Provedite nezaboravan dan u Podravini – uživajte u vrhunskoj outdoor ponudi

Ako ste se zaželjeli uzbudljive ljetne avanture koja kombinira vožnju riječnim brodićem, rafting, uživanciju u izdašnim lokalnim specijalitetima i čudesnoj podravskoj prirodi, dođite na naš tradicionalni Rafting Dravom koji se održava 9.7.2023.
U nastavku evo detalja o vožnji. Vožnja rijekom kreće u 11 sati s Brodića u općini Ferdinandovac, tako da će čamci i kanui ići jedan za drugim. Po dolasku na izletište Križnica čeka vas osvježenje i druženje te simbolični skok u Dravu sa sudionicima manifestacije Veliki skok, koja se održava s ciljem da se podigne javna svijest o potrebi zaštite europskih vodenih površina.

VAŽNE INFORMACIJE O VOŽNJI RAFTING ČAMCIMA I KANUIMA

Kanuima će moći veslati samo oni koji već imaju dosta iskustva, dok će u čamcima biti i skiperi pa će čamcima moći veslati i oni s malo iskustva ili nimalo  jer je organizatoru cilj popuniti sve čamce. Veslati možete ekipno ili pojedinačno, oni koji će biti sami ili i nema dovoljno da popune jedan čamac, veslati će u čamcu sa drugima kojih isto tako će biti manje od maksimuma.

Molimo sve zainteresirane, koji će planirati uplatu izvršiti nekoliko dana prije događaja ili eventualno nakon roka za uplatu, da nam se prvo jave (+385 99 488 3618 ili na mailu  [email protected]), kako bi vam mogli dati informaciju da li je ostalo slobodnih mjesta, ukoliko se ne objavi da su sva mjesta popunjena.

SATNICA

09:00h – dolazak vlastitim prijevozom na Brodić kod Etno kuće Karlovčan (Gajc 74, 48363, Brodić Općina Ferdinandovac, Koprivničko-križevačka županija, koordinate: 46⁰01ʼ41ʼʼN 17⁰14ʼ55ʼʼE)

09:30h – 10:00h – doručak u Etno kući Karlovčan za sve sudionike

10:30h – vožnja vlakićem prema skeli Brodić

10:45h – priprema za kretanje čamcima/kanuima

11:00h – kretanje čamcima/kanuima

11:00h – 13:00h – dolazak na izletište Križnica

13:00h – 15:00h – obrok i piće nakon vožnje

15:00h – „Veliki skok – Big jump“

16:00h – povratak organiziranim prijevozom natrag do Brodića po vozila

Dodatna ponuda: za sve zainteresirane koji žele više, u ponudi je i vožnja rijekom Dravom turističkim brodom, a za više detalja obratite se na broj  +385 99 709 6510 – Martin Karlovčan. Broj mjesta na brodu je ograničen.

KOTIZACIJA PO OSOBI: 35,00 eura

KOTIZACIJA UKLJUČUJE

osigurani čamac/kanu i opremu (prsluci i vesla)

ŠTO UKLJUČUJE PROMOTIVNI START PAKET

promotivni start paket (uključuje majice za sudionike, vodu i energetske pločice, doručak u Etno kući Karlovčan i ručak na Križnici – konzumacija autohtonih podravskih delicija)

pratnju tijekom cijelog puta – skiperi i motorni čamci

organizirani prijevoz vlakićem od Etno kuće Karlovčan do Brodića

organizirani prijevoz autobusom natrag do Etno kuće Karlovčan (polazišta)

ROK ZA UPLATU KOTIZACIJE JE PETAK 7. SRPNJA 2023. DO 12 SATI.

Za dodatna pitanja ili informacije organizatori vam stoje na raspolaganju raspolaganju svaki dan na telefonu +385 99 488 3618 ili na mail:  [email protected]

ŠTO VIDJETI NA OVOM RAFTINGU?

Vidjet ćete i obići jedno od najljepših etno imanja – Etno imanje obitelji Karlovčan koje se nalazi u malenom mjestu Brodić. Želite li se vratiti sto godina u povijest i vidjeti kako se nekad živjelo, odgovore ćete pronaći u podravskom selu Brodić na imanje „Etno kuće obitelji Karlovčan“ To prekrasno mjesto kao da je ostalo zarobljeno u nekoj staroj podravskoj priči. Radi se zapravo o malom selu iz davne prošlosti Podravine. Tamo ćete naći nekoliko starinskih kuća koje su opremljene autentičnim namještajem i uporabnim predmetima kojima su se služili ljudi prije puno godina.
Naći ćete tamo i stari mlin, pekaru, štagljeve i kukuružnjake. Uz to i puno alata kojima su se Podravci koristili u poljoprivredi, kovačkoj radionici i u svakodnevnom životu.


No kakvo bi to selo bilo da nema životinja, i to domaćih a i onih malo manje domaćih. Na imanju tako možete vidjeti konje (i velike i male ponije), svinje, kokoši ali isto tako i jelene, srne i divlje svinje. Na imanju se može i fino ručati te provesti neko vrijeme uživajući u podravskom zenu, prije negoli se otisnete dalje rijekom ili biciklom.

Od aktivnosti na otvorenom do kušanja vina i sireva, ovaj kraj je poseban po neobično dobrim otkrićima

Dravski Peski su destinacija prepuna zelenila i oaza prirodnog mira. Česta su tema pjesama, priča, legendi, filmova i serija. Drava u svojoj zelenoj krinolini, nudi mnoštvo aktivnih sadržaja no može biti i umjetnička inspiracija. Može biti i mjesto komfornog odmora, zašto ne? Može biti i odlična lokacija za brojne aktivnosti na otvorenom. Posjetite ih ovog ljeta i uživajte u zasluženom odmoru.

Fotografije: arhiva TZ Dravski Peski

Korisni linkovi: TZ područja Dravski Peski

Facebook fan page

www.instagram.com/visit.dravski.peski