Prvi europski prijevoznik s Boeing 787-10 u svojoj floti!

100 dana prije 100. rođendana KLM pokreće inicijativu Fly Responsibly i postavlja nove standarde u zrakoplovnoj industriji!

KLM Royal Dutch Airlines je 29.6.2019. obilježio 100. dan prije 100. rođendana koji će obilježiti 7. listopada ove godine svečanim događajem na Amsterdamskoj zračnoj luci Schiphol. Na taj dan, točno prije 100 godina poletio je prvi KLM-ov zrakoplov. Danas svojim konkurentima nudi besplatan program kompenzacije ugljičnog dioksida CO2ZERO i besplatno korištenje marke KLM.

KLM je prvi svjetski avioprijevoznik koji leti pod istim imenom, a tijekom 100 godina mnogo toga se promijenilo. Uočavanjem prilika, prihvaćanjem novih tehnologija i novih izazova te povezivanjem s partnerima,  danas je KLM kompanija koja se ozbiljno bavi razvojem održivog zrakoplovstva.

U otvorenom pismu, KLM je pozvao sve zainteresirane strane u industriji da se udruže u potrazi za održivom budućnosti, pod nazivom “Fly Responsibly”( „Letite odgovorno“).

Za postizanje ambicioznih ciljeva održivosti važan element je program obnavljanja zrakoplovne flote. Upravo iz tog razloga 100-ti dan prije 100-tog rođendana obilježen je dolaskom prvog KLM -ovog Dreamlinera 787-10. Iako u pogonu već ima 13 Dreamlinera B787-9, dodavanje Boeing 787-10 Dreamlinera je nastavak modernizacije koja će ići na ukupno 28 Dreamlinera.

Predsjednik i glavni izvršni direktor KLM-a Pieter Elbers rekao je: “Tijekom proteklih stotinu godina, KLM-ov poduzetnički duh i potraga za inovacijama odigrali su pionirsku ulogu u zrakoplovnoj industriji. Naša stogodišnjica je prilika da ponovno istaknemo našu želju da postanemo najkontroverzniji, najinovativniji i najučinkovitiji europski zrakoplovni prijevoznik s čvrstom odlukom da se pozabavimo izazovima koji predstoje. Počevši od danas, posegnuti ćemo i podijeliti naše najbolje prakse i alate, sve što smo naučili o održivosti, sa svim našim konkurentima. Cijenimo konkurenciju, ali ne i kada je riječ o održivom razvoju zrakoplovstva. Počevši od danas, svim zrakoplovnim tvrtkama nudimo besplatan program kompenzacije ugljičnog dioksida CO2ZERO i besplatno korištenje marke KLM. Zauzvrat, pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i podijele svoje najbolje prakse u korist održivije budućnosti.”

Pieter J Th. Elbers, CEO KLM

Nizozemska ministrica Cora van Nieuwenhuizen za upravljanje infrastrukturom i vodama komentirala je: “Uspjeh KLM-a je uspjeh Nizozemske. Sa širokom mrežom i velikim brojem odredišta, KLM Royal Dutch Airlines je od velike važnosti za našu pristupačnost, poslovnu klimu, mogućnosti zapošljavanja i položaj Zračne luke Schiphol. ”

Za više informacija o KLM-ovoj inicijativi Fly Fly (Odgovorno letjeti), posjetite poveznicu: flyresponsibly.klm.com/en#home