Zagorje – istražite jednu od najljepših regija kontinentalne Hrvatske

Jeste li već posjetili Zagorje? Ljupko zeleno, brežuljkasto područje, blagih uzvisina i čudesnih vidika. Čak i oni što u dnevnom životu u potpunosti zaboravljaju zadivljujući smisao istinske ljepote, kada se popnu na zagorske „brege“ osjećaju uzvišenu radost.

foto: privatni album

Tragači za sakralnim i duhovnim blagom neće zaobići svetište u Mariji Bistrici koje je najveće je marijansko svetište, a iskusiti njegovu duhovnu energiju  jedinstveni je i neponovljivi doživljaj.

MARIJA BISTRICA-crkva s prednje strane
TZ Marija Bistrica, svetište u Mariji Bistrici

Zagorje – rivijera kontinentalne Hrvatske

Zagorje obiluje  termalnim izvorima koji, pretočeni u moderna kupališta s vrhunskim hotelima, wellness centrima i gastro ponudom, Zagorje čine pravom hrvatskom kontinentalnom rivijerom. Posjetite Bluesun hotel Kaj s četiri zvjezdice i opustite se uz vrhunski wellness doživljaj.

IMG_0414 Panorama (Custom)foto: Bluesun hotel Kaj
Pogled na vinovu lozu i guste šume jasena i hrasta rasteretit će vas svih briga a ponuda dobre hrane i dodatnih sadržaja aktivnog odmora, upotpuniti će vikend doživljaj.

Krapinske Toplice poznate su po ljekovitim hiperaktivnim izvorima još od 18.stoljeća.
Stubičke Toplice – termalno – medicinsko-rehabilitacijsko  lječilište, gdje snaga zdravlja počiva na izvorima prirodne ljekovite termalne vode.

Terme Jezerčica, u Donjoj Stubici, Terme nude SPA zonu i suvremeno opremljen wellnes centar sa 8 bazena, u kojem  se gost može prepustiti tradicionalnim i modernim načinima brige za ljepotu duha i tijela.

JEZERCICA_TERME_hotel_042012_photo&copyright by darko gorenak godar (1)foto: Terme Jezerčica

Terme Tuhelj, Tuheljske Toplice;najveći su wellness i kupališni centar u Hrvatskoj, a izgradnjom Hotela Well**** postaju najveći kontinentalni turistički resort Hrvatske.

Slikovni rezultat za terme tuheljfoto: Terme Tuhelj

Kultura i arhitektura 

rado ćete se vraćati zagorskim bregima nakon što ih upoznate prvi put obzirom da smaragdje šume skrivaju  bogatstvo spomeničke, arhitektonske i kulturne baštine u ovom dijelu Europe. Kulturno naslijeđe feudalizma na ovom području označava sklad arhitekture mnoštva „burgova” i dvoraca sa idiličnošću prirode.


Veliki Tabor

Preporučamo da obiđete srednjovjekovne burgove poput Velikog Tabora, ladanjske dvorce, Muzej na otvorenom, Staro selo Kumrovec..

dvorac Oršić

U Zagorju možete otputovati u daleku prošlost, svjedočiti vremenu  praiskona, od velikog praska na ovamo, upoznati neandertalce koji su prostore naseljavali prije 125  tisuća godina p.n.e. Preporučamo posjet Muzejima Hrvatskog Zagorja.

foto: Muzej krapinskih neandertalaca

Seoski turizam – bogatstvo ruralne ponude

U bogatoj ponudi seoskog turizma koja čuva tradiciju u proizvodnji i pripremi zdrave hrane i vrhunskih vina posjetiteljima se vraća zaboravljena kvaliteta života. U goricama i kletima, uz slasno vince odzvanja pjesma, zvoni „kaj”.

_MG_2311

Dotaknite zagorsku Bajku na dlanu. Istražite Zagorje!

fotografije: naslovna: Branka Mašić, Terme Tuhelj, Terme Jezerčica, Bluesun hotel Kaj, Muzej krapinskih neandertalaca, arhiv Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije