• NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
More
  Naslovnica Lifestyle Kultura Likovna kolonija u PZ Putniković - kad se vino i umjetnost spoje

  Likovna kolonija u PZ Putniković – kad se vino i umjetnost spoje

  Prvi hrvatski muzej vinogradarstva i vinarstva u Putnikovićima dobio petnaestak vrijednih slika poznatih umjetnika s područja Dubrovnika, koji su sudjelovali na likovnoj koloniji. S njima su, u okviru zabavne dječje radionice, slikali i najmlađi stanovnici Pelješca.

  Da su plodni vinogradi, crkvica sv. Ane, pitoreskni pelješki pejzaži i vrhunsko vino, neiscrpan izvor inspiracije umjetnicima, potvrdit će petnaestak slikara, članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika – Dubrovnik, koji su u Putnikovićima proveli nezaboravan dan. Iza ove male likovne kolonije u organizaciji Poljoprivredne zadruge Putniković i Udruge Plavac mali Pelješac, ostat će petnaestak vrijednih djela. Kako su slikari, među kojima i oni s akademskom titulom, doživjeli ovo pelješko mjesto, moći će vidjeti svi koji 26. srpnja, na blagdan Svete Ane, dođu na svečano otvorenje Prvog hrvatskog muzeja vinogradarstva i vinarstva u sklopu PZ Putniković. Naime, slike nastale ove subote ostaju u trajnom vlasništvu poznate vinarije i krasit će zidove multimedijalne dvorane atraktivnog muzeja posvećenog vinu, vinovoj lozi i pelješkom težaku.

  Izvor: Lollipop PR

  PRATITE NAS

  1,343InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Uživajte u mirisu ruma i toplini doma

  Kuglice od ruma božićni su kolač koji svake godine rado pripremamo, a jedne su od onih slastica koje krasi lijep izgled te brza i...