak godar (1)foto: Terme Jezerčica

  Terme Tuhelj, Tuheljske Toplice;najveći su wellness i kupališni centar u Hrvatskoj, a izgradnjom Hotela Well**** postaju najveći kontinentalni turistički resort Hrvatske.

  Slikovni rezultat za terme tuheljfoto: Terme Tuhelj

  Kultura i arhitektura 

  rado ćete se vraćati zagorskim bregima nakon što ih upoznate prvi put obzirom da smaragdje šume skrivaju  bogatstvo spomeničke, arhitektonske i kulturne baštine u ovom dijelu Europe. Kulturno naslijeđe feudalizma na ovom području označava sklad arhitekture mnoštva „burgova” i dvoraca sa idiličnošću prirode.


  Veliki Tabor

  Preporučamo da obiđete srednjovjekovne burgove poput Velikog Tabora, ladanjske dvorce, Muzej na otvorenom, Staro selo Kumrovec..

  dvorac Oršić

  U Zagorju možete otputovati u daleku prošlost, svjedočiti vremenu  praiskona, od velikog praska na ovamo, upoznati neandertalce koji su prostore naseljavali prije 125  tisuća godina p.n.e. Preporučamo posjet Muzejima Hrvatskog Zagorja.

  foto: Muzej krapinskih neandertalaca

  Seoski turizam – bogatstvo ruralne ponude

  U bogatoj ponudi seoskog turizma koja čuva tradiciju u proizvodnji i pripremi zdrave hrane i vrhunskih vina posjetiteljima se vraća zaboravljena kvaliteta života. U goricama i kletima, uz slasno vince odzvanja pjesma, zvoni „kaj”.

  _MG_2311

  Dotaknite zagorsku Bajku na dlanu. Istražite Zagorje!

  fotografije: naslovna: Branka Mašić, Terme Tuhelj, Terme Jezerčica, Bluesun hotel Kaj, Muzej krapinskih neandertalaca, arhiv Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije

  Preuzmite Vision One mobilnu aplikaciju i saznajte sve o ponudi hrvatskog Zagorja

  Budi turist u svojoj zemlji !

   

   

  Podijeli na:

  PRATITE NAS

  1,337InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Pronađite Zlatnu dolinu u Sesvetama – Slavonija nikad bliže

  Usred zagrebačkih Sesveta u nepretencioznom  okolišu poslovne trgovačke zone na adresi Ljudevita Posavskog 5,  nedavno se otvorio restoran Zlatna dolina. Restoran čiji osnivači dolaze...