Neke od najboljih vožnji vlakovima

Fotografija naslovna: Pexels.com

Izvor: Putoholičari.rtl.hr

Putovanja vlakovima su nešto što ne bi trebalo propustiti ako tražite opuštajuću i jedinstvenu avanturu. Vlakovi pružaju neusporediv pogled na krajolike koji se mijenjaju iz prozora vašeg vlaka, dok vam pružaju osjećaj putovanja kroz vrijeme i prostor. Stoga, u nastavku slijedi popis nekih od najljepših ruta putovanja vlakovima diljem svijeta, koje će vam omogućiti da uživate u nekim od najčudesnijih i najnevjerojatnijih krajolika koje svijet ima za ponuditi.

Glacier Express, Švicarska

Glacier Express je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih turističkih vlakova u Europi. Ovaj vlak putuje kroz prekrasne švicarske Alpe, pružajući putnicima nevjerojatne poglede na planine, rijeke i jezera.

Putovanje vlakom Glacier Express počinje u Zermattu, šarmantnom skijaškom odmaralištu smještenom na podnožju Matterhorna, najvišeg vrha u Švicarskoj. Odavde se putnici ukrcavaju na vlak i kreću na put dug 290 km kroz švicarske Alpe.

Vožnja vlakom Glacier Express traje oko 8 sati i putuje se kroz neke od najimpresivnijih krajolika u Švicarskoj. Vlak prolazi kroz 91 tunel i preko 291 mosta, uključujući i poznati Landwasser Viadukt.

Putnici u vlaku Glacier Express putuju u udobnim kabinama sa stolovima i prozorima koji se protežu preko cijele kabine. Ova vrsta uređenja omogućava putnicima da uživaju u prekrasnim pogledima na krajolik dok uživaju u obrocima iz vagona restorana.

Jedna od najvećih atrakcija putovanja vlakom Glacier Express je prolazak kroz Gotthard Tunel, najduži željeznički tunel na svijetu. Tunel je dug preko 57 kilometara i prolazi kroz Gotthard masiv u Alpama.

Putovanje vlakom Glacier Express također nudi priliku za posjet prekrasnom mjestu St. Moritz, poznatom skijaškom odmaralištu i središtu jet-seta. Ovdje se putnici mogu diviti luksuznim hotelima, trgovinama i restoranima.

Glacier Express je također poznat po svojoj gastronomskoj ponudi. U vagonu restoranu putnici mogu uživati u tradicionalnim švicarskim jelima i specijalitetima regije, kao što su raclette i fondue. Ova hrana se obično poslužuje uz lokalna vina i pivo.

Putovanje vlakom Glacier Express je jedinstveno iskustvo koje pruža nevjerojatne poglede na prekrasne švicarske krajolike i uživanje u luksuznom putovanju vlakom. Ovo putovanje je definitivno nezaboravno iskustvo koje će turisti zasigurno dugo pamtiti.

Rocky Mountaineer, Kanada

Kanada Rocky Mountaineer je nevjerojatna ruta vlakom koja putuje kroz neke od najimpresivnijih krajolika u Kanadi. Ova ruta prolazi kroz planine Rocky Mountains, otkrivajući putnicima nevjerojatne poglede na snježne vrhove, kristalno čiste rijeke i prekrasna jezera.

Putovanje vlakom Kanada Rocky Mountaineer započinje u gradu Vancouveru, koji je poznat po svojoj prekrasnoj prirodi i bogatom kulturnom nasljeđu. Nakon što se putnici ukrcavaju na vlak, kreću na put dug gotovo 700 kilometara do grada Jaspera, koji se nalazi u srcu kanadskih Rocky Mountains.

Putovanje vlakom Kanada Rocky Mountaineer je putovanje u stilu, a putnici putuju u vrlo udobnim kabinama sa stolovima i prozorima koji se protežu preko cijele kabine. Ova vrsta uređenja omogućava putnicima da uživaju u prekrasnim pogledima na krajolik dok uživaju u obrocima iz vagona restorana.

Jedna od najvećih atrakcija putovanja vlakom Kanada Rocky Mountaineer je prolazak kroz neke od najimpresivnijih planinskih krajolika na svijetu. Putnici će uživati u nevjerojatnim pogledima na planine, doline i rijeke koje se pružaju kroz prozore vlaka. Tijekom putovanja putnici će vidjeti prekrasna mjesta poput jezera Louise i Peyto, kao i mnoge druge prirodne atrakcije.

Osim nevjerojatnih pogleda, putovanje vlakom Kanada Rocky Mountaineer pruža i priliku za upoznavanje s kanadskom kulturom i poviješću. Putnici će se susresti s lokalnim stanovništvom, a posjetit će i mnoga povijesna mjesta koja se nalaze uz rutu vlaka.

Jedna od najvećih prednosti putovanja vlakom Kanada Rocky Mountaineer je prilika za opuštanje i uživanje u putovanju bez brige o vožnji ili navigaciji. Putnici mogu uživati u udobnosti i luksuzu vlaka, kao i u vrhunskoj usluzi i gastronomskoj ponudi.

Putovanje vlakom Kanada Rocky Mountaineer je nezaboravno iskustvo koje će turisti zasigurno dugo pamtiti. Ovo putovanje pruža priliku za upoznavanje s nevjerojatnim kanadskim krajolikom, susret s lokalnim stanovništvom i uživanje u luksuznom putovanju vlakom.

PALACE ON WHEELS – INDIJA

Palace on Wheels je raskošni vlak za turiste koji nudi nevjerojatno putovanje kroz Indiju. Ovaj vlak je prvotno izgrađen kao privatni vlak maharadža Rajasthana, no danas služi kao jedna od najluksuznijih turističkih atrakcija u zemlji.

Putovanje Palace on Wheelsom pruža turistima jedinstveno iskustvo indijske kulture, povijesti i prekrasnih krajolika. Vlak ima ukupno 14 luksuznih vagona, svaki opremljen udobnim krevetima, privatnim kupaonicama i klima uređajima. Vagoni su uređeni u tradicionalnom indijskom stilu, a svaki od njih je nazvan po nekom od regija koje vlak prolazi kroz.

Putovanje Palace on Wheelsom počinje u New Delhiju, nakon čega se kreće prema Rajasthanu, gdje se posjećuju prekrasni gradovi kao što su Jaipur, Jodhpur, Udaipur i Jaisalmer. Ovi gradovi su poznati po svojim impresivnim palačama, tvrđavama, hramovima i tržnicama koje nude pregršt mogućnosti za kupovinu tradicionalnih indijskih suvenira.

Jedna od najzanimljivijih stanica putovanja je posjet čuvenom Taj Mahalu, jednom od najpoznatijih simbola Indije. Taj Mahal je građevina od bijelog mramora koju je izgradio mogulski car Šah Džahan u spomen na svoju voljenu suprugu Mumtaz Mahal.

Putovanje vlakom Palace on Wheels također nudi priliku za upoznavanje različitih aspekata indijske kulture, poput indijske kuhinje, tradicionalnih plesova i glazbe, te posjete lokalnim tržnicama i radionicama u kojima se izrađuju tradicionalni indijski proizvodi poput odjeće, nakita i umjetnina.

Putovanje vlakom Palace on Wheels ne samo da pruža turistima priliku za upoznavanje prekrasnih mjesta u Indiji, već i omogućava ugodan i udoban boravak na luksuznom vlaku. Ovo putovanje je nezaboravno iskustvo koje će turisti zasigurno dugo pamtiti.

The Ghan, Australija

Ruta Ghana vlakom u Australiji je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija u zemlji. Putovanje vlakom ovom rutom nudi prekrasan pogled na australsku divljinu, spektakularne krajolike i raznovrsnu faunu i floru.

Ruta Ghana se proteže kroz dva australska teritorija – Južnu Australiju i Sjeverni Teritorij. Vlak kreće iz Adelaida, glavnog grada Južne Australije, te putuje kroz prekrasne planinske krajolike i prostrane ravnice sve do Darwin u Sjevernom Teritoriju.

Putovanje traje tri dana i tri noći te je to prilika za turiste da se opuste, uživaju u krajoliku i upoznaju druge putnike. Vlak nudi udobne kabine s krevetima, zajedničke prostorije za druženje, elegantni restoran i bar.

Jedan od vrhunaca putovanja vlakom Ruta Ghana je posjet nacionalnom parku Katherine Gorge u Sjevernom Teritoriju. Park obiluje nevjerojatnim prirodnim ljepotama, uključujući rijeku Katherine, koja teče kroz 13 impresivnih klanaca. Posjetitelji se mogu okupati u kristalno čistim bazenima i uživati u prekrasnom pogledu.

Drugi vrhunac putovanja je posjet zabačenom rudarskom gradu Coober Pedyju, koji se nalazi usred pustinje. Grad je poznat po svojim podzemnim kućama, rudnicima opala i nevjerojatnom noćnom nebu koje se proteže iznad pustinje.

Putovanje vlakom Ruta Ghana je nezaboravno iskustvo za sve ljubitelje prirode, povijesti i avanture. Uživajte u prekrasnom australskom krajoliku dok putujete udobnim vlakom i stvarate nezaboravne uspomene.

California Zephyr, SAD

Ova ruta pruža nevjerojatne poglede na planinske krajolike, doline i rijeke. Putovanje vlakom California Zephyr počinje u gradu Chicago i putuje do krajnjeg odredišta u San Franciscu, a putnici mogu uživati u prekrasnim pogledima na planine Rocky Mountains, Sierra Nevada i mnoge druge prirodne ljepote.

Ova ruta vlakom uključuje i posjet nekim od najpoznatijih turističkih atrakcija u SAD-u, poput Grand Canyona, koji se nalazi u Nacionalnom parku Grand Canyon u Arizoni. Putnici također mogu uživati u pogledima na prirodne ljepote savezne države Utah i Nevade.

Jedna od najboljih stvari kod putovanja vlakom California Zephyr je da putnici mogu uživati u udobnosti i luksuzu vlaka, kao i u vrhunskoj usluzi i gastronomskoj ponudi. Ovo putovanje također pruža priliku za upoznavanje s američkom kulturom i poviješću, a putnici će se susresti s lokalnim stanovništvom i posjetiti mnoge povijesne gradove i mjesta uz rutu vlaka.

Putovanje vlakom California Zephyr je nezaboravno iskustvo koje će turisti zasigurno dugo pamtiti. Ovo putovanje pruža priliku za upoznavanje s nevjerojatnim američkim krajolikom.