Vina Arman Marijan: Umjetnost u vinogradu, podrumu i čaši!

Istra elopement

Istinski zaljubljenici u vino složit će se da je proces stvaranja vina izravno povezan s umjetnošću.

Vještina vinara se naime, poput vještine umjetnika, ogleda u balansiranju elemenata i otkrivanju načina na koji će svaki od njih probuditi naš senzibilitet.

Da je tome tako, možete se uvjeriti u obiteljskim vinogradima i podrumu Marijana Armana, u selu Narduči u blizini Poreča.

Tu se smjestila obitelj Marijana Armana koja na južnim padinama doline rijeke Mirne, tradicionalno stvara kolekcije ponajboljih istarskih vina.

Inspirirani pogledom na zidine Grožnjana i zelenu dolinu rijeke Mirne, doživjet ćete umjetnost svježe malvazije na jednom od najljepših položaja u Istri.

Dok upijate mirnoću starih ili netom zasađenih vinograda i maslinika, saznat ćete kako je iz pradjedovog nasada malvazije, starog stotinu godina, nastala pobjednička malvazija Grand Cru Marijana Armana.

U pomno uređenom prostoru vinarije pogled će vam privući više od 130 godina star Baumbachov klavir na kojem je i legendarni hrvatski glazbenik Boško Petrović znao „puknuti“ dva akorda prije nego bi započeo svoje redovite vinske meditacije.

Potaknuti stvaralačkim duhom obitelji Marijana Armana, i vi ćete se prepustiti otkrivanju čudesnih nota njihove malvazije, chardonnaya, sauvignon blanca ili terana.
Uživajte u autentičnoj interpretaciji vina i upoznajte njegove autore.

Čuvamo vam mjesto u prvim redovima!

Kontakt: [email protected]

www.arman.hr

Facebook

Fotografije: arhiva vinarije