Skriveni biseri u pustinjskom pijesku – destinacija koja skriva puno toga

Post Korona preporuka za putovanje jednom kad pandemija prođe – otkrivamo Dravske Peske

Iskočiti iz kanua i uskočiti u pustinju – jedno je mjesto u Hrvatskoj gdje se to može – doznajmo koje!

Recite nam gdje ima to se na jednom prostoru vozite rijekom, uživajući u neizmjernoj šumskoj vegetaciji da bi se isti dan mogli neometano šetati i raditi selfije po pravoj pravcatoj pustinji?

Osim što su neosporna prirodna atrakcija, Peski su iznimno televizični, pa ih je zvjezdana prašina već puno puta dodirnula kroz snimanje brojnih spotova, reklama te i nekih filmova. Tako su se 2017 ovdje snimali kadrovi filma General,  2018 imali su snimanje spota Kim Verson i Bojana Jambrošića, krajem 2019 godine snimljen je spot grupe Brkovi.. Sve je to manji dio show biz scene koja je na Peskima pronašla savršenu kulisu za svoje potrebe a jednom kada nestane ova pandemija, pustinjski vjetar ostaje i dalje tu.

Za izlet snova, za obiteljsko druženje,  za atraktivan filmsko glazbeni set, Peski i dalje stoje na raspolaganju kroz sva godišnja doba. A ogladnite li od svih uzbuđenja, nedaleko od pustinje vas čeka  fina podravska hrana kroz ponudu podravskih tradicijskih trpeza..

 Priča o Dravi – europskoj Amazoni s Dravskih Peski

Srebrno siva vijugava ljepota, predstavlja neodvojivi dio područja Dravski Peski i cijele središnje Podravine. Kao žila kucavica i simbol ovog pitomog a ipak tajanstvenog i neistraženog područja prepunog umjetnika, čarolije prirodnih pejzaža, tajnih starih recepata, običaja i kulturnih znamenitosti, riječni rukavci Drave predstavljaju najpoznatiju razglednicu područja Dravski Peski.

Na njenim sprudovima se rađaju prve ljubavi, tamo se pjeva, pleše, kupa, ljeti se traži hlad i pronalazi osvježenje kakvo samo može dati divlja rijeka, a zimi se pronalazi beskonačna Tišina u njenom raskošnom smiraju. Drava je dom filozofima, sanjarima, pjesnicima, tragaocima za mirom, no isto tako je i dom avanturistima, aktivnim turistima i posjetiteljima koji mogu uživati u rafitngu, vožnji brodovima, kanuingu..

Drava – ljepotica alpskih i panonskih predjela

Mistična ljepotica Drava, dugačka je čak 725 kilometara, povezuje alpska područja Italije Austrije i Slovenije s panonskim područjima Hrvatske i Mađarske. Izvor rijeke Drave nalazi se u planinskom lancu Dolomiti diSesto.

Jezero Batinske – upoznajmo podravski zen

Smirujuću ljepotu jezera  koje smo se planirali nauživati za piknik, možemo upotpuniti s obilaskom najpoznatije galerije na ovim prostorima. Kada spojimo prirodu i kulturu tada, imamo recept za savršeni vikend izlet!

Batinske su rodni kraj poznatog slikara Ivana Lackovića Croate a dolaskom u ovo ljupko malo mjesto, ugodno će vas iznenaditi galerija prebogata umjetničkim djelima, otvorena Lackoviću Croati u spomen. Prekrasno jezero Batinske samo je šlag na torti ove ljupke umjetničke slike koja je bez ikakvog photoshopa, dokaz da od prirode nema jače inspiracije za umjetnička remek djela.

Što možete raditi na jezeru?

Kažu da je pecanje jedan oblik meditacije, stoga vam je meditacija ovdje dostupna cijeli dan. Možete se uz oprez, družiti s najmilijima u prirodi, možete pripremati piknik na otvorenom, možete zaigrati nogomet na malonogometnoj igralištu i odmorištu za konje. Nije naodmet ni pohvaliti se da je općina Batinske U sklopu projekta WiFi4EU kojeg je realizirala s Pro-Ping Telekomom, dobila besplatan pristup Internetu na nekoliko javnih površina. Niste u potpunoj izolaciji. Taman onoliko koliko je dovoljno za bijeg od napornih gradskih staništa a da zadržite ipak sve prednosti civilizacije.

Ostale blagodati ove podravske destinacije,ne tako daleko od Zagreba, prepune prirodnih i kulturnih znamenitosti, nastaviti ćemo objavljivati u slijećim člancima. Šuma, pustinja, hrana, kanui, biciklizam, sve što je nužno za dobar izlet čuvaju Peski.Posjetit ćemo ih prvom prilikom. Stay tuned!

#StayAtHome
#DravskiPeski
#naturalbeauty
#magicalcroatia

Turistička zajednica područja Dravski Peski