Proslavite Vincekovo u daruvarskim vinogradima

S hladnijim danima vinoljupci imaju prilike uživati u zabavi na otvorenom u dobroj kapljici, a na kontinentalnoj strani Lijepe Naše, blagdan Vincekovo slaviti će se u brojnim vinogradima. 
Jedna od top destinacija na koju se vinoljupci rado vraćaju je daruvarski kraj u kojemu se tradicionalno štuju i slave vinski sveci u društvu prijatelja, štovatelja vina i vinskih svetkovina. Obzirom da vinogradarsko-vinska godina ima svoj „hod“ prema vegetacijskom ciklusu, prvi vinski svetac kalendarski je sveti Vinko.
Sveti je Vinko danas, jedan od pet zapovijedanih vinogradarskih blagdana (uz sv. Jurja, sv. Ivana Krstitelja, sv. Mihovila i sv. Martina) uz kojeg je i precizno propisan obred koji valja obaviti.


Stoga, bez obzira na studen, dubok snijeg ili raskvašenu zemlju, pozivamo vas u subotu, 20. siječnja 2018. godine, na središnju proslavu blagdana Svetog Vinka u daruvarske vinograde. Okupljanje gostiju je od 10:30 h u sjenici iznad vinograda Vinarije Daruvar u Donjem Daruvaru (Bjelovarska 66) kako bi u 11 h posvetili trsje po crkvenom i pučkom običaju uz članove Kulturno-umjetničkog društva „Kamen“ iz Sirača. Toplo se obucite, jer nakon obreda nastavlja se druženje na otvorenom uz tamburaše, vinogradarski doručak, lovački grah i kuhano vino po vrlo pristupačnim cijenama.

U subotu 20.siječnja 2018 godine, posjetite Vincekovo u plodnim daruvarskim vinogradima, počastite se porcijom kuhanog graha, vinogradarskog doručka i čašom kuhanog vina za svega 25,00 kn.

Više informacija pronađite na: www.visitdaruvar.hr

Izvor i fotografije: visitdaruvar.hr

Naslovna fotografija: Badel 1862, Vinarija Daruvar