Vina Arman Marijan: Umjetnost u vinogradu, podrumu i čaši! - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • GASTRO HRVATSKA
More
  Naslovnica Destinacije Istra Vina Arman Marijan: Umjetnost u vinogradu, podrumu i čaši!

  Vina Arman Marijan: Umjetnost u vinogradu, podrumu i čaši!

  Istinski zaljubljenici u vino složit će se da je proces stvaranja vina izravno povezan s umjetnošću.

  Vještina vinara se naime, poput vještine umjetnika, ogleda u balansiranju elemenata i otkrivanju načina na koji će svaki od njih probuditi naš senzibilitet.

  Da je tome tako, možete se uvjeriti u obiteljskim vinogradima i podrumu Marijana Armana, u selu Narduči u blizini Poreča.

  Tu se smjestila obitelj Marijana Armana koja na južnim padinama doline rijeke Mirne, tradicionalno stvara kolekcije ponajboljih istarskih vina.

  Inspirirani pogledom na zidine Grožnjana i zelenu dolinu rijeke Mirne, doživjet ćete umjetnost svježe malvazije na jednom od najljepših položaja u Istri.

  Dok upijate mirnoću starih ili netom zasađenih vinograda i maslinika, saznat ćete kako je iz pradjedovog nasada malvazije, starog stotinu godina, nastala pobjednička malvazija Grand Cru Marijana Armana.

  U pomno uređenom prostoru vinarije pogled će vam privući više od 130 godina star Baumbachov klavir na kojem je i legendarni hrvatski glazbenik Boško Petrović znao „puknuti“ dva akorda prije nego bi započeo svoje redovite vinske meditacije.

  Potaknuti stvaralačkim duhom obitelji Marijana Armana, i vi ćete se prepustiti otkrivanju čudesnih nota njihove malvazije, chardonnaya, sauvignon blanca ili terana.
  Uživajte u autentičnoj interpretaciji vina i upoznajte njegove autore.

  Čuvamo vam mjesto u prvim redovima!

  Kontakt: [email protected]

  www.arman.hr

  Facebook

  Fotografije: arhiva vinarije 

  PRATITE NAS

  1,274InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Moreška – viteško srce Korčule

  Pokrovitelj priče Uz katedralu sv. Marka, korčulanske bratovštine, kamenoklesarstvo, tradicijsku drvenu brodogradnju i vaterpolo, stoljećima poznati viteška tradicijski ples moreška, upotpunjava ljepotu Korčule. Oni su snažni,...

  Bogatstvo Varaždinske okolice

  Explore Preporuke
  Putevima bana Jelačića
  Zlatna SLavonija na dva kotača
  Mističnim bilogorskim putevima
  Moreska viteško srce