Sisak – grad sporta i aktivnog turizma

Sisak, grad na 3 rijeke, grad je prepun sadržaja kako u samom gradu, tako i izvan njega. Danas donosimo kratak vodič za aktivni turizam u samom gradu.

Prije svega upoznat ćemo vas sa Ustanovom ŠRC Sisak.

picsart_1394540796651
ŠRC Sisak je desetljećima zadužen za zdrav duh u zdravom tijelu siščana i njihovih sportskih gostiju. A u svom sastavu nudi: zatvoreni olimpijski bazen,  veliki gradski stadionrekracijski centar Kupagradsko kupalište Zibel. Na raspolaganju posjetiteljima su: otvoreni bazen, klizalište, basseball teren tri igrališta s umjetnom travom, dva terena za odbojku u pjesku, tenisko igralište.

dan2-5Ustanova također nudi brojne atraktivne programe: Od rekreacijskog plivanja svakim danim i vikendom, pilates aqua aerobica, funkcionalnog treninga, specijalizirane obuke plivanja, teretane, saune, do malog nogometa i tenisa..izbor je prilagođen svim generacijama i krojen po mjeri  svakog pojedinca, a posebno je prilagođen najmlađima koji se mogu na taj način upoznati sa sportskim sadržajima.

sisak-mali_27Posebna pogodnost je mogućnost sportskih priprema za različite skupine profesionalnih sportaša s naglaskom na bazen.
Strani timovi dolaze na sportske pripreme na bazen ŠRC SISAK, jer  ih u sklopu bazena očekuje sportska dvorana, teretana i sauna, dok se u samoj blizini bazena nalaze potrebni smještajni kapaciteti na raspolaganju (hotel i sobe za najam).

picsart_1405596331605Dodatna prednost za siščane i njihove goste je činjenica da se ovaj impresivan Sportski centar nalazi u samom središtu grada Siska te je lako dostupan. Sportske grupe također imaju mogućnost turistički obići grad i okolicu kroz suradnju ŠRC Sisak i TZ grada Siska, a dodatna prednost je što mogu u slobodno vrijeme koristiti i bicikle u vlasništvu TZG Siska.
Tu su i nogometni tereni s umjetnom travom, te zaljubljenici u nogomet mogu uživati u svom sportu bilo kroz treninge bilo kroz praćenje utakmica.

miniliga6Kad ste već u Sisku šteta je ne isprobati funkcionalne biciklističke staze kojima je premrežen cijeli grad i uživati u  razgledu ovog malenog povijesnog dragulja i uživati u riječnom odrazu. Sisak je zasigurno jedan od ljepših turističkih gradića čije se specifično nasljeđe  industrijske baštine sve aktivnije proučava i valorizira kao iznimna dragocjenost kulturnog  identiteta i gospodarskog naslijeđa.

dsc_0179-1024x680
Lonjsko polje i njegove  objekte za odmor, polako ali sigurno otkrivaju strani i domaći posjetitelji,  kao i ostale čari ove županije.
Brojne su prednosti Siska i njegove okolice koje polako ali sigurno strani i domaći posjetitelji  otkrivaju te su primjerice jako visokim ocjenama na Booking.comu ocjenjivali seoska domaćinstva u okolici Siska a jednako visoko su rangirali i privatni smještaj u samom Sisku. Pročitajte naš putopis vezan za Sisak i okolicu i ne zaboravite, Sisak je udaljen niti sat vremena od Zagreba – lako ga je posjetiti i još lakše ostati duže od planiranog.

picture-033

Posjetite Sisak! Za dodatne opcije aktivnog odmora posjetite stranicu Turističke zajednice Grada Siska i doznajte sve o ponudi ostalih sportskih sadržaja – www.sisakturist.com

Fotografije Siska i Etno sela Lonja – arhiv uredništva

Fotografije sportskih sadržaja: ŠRC SISAK