Vodice – mediteranski san

Zašto posjetiti Dalmaciju u jesen?

Kad nastupi proljeće u Dalmaciji koje se zrcali u mirisnim vinogradima, glatkim oblutcima s mirnih plaža, zelenih krajolika punim aromatičnog bilja i nevjerojatnim ekspozicijama zlatno narančaste boje od zalazaka sunca..  nema ljepšeg prizora a ni ljepšeg mjesta za isplanirati putovanje.

Dovoljno toplo za sunčanje (pa i kupanje), dovoljno mirno da niste dio gužve i šušura,idealno za aktivnosti u prirodi jer nije prevruće, a zaželite li se ljudi i sadržaja, otkrit ćete da su Vodice su u ovo doba godine savršena destinacija prepuna aktivnosti na otvorenom i brojnih događanja. Od koncerata do sportskih aktivnosti, zamamnih mirisa i okusa gastro tajni sakrivenih po konobama i restoranima, komadić raja dostupan je i nikad bliže, nadomak Šibenika te nadomak najljepših Parkova Prirode u Europi – Vodice su sjecište savršenog odmora i jadranska izletnička oaza.

Obiđite domaće trpeze, kušajte domaći zalogaj i finu kapljicu lokalnih vinograda

Gastronomadi, gastroljubci, vinoljubci, bonkulovići..Obiđite izvorne lokalne konobe, kušajte maslinovo ulje, probajte dalmatinski smokvenjak, odličan pršut, domaće vino ili posjetite neke od brojnih restorana, barova, pizzerija koji se nalaze na području Vodica. Ljubitelji tradicije, klapske pjesme, kulture i možete se pronaći u nekome od brojnih festivala i manifestacija čije održavanje možete provjeriti na web stranicama Turističke zajednice.

Izbor objekata i top restorana provjerite ovdje. Gastro objekti diče se oznakom Top Quality Gastro,  a zašto je tome tako, najbolje se uvjeriti iz prve ruke. Objekti koji imaju ovu oznaku, dio su IQM projekta, kojim se ciljano i sustavno provodi monitoring, prati razvoj kvalitete, savjetuje na koji način dodatno unaprijediti uslugu, promiče integriranost, a posebno lokalnu priču, lokalne proizvode, kulturu destinacije. Ovim projektom u prvi plan stavlja se  kvaliteta i ukupan doživljaj destinacije.

KONGRESNI TURIZAM – PRONAĐITE SVE NA JEDNOJ LOKACIJI

Imaju Vodice i kongresni hotel, Olympia Vodice, u kojem je sve kako kažu, podređeno Vašem pobjedničkom mentalitetu, u poslovnom, sportskom i osobnom životu. A ima li boljeg doli organizirati poslovni susret, domjenak, team building ili konferenciju u hotelu s 4 zvjezdice, s pripadajućim komforom modernog okruženja, nenametljivog i decentnog luksuza i neodoljivom mediteranskom atmosferom?

U klimatiziranim dvoranama, pored bazena ili u hladu borove šume, novoobnovljeni prostor u mediteransko inspirativnom okruženju prilagodljiv je vašim potrebama, od poslovnog sastanka do diskretnog domjenka, kongresa ili banketa.

Visok nivo usluge jamče četiri zvjezdice što će vama i vašim poslovnim partnerima omogućiti idealne uvjete za rad, opuštanje i zabavu. Kako bi vaša prezentacija, seminar ili druženje bili poslovni događaj za pamćenje, na raspolaganju su vam stručni i ljubazni djelatnici hotela koji će vam pomoći u organizaciji. Smještaj nudi potpuni komfor.

Raspored dvorana pogledajte ovdje a možete si priuštiti i odličan wellness, za vas ili vaše poslovne partnere. Hotel Olympia će vam pružiti uslugu i organizacije zanimljivih izleta a potpun doživljaj poslovne i osobne sreće,zaokružuje i posebna gurmanska ponuda.

Aktivnosti u Vodicama  – posvetite se sebi 

Nema ljepšeg nego zaputiti se na dva kotača kroz šumske ili cestovne staze s pogledom na pučinu ili vinograd uz opojan miris aromatičnog bilja!

Ljubitelji dva kotača, biciklom kroz Vodice i okolicu možete krenuti kroz brojne uređene ciklo staze a onim ambicioznijima predlažemo crvenu stazu “Orlov krug” na kojoj se vozi utrka C2 za Svjetski MTB Kup.  Ljubitelji pješačenja možete odabrati nordijsko hodanje, za one odvažnije tu je sportsko penjanje, kao i uređene pješačke te jogging staze i staze za penjanje.

 Izlet za pamćenje

Ne propustite izdvojiti jedan dan za izlet do Šibenika i NP Krke, te se vratiti kući s obiljem uspomena zapisanih na slikovitoj razglednici vašeg putovanja. Popis prirodnih ljepota pronađite ovdje.

Hoteli, hosteli, seoska domaćinstva, mnoštvo apartmana, vila i kamenih kućica uz more, ili sakrivene od pogleda s potrebnom dozom privatnosti – jesen je prebogata smještajem i povoljnijom ponudom po mjeri svih generacija i ukusa. Potražite smještaj u Vodicama i vidimo se na najljepšoj ovojesenskoj lokaciji. Neka vas prati  savršeni omjeri kulture i avanture. Vodice imaju sve. I to cijele godine.

Čekamo vas, dobro došli!

Posjetite, zapratite, istražite:

www.vodice.hr

instagram.com/vodice.tourism

facebook.com/TouristBoardVodice

Fotografije preuzete: arhiva TZ Vodice