Upoznajte novu mobilnu aplikaciju #VisitIslandKorčula

S ciljem kvalitetnije promocije otoka Korčule kao jedinstvene destinacije, pet turističkih zajednica (Lumbarda, Korčula, Smokvica, Blato i Vela Luka) kreiralo je zajedničku mobilnu aplikaciju u sklopu aplikacije Vision one. Mobilna aplikacija Vision one okuplja brojne destinacije Hrvatske, od Slavonije do juga Dalmacije, prezentirajući tako turističku ponudu Hrvatske. Turiste/putnike se potiče da istraže Hrvatsku koristeći lako dostupan alat, mobilnu aplikaciju. Mobilna aplikacija dostupna je za Android i IOS.

Turističke zajednice otoka Korčule odlučile su promovirati ponudu destinacije na način da se naglase turistički proizvodi, a ne pojedinačna administrativna područja (Lumbarda, Korčula, Smokvica, Blato, Vela Luka). Nastavak je to na dosadašnje zajedničke aktivnosti poput brošure otoka Korčule – #VisitIslandKorčula, kalendara događanja otoka, zajedničkog promotivnog videa, manifestacije i drugo.

Turistički proizvodi, gdje je to bilo moguće, locirani su na Google maps te se korisnik na jednostavan način može orijentirati i putem uputa doći na lokaciju od interesa. Također, za turističke proizvode postavljene su fotografije, kontakt informacije, informacije o web stranici ili društvenim medijima, a u cilju daljnjeg informiranja gostiju o proizvodu koji ih zanima.

Kategorije turističkih proizvoda koje su trenutno postavljene na aplikaciju su:

               * Kulturna baština;

               * Aktivni turizam (pješačke i biciklističke rute);

               * Vino/maslinovo ulje;

               * Hrvatski otočni proizvod/OPG-ovi;

               * Plaže;

               * Korčulanski suvenir,

               * Turističke agencije

              * Turističke informacije (turističke zajednice).

Trenutno se radi na kategoriji Gastronomija koja će biti nešto drugačije prezentirana nego ostale kategorije te ruralni turizam kao posebna kategorija, a u skladu sa Strategijom razvoja turizma Korčule.

.

Ovim putem stoga, molimo sve dionike u naznačenim kategorijama da pregledaju informacije postavljene na aplikaciji te nam dostave informacije/fotografije koje bi željeli promijeniti, odnosno informacije potrebne da ih se uvrsti u aplikaciju ili pak izraziti želju da ne budu dio aplikacije. Informacije se mogu dostaviti lokalnoj turističkoj zajednici ili TZG Korčula koja koordinira cijelim procesom. Turističke zajednice u potpunosti upravljaju aplikacijom te je moguće mijenjati, ispravljati, nadograđivati sadržaj i uvoditi nove kategorije 24/7.

Nadamo se da će dionici u turizmu prigrliti ovu aplikaciju te koncept suradnje, a s ciljem daljnjeg razvoja i promocije aplikacije. Nadamo se da će se informacije, koje aplikacija trenutno nudi, dalje nadograđivati informacijama o radnom vremenu, dodatnim fotografijama, informacijama o ponudi, razvoju ponude i slično.

Na kraju pozivamo sve da uživaju istražujući otok Korčulu!

Izvor: Visit Korčula

Fotografije aplikacije: Vision One

Ostale fotografije Korčule; Pixabay.com