Moć istarskog tartufa!

Upoznajte tradiciju brenda Pietro & Pietro

Skupocjene gljive gomoljike poznate su kao prehrambena delicija još od predantičkih vremena i egipatskog faraona Khufua. Filoksen iz Lefkade o njima je napisao pjesmu, u Rimu su se Marko Aurelije i Komod njima koristili kao lijekom. U 14. stoljeću na vjenčanju Karla VI i Izabele Bavarske nazivaju ih crnim dijamantima, na jelovniku su papa u Avignonu i Katarine Medici u Firenci.Talijanska Alba i francuski Perigord u svijetu su najpoznatije regije po lovu i preradi tartufa,a kad je o našoj zemlji riječ, sinonim za tartufe je Istra. Istarski su tartufi posebni po iznimnom mirisu i okusu a blagodati tartufa, plemenitih bijelih i crnih tartufa, nalaze se u proizvodima najpopularnije istarske tvrtke Pietro & Pietro iz Buzeta!

”Kao čuvari istarske tradicije prenosimo tajne o lovu na tartufe, šumi, uvježbavanju pasa, pripremanju autohtonih jela i stvaranju proizvoda vrhunske kvalitete s koljena na koljeno.

Priča o našoj tartufarskoj obiteljskoj baštini započinje 1932. godine kad je naš pranono Pietro Černeka kupio svog prvog psa tragača Rena. Reno je s vremenom postao vrhunski tragač za tartufima, a upravo njih dvojica su utkali put već čest generacija ove obitelji koja gaji ljubav prema tartufarstvu” – kažu u ovoj kultnoj Buzetskoj tvrtki i dodaju kako i danas dvije žene-mama Anita i kćer Daniela svakoga dana u zoru ili predvečerje u pratnji pasa tartufara odlaze u tajanstvenu Motovunsku šumu te šume Buzeštine tražeći skriveno blago.

Poštujući načela tradicije, usklađenosti s prirodom i visokog stupnja kontrole kvalitete u nastala je, tvrtka Pietro & Pietro u kojoj se proizvode proizvodi od isključivo od istarskih tartufa. Pod brendom Pietro & Pietro – odnedavno je četrdesetak originalnih proizvoda u svakom trenutku spremnih za degustaciju, konzumaciju i dopremu do vašeg stola. Tako s ovom robnom markom možete pronaći sterilizirane cijele ili sjeckane tartufe, tartufate, kreme i umake s manjim ili većim udjelom tartufa, autohtone proizvode(tjestenina, ulja, salame) obogaćene tartufima, sireve ali i čips s tartufom koji je postao apsolutni hit.

Gdje kupiti: Osim u brojnim restoranima diljem Hrvatske i Europe proizvod Pietro & Pietro možete pronaći na biranim prodajnim mjestima i u delikatesnim trgovinama.