More
  Naslovnica Destinacije Istra Vina Arman Marijan: Umjetnost u vinogradu, podrumu i čaši!

  Vina Arman Marijan: Umjetnost u vinogradu, podrumu i čaši!

  Istinski zaljubljenici u vino složit će se da je proces stvaranja vina izravno povezan s umjetnošću.

  Vještina vinara se naime, poput vještine umjetnika, ogleda u balansiranju elemenata i otkrivanju načina na koji će svaki od njih probuditi naš senzibilitet.

  Da je tome tako, možete se uvjeriti u obiteljskim vinogradima i podrumu Marijana Armana, u selu Narduči u blizini Poreča.

  Tu se smjestila obitelj Marijana Armana koja na južnim padinama doline rijeke Mirne, tradicionalno stvara kolekcije ponajboljih istarskih vina.

  Inspirirani pogledom na zidine Grožnjana i zelenu dolinu rijeke Mirne, doživjet ćete umjetnost svježe malvazije na jednom od najljepših položaja u Istri.

  Dok upijate mirnoću starih ili netom zasađenih vinograda i maslinika, saznat ćete kako je iz pradjedovog nasada malvazije, starog stotinu godina, nastala pobjednička malvazija Grand Cru Marijana Armana.

  U pomno uređenom prostoru vinarije pogled će vam privući više od 130 godina star Baumbachov klavir na kojem je i legendarni hrvatski glazbenik Boško Petrović znao „puknuti“ dva akorda prije nego bi započeo svoje redovite vinske meditacije.

  Potaknuti stvaralačkim duhom obitelji Marijana Armana, i vi ćete se prepustiti otkrivanju čudesnih nota njihove malvazije, chardonnaya, sauvignon blanca ili terana.
  Uživajte u autentičnoj interpretaciji vina i upoznajte njegove autore.

  Čuvamo vam mjesto u prvim redovima!

  Kontakt: [email protected]

  www.arman.hr

  Facebook

  Fotografije: arhiva vinarije 

  PRATITE NAS

  1,374SljedbeniciSlijedi