Nova suradnja “u zraku”

KLM ŠIRI LISTU SVOJIH ODREDIŠTA NA INDIJSKOM POTKONTINENTU

KLM Royal Dutch Airlines i Gulf Air, nacionalna aviokompanija Kraljevine Bahrein, potpisali su sporazum o zajedničkom korištenju ili codeshare partnership  što znači da svaka od kompanija za neke od svojih letova stavlja kod druge kompanije (“zrakoplovnu oznaku leta”), počevši od 27. listopada 2019.  Obje kompanije prodaju mjesta za iste letove na dogovorena odredišta. Ovu najavu slijedi potpisivanje Memoranduma o razumijevanju (MOU) između dviju zrakoplovnih kompanija što će dodatno ojačati snažne veze između Kraljevine Bahrein i Nizozemske.

Gulf Air će svoj ‘GF’ kod postavljati na letove KLM-a iz Bahreina u Amsterdam i na letove iz Amsterdama u Frankfurt. S druge strane, u sporazumu će se definirati kako će KLM postaviti svoj ´KL´ kod Gulf Air letova iz Bahreina za Sialkot, Karachi, Lahore i Peshawar. Ovaj način omogućava objema tvrtkama da lete na odredišta na koja do sada nisu letile.

Zadovoljstvo nam je započeti novu suradnju s Gulf Airom i ojačati našu mrežu na Bliskom Istoku, koja je snažno tržište. U Gulf Airu pronašli smo vrlo pouzdanog partnera, s kojim ćemo putnicima ponuditi više opcija transfera i odredišta na indijskom potkontinentu. – Bruce Dönszelmann, potpredsjednik saveza KLM

KLM je vodeća zrakoplovna tvrtka s globalnim utjecajem i snažnom prisutnošću u Europi. Sretni smo što smo potpisali s KLM-om i proširili našu mrežu izravnom uslugom između Kraljevine Bahrein i Nizozemske. Sada će našim kupcima biti lakše letjeti izravno u Amsterdam. Zahvaljujući našoj snažnoj mreži na indijskom potkontinentu, KLM sada može ponuditi više odredišta svojim putnicima kroz naše letove jednim zaustavljanjem u našem brzom i učinkovitom čvorištu, Međunarodnoj zračnoj luci Bahrein. – Krešimir Kučko, direktor tvrtke Gulf Air

KLM 
KLM je već 100 godina pionir u zrakoplovnoj industriji i najstarija je zrakoplovna kompanija koja i dalje posluje pod svojim originalnim imenom. KLM želi biti najuspješnija, najinovativnija i najučinkovitija zrakoplovna tvrtka u Europi, nudeći pouzdanu uslugu i vrhunske proizvode.
KLM je u 2018. godini prevezao rekordnih 34,1 milijuna putnika, nudeći svojim putnicima izravne letove do 162 odredišta modernom flotom većom od 214 zrakoplova. Zrakoplovna kompanija zapošljava više od 33.000 ljudi širom svijeta. Mreža KLM povezuje Nizozemsku sa svim ključnim svjetskim gospodarskim regijama i moćan je motor koji pokreće nizozemsko gospodarstvo. KLM će biti prva zrakoplovna kompanija u svijetu koja je proslavila stotu obljetnicu.
Za više informacija pogledajte: www.klm.hr