Spremni za kestene i ljekovitu prirodu? Tada dođite na bilogorsku kestenijadu

Ako vas priroda liječi i odmara, domaća hrana pruža savršenu okrepu a smirujuće šetnje, bicikliranje i jahanje vam je najljepši bijeg od svakodnevnice, i još bi rado poveli vaše najmlađe na lijep jesenji izlet.. tada planirajte idući vikend obavezno posjetiti 2.bilogorsku kestenijadu u Vili Bilogore.
Čudesni obronci Bilogore, i ove godine ugostiti će brojne poklonike prirodnih ljepota Bjelovarsko – bilogorske županije.  A gulaš od divljači s kestenom, bilogorski odrezak s kesten pireom, umakom od gljiva i suhim šljivama uz neizostavne čoko slastice od kestena, samo su šlag na torti jednog od najljepših jesenskih izleta ove godine.

Ne propustite: U cilju održavanja tradicije, organizira se 2. Bilogorska kestenijada na imanju magične Vile Bilogore u Maloj Dapčevici 14. i 15.10.2017. godine.

Navedeni vikend provedite uz degustaciju domaćih proizvoda s lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji će im se i ove godine pridružiti a to su OPG Balja iz Garešnice s pčelinjim proizvodima, OPG Gorza iz Bjelovara s malinovim vinom te OPG Jareš proizvođač vrhunskih sireva iz Dežanovca  te raznih delicija od kestena koje ove godine pripremaju za sve posjetitelje.

U ponudi će se naći zanimljivi gulaš od divljači s kestenom, bilogorski odrezak s kesten pireom, umakom od gljiva i suhim šljivama te za one najmlađe raditi će se čoko slastice od kestena na kreativnim radionicama za djecu u suradnji s Udrugom za promicanje kvalitete života Iskorak, iz Virovitice. 

U nedjelju se organizira radionicu tjelesne aktivnosti za djecu i roditelje – „Životinjsko carstvo“

Cilj aktivnosti: potaknuti sudionike na brigu o tjelesnom zdravlju

Vrijeme održavanja: nedjelja, 15. 10. 2017., 14-16h

Voditelji aktivnosti: članovi Udruge za promicanje kvalitete života Iskorak – Bojan Mihić, instruktor fitnesa u teretani i Nenad Vajagić, profesor tjelesne i zdravstvene kulture

Sudionike radionica očekuju slatka iznenađenja! Još uvijek se stignete prijaviti:
Za obadvije radionice prijave se zaprimaju na mail: [email protected] najkasnije do petka 13.10.2017. godine.

Za ljubitelje aktivnog turizma u sklopu okućnice Vile Bilogore organizira se i sudjelovanje zainteresiranih gostiju u streličarstvu.

U suradnji s Nippy Adventures portalom za promicanje ciklo turizma, organizirana je biciklijada koja će se voziti u nedjelju 15.10.2017. godine. Početak biciklijade je u Virovitici te se vozi sve do imanja Vila Bilogore. Vozit će se kroz bilogorske šume gdje vas očekuje makadamska vožnja i usponi.

Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, koja je i pokrovitelj  ”2. Bilogorske kestenijade”, od 2016 godine je postala i članica European destinations of excellence – EDEN Networka Europske komisije, najveće asocijacije održivog turizma u Europi, a sama Vila Bilogore ponosi se s četiri zvjezdice koje joj je dodijelilo Ministarstvo turizma RH.

Obiteljska kuća Rekić već je pet generacija u obitelji, a od 2016 godine otvorena je gostima pod imenom Vila Bilogore. Gosti koji u sve većem broju dolaze u posjet za kuću i okućnicu imaju samo riječi hvale.

Mogućnosti aktivnog odmora također su vam na raspolaganju, od jahanja, bicikliranja, do uživanja u dugačim šetnjama po ovom nevjerojatno lijepom krajoliku nedirnute prirode.

I kako organizatori poručuju: Veselimo se vašem dolasku i želja nam je da svu ljepotu Bilogorskog kraja i ovu divnu jesen doživite kroz sve aktivnosti i domaću gastronomiju koju s radošću pripremamo samo za Vas. Dođite na drugu Bilogorsku kestenijadu, upoznajte Vilu Bilogore! Dobro došli u prelijepi bilogorski kraj.

Info i prijave: 

Vila Bilogore

Facebook Vila Bilogore

Nippy Adventures