G.E.T. Fest - festival vinskog turizma - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
More
  Naslovnica Lifestyle Događanja G.E.T. Fest - festival vinskog turizma

  G.E.T. Fest – festival vinskog turizma

  Doručkom u kavani Procaffe uz čašu pjenušca Perla rose, prvog dana ljeta, otvoren je G.E.T. Fest – festival vinskog turizma u središtu Zagreba.

  Festival stanovnicima i gostima grada Zagreba nudi  okuse i turističke informacije. Festivalska ponuda uključuje doručke i plate koje predstavljaju određene regije Lijepe naše, kušanje vina, vođene degustacijske “Šetnje Hrvatskom”, koktele na bazi vina i mnogo drugih zanimljivih događanja kojima je cilj promicanje hrvatske eno-gastronomije.

  Recepte za doručke “inspirirane Hrvatskom” osmislila je Ružica Jukičić, višestruko nagrađivana hrvatska kuharica, članica Svjetske kulinarske organizacije i međunarodna kulinarska ocjenjivačica. U ponudi su četiri doručka, nazvana po hrvatskim regijama: “Bregovita Hrvatska”, “Slavonija i Podunavlje”,  “Istra i Kvarner” i “Dalmacija”. Glavni sastojci za ove doručke su namirnice koje su autohtone ili tipične za pojedinu regiju. Po istom principu bit će pripremljene festivalske plate.

  Vođene degustacije održavat će se u popodnevnim i večernjim satima ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom, uz obaveznu rezervaciju dan ranije. U ponudi su “šetnje regijama” koje uključuju 4 vina iz određene regije uz pripadajuće zalogaje i “šetnja Hrvatskom” koja uključuje 8 vina (po dva iz svake regije), uz pripadajuće zalogaje.

  Koktel zabave vikendom predstavljat će koktele na bazi vina, a njihov raspored kao i najave drugih događanja objavljit će se prema njihovom kalendaru.

  Organizator festivala je udruga G.E.T. (Gastronomija-Enologija-Turizam), koja se već  više godina promiče vinski turizam. Među projekatima te udruge su Bijeli grozd – nagrada vinarijama koje uspješno razvijaju vinski turizam, kategorizacija vinarija i konferencija o eno-gastro turizmu.  Organizaciju festivala podržala je Turistička zajednica grada Zagreba.

  Tomislav Radić

  Prethodni članakVino uz žlicu u restoranu Miki’s
  Sljedeći članakLjeto u Zagrebu

  PRATITE NAS

  1,317InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Jesen u Varaždinskoj županiji

  Od branja gljiva, festivala čipke do manifestacije posvećene zelju.. jesenski lonac Varaždinske županije krčka se bogatim manifestacijama posvećenima plodovima zemlje i šume, ali i...