Adventske i božićne ture u Karlovcu

ADVENT KARLOVAC: ADVENTSKE I BOŽIĆNE TURE

Za kraj ove neobične godine Udruga turističkih vodiča „Bastion“ i TZ grada Karlovca pripremile su posebno osmišljene tematske ture po karlovačkoj Zvijezdi. Bit će to prilika za upoznati ponešto drugačije priče iz prošlosti grada.

Posjetitelji i građani Karlovca imaju priliku pridružiti se adventskim i božićnim turama po Zvijezdi i otkriti kako su se nekad obilježavali blagdani u gradu na četiri rijeke. Naši vodiči ispričat će kako se davnih dana ukrašavao grad u vrijeme Adventa, koji su se ukrasi stavljali na božićno drvce, što se posluživalo na blagdanskom stolu, kako se pripremalo za polnoćku. Uz blagdansku atmosferu i svečano ruho Karlovca neće nedostajati suvenira i zanimljivih foto kutaka za najljepše blagdanske fotografije.

Ove zanimljive i poučne ture završavaju kod karlovačkih franjevaca koji pripremaju iznenađenje za posjetitelje!

Jednosatne ture na rasporedu su subotama 12., 19. i 26. prosinca te 2. siječnja 2021., s početkom u 17 sati kod Paviljona Katzler.

Broj sudionika je ograničen u skladu s epidemiološkim mjerama, uz obaveznu predbilježbu na 098/246584 (sms/viber) ili [email protected].

Želimo vam ugodno putovanje kroz povijest lijepih karlovačkih blagdanskih običaja!  

Budimo odgovorni, čuvajmo sebe i druge, uživajmo u bajkovitim radostima još jednog nezaboravnog karlovačkog Adventa i božićnih blagdana!

Fotografije: Digitalni tisak Karlovac

Izvor: Visit Karlovac