Splitska grupa Ocean i njihovi glazbeni prijatelji raspjevali Vatroslav Lisinski

Splitska grupa Ocean i brojne dalmatinske glazbene zvijezde poput Zorice Kondže, Jasne Zlokić, Tedija Spalata, Gorana Karana raspjevali su brojnu publiku u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu! Bila je to glazbena fuzija najpopularnijih hitova Oceana i najveći glazbeni hitovi kultnih glazbenih imena koji su dirnuli dupkom puno gledalište.

– “Ovo je večer koja slavi život, koja je posebna po mnogo čemu” – rekla je na početku koncerta voditeljica Lejdi Oreb pričajući priču o koncertu koji je imao nekoliko ciljeva- Zagrebu zapjevati dalmatinsku pjesmu, predstaviti rad grupe pred kojom je blistava karijera,  ali i učiniti dobro djelo za udrugu Krijesnica kojoj je bio namijenjen dio od prodaje ulaznica.

Na početku koncerta članovi grupe Ocean (Marica Rogošić, Dino Pleština i Stjepan Radić) izveli su publici odabrani izbor skladbi s aktualnog albuma ”Korakom po nebu” ali i hitove poput Uzalud, Ambis Nenormalno s prethodnih nosača zvukova. Na oduševljenje publike, koja je spremno i zapjevala.

Dijelove autorskih skladbi upotpunila su i gostovanja brojnih glazbenika koji su mahom izveli po jedan duet s grupom Ocean ali i podsjetili publiku na svoje glazbene hitove. Tako je Tedi Spalato publiku oduševio hitom ‘Sve ću preživit’, Zorica Kondža zapjevala je ‘Zar je voljeti grijeh’, Goran Karan skladbu grupe Ocean, Infetan i svoj hit Dugo nisam bio mlad, a legendarna Jasna Zlokić svoju Skitnicu koja je publiku doslovno digla na noge te ovoj pjevačici na oči natjerala suze radosnice.

 

Za sve skladbe za ovu prigodu aranžman potpisuje Joško Banov, koji je dirigirao Big bendom i gudačkim ansamblom. Na pozornici u impozantnom bendu bila su još neka glazbena imena – Ante Gelo i  Matija Dedić koji je kao hommage Arsenu Dediću zasvirao skladbu Ne plači koju je s posebno žara otpjevala violinistica i pjevačica Marica Vilibić.

– “Hvala vam što ste bili dio naše večeri i što ste bili ovako sjajna publika” – rekli su u glas razdragani članovi grupe Ocean ne krijući oduševljenje publikom koja je popunila gledalište Lisinskog.  Uz posljednju skladbu Jubav moja, posvećenu legendarnom Oliveru Dragojeviću, koncert je došao svojem kraju, a brojni gosti su nastavili ugodno druženje u Matis Lounge baru uz promociju  plavca malog s položaja Komarna simboličnog naziva Opus.

U opusu grupe Ocean, o kojoj će se još puno čuti ali i opusima glazbenih legendi uživali su i brojni poznati poput glazbenice Antonelle Malis, glumice Mirte Zečević, profesorice glazbe Denis Vasilj, poduzetnice Ive Kontek, rock legende Waltera Neugebauera.

Foto: Nikola Zoko