Nećete im odoljeti! Ova četiri osvježavajuća koktela iz Istre ljetni su hit

U nagrađivanoj istarskoj Destileriji Rossi otkrili su nam četiri jednostavna, a efektna recepta za savršene trenutke.

La Terra, Epulon Spritz  Nostromo G&T i Teranino Spritz idealno su osvježenje za vruće dane. Ovi fini kokteli dolaze iz srca Istre iz pitoresknog sela Bajkini u kojem je smještena obiteljska Destilerija Rossi. Provodite li ljeto u ovom dijelu Hrvatske nemojte propustiti najljepši pogled s Rossijeve terase koji puca od Učke do mora, godit će vam mir i tišina u kombinaciji s osvježavajućim koktelom.

Ako niste te sreće u omiljenim okusima možete uživati gdje god bili jer je Filip Sarilar, poznati barmen i ambasador Destilerije Rossi otkrio recepte za ova četiri osvježavajuća koktela. Tajna je u vrhunskim Rossi destilatima – Nostromo ginu, Epulon pelinkovcu, Teraninu Rossi i Amaru Istriano, ističe Filip.

Epulonova ugodna gorčina pelina u harmoniji s bogatim notama citrusa, anisa, vanilije i karamela podarit će svakom koktelu dozu luksuza, ljubitelji pića na bazi gina odabrat će istarski Nostromo kojem osam puta destilirana malvazija daje jedinstven dašak ovog dijela Mediterana, a sjajna baza za ljetne koktele je i elegantan Teranino Rossi obogaćen maceracijom šumskog voća i probranih začina, dok je Amaro Istriano čista klasika u čaši koja nikada ne izlazi iz mode.

„U svaki proizvod, osim znanja, stručnosti i rada, utkano je i mnogo ljubavi te istarskog duha koji slavi život, užitke i posebne trenutke u skladu s našim sloganom – To life worth living“, poručuje Filip.

La Terra

Sastojci:

30 ml Teranina Rossi

10 ml Nostromo gina

10 ml svježeg soka od limuna

100 ml Pipija ili Tangarine

Priprema:

U vinsku čašu dodajte led i sastojke po navedenom redu. Promiješajte barskom žlicom i dekorirajte koktel svježom ili dehidriranom narančom.

Epulon Spritz

Sastojci:

20 ml Epulon pelinkovca

20 ml Amara Istriana

10 ml svježeg soka od limete

100 ml Pink grapefruit sode

Priprema:

U vinsku čašu dodajte led i sastojke po navedenom redu. Promiješajte barskom žlicom i ukrasite koktel svježim ili dehidriranim grejpom.

Nostromo G&T

Sastojci:

40 ml Nostromo gina
100 ml Premium Tonic Watera

Priprema:
U G&T čašu dodajte led, Nostromo i tonic water i promiješajte barskom žlicom.
Dekorirajte ružmarinom i koricom naranče i poslužite bez slamke.
Aromatizirajte rub čaše grančicom ružmarina i koricom naranče.

Teranino Spritz

Sastojci:

50 ml Teranina Rossi

20 ml svježeg soka od limete

100 ml mineralne ili soda vode

Priprema:

U vinsku čašu dodajte led i sastojke po navedenom redu. Promiješajte barskom žlicom i ukrasite koktel svježom ili dehidriranom limetom.

fotografije: Destilerija  Rossi