Vina Arman Marijan: Umjetnost u vinogradu, podrumu i čaši! - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
More
  Naslovnica Destinacije Istra Vina Arman Marijan: Umjetnost u vinogradu, podrumu i čaši!

  Vina Arman Marijan: Umjetnost u vinogradu, podrumu i čaši!

  Istinski zaljubljenici u vino složit će se da je proces stvaranja vina izravno povezan s umjetnošću.

  Vještina vinara se naime, poput vještine umjetnika, ogleda u balansiranju elemenata i otkrivanju načina na koji će svaki od njih probuditi naš senzibilitet.

  Da je tome tako, možete se uvjeriti u obiteljskim vinogradima i podrumu Marijana Armana, u selu Narduči u blizini Poreča.

  Tu se smjestila obitelj Marijana Armana koja na južnim padinama doline rijeke Mirne, tradicionalno stvara kolekcije ponajboljih istarskih vina.

  Inspirirani pogledom na zidine Grožnjana i zelenu dolinu rijeke Mirne, doživjet ćete umjetnost svježe malvazije na jednom od najljepših položaja u Istri.

  Dok upijate mirnoću starih ili netom zasađenih vinograda i maslinika, saznat ćete kako je iz pradjedovog nasada malvazije, starog stotinu godina, nastala pobjednička malvazija Grand Cru Marijana Armana.

  U pomno uređenom prostoru vinarije pogled će vam privući više od 130 godina star Baumbachov klavir na kojem je i legendarni hrvatski glazbenik Boško Petrović znao „puknuti“ dva akorda prije nego bi započeo svoje redovite vinske meditacije.

  Potaknuti stvaralačkim duhom obitelji Marijana Armana, i vi ćete se prepustiti otkrivanju čudesnih nota njihove malvazije, chardonnaya, sauvignon blanca ili terana.
  Uživajte u autentičnoj interpretaciji vina i upoznajte njegove autore.

  Čuvamo vam mjesto u prvim redovima!

  Kontakt: [email protected]

  www.arman.hr

  Facebook

  Fotografije: arhiva vinarije 

  PRATITE NAS

  1,311InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Savršena vikend avantura za kraj ljeta

  Tražeći ideju za  sjajan izlet nedaleko od Zagreba, donosimo preporuku za novootvoreni Adrenalinski park Duboka. Ako vam je dosadno u gradu, dani se sporo...

  Te čudesne Kupske noći..