Uživajte u Korčuli na glazbenom spektaklu

Grad Korčula i partneri  Korčulanima i njihovim gostima poklanjaju jedinstveni glazbeni spektakl – Luky & Friendz koji će se održati 10. i 11.  kolovoza 2022. U srijedu, 10.8, Luky druženje s glazbenim prijateljima započinje u 21:00 sat u Korčuli na Plokati, na čijoj će se pozornici izmijenjivati miljenici domaće publike Let 3, Gustafi, Luxus Lord i Luky.

U nešto opuštenijem ritmu glazbeno druženje nastavlja se i sljedeći dan od 16:00 sati u jedinstvenoj atmosferi Moro Beach, Stupe na zajedničkom sessionu svih izvođača. Iz Korčule pozivaju sve prijatelje i ljubitelje dobre glazbe da se pridruže na ovom jedinstvenom događanju.

Ulaz je slobodan!

foto: Pixabay

KORČULA –  kamena rapsodija u zagrljaju plavog plašta

Kraljica juga, Korčula očarava kroz sva godišnja doba. Kuća Marka Pola, legendarna Moreška, vrhunska vina otoka, sve bolja i profinjenija gastronomija..neki su od aduta koji krase ovaj grad. Korčula je postala prava IT destinacija, koju pohode poznati i slavni ali tu će svoj odmor pronaći svi gosti koji žude za autentičnim doživljajem otočne Dalmacije i mirnim odmorom.

foto: Pixabay

Za opisati Korčulu potrebno bi bilo ispisati nekoliko poduljih referata, no važno je znati da se prvi spomen o Korčuli  pojavio još u desetom stoljeću dok većina građevina datira iz 15og stoljeća.

 Posjetite osim svjetski slavne Kuće Marka Pola i gotičko renesansnu katedralu, posvećenu sv.Marku sagrađenu u 15.stoljeću.

foto: Andrija Carli

Korčula je poznata po Festivalu viteških igara i Baroknom festivalu, brojnim izložbama i ljetnim kulturnim događanjima, gastro eventu Korčulanskim pjatancama, vrhunskim vinima, izvrsnim rajskim plažama koje su i u samom centru kristalno plave boje, a  njena okolica dodatno podcrtava ljepotu gradića čija je drevna ljepota davno obišla zemaljski globus i koji u turističkom smislu plijeni pažnju posjetitelja diljem svijeta.

Više info: Visit Korčula

www.facebook.com/KorculaTouristBoard