Ivanec – Jesenska destinacija za uživanje

Željeli bi posjetiti lokaciju gdje možete fino jesti, udobno se smjestiti, planinariti, šetati ili upoznavati mistične lokacije? Ako tražite grad koji u svom posjedu ima bistra jezera, prekrasnu planinu, bujne šume, romantične šetnice, ciklo staze, odličnu hranu i još bolje domaćine, planinarski grad Ivanec je vaš idealan izbor.

Ovdje možete planinariti do mile volje laganim i manje laganim stazama do legendarne Ivančice. Napiti se iz izvora kristalno čiste vode s izvora „Žgano vino“. Prošetati po uzbudljivoj okolici punoj priča i legendi te voziti bicikl usred pitomih brega u djevičanskoj prirodi. Možete posjetiti mistične lokalitete poput Vražjeg stolčeka, Kapele Svetog Duha, Černih mlaka, rodne kuće Josipa Kraša, brojnih crkvica i crkvi, Friščićeva mlina, vodenice Margečan..

Uživajte u povijesnim lokalitetima na svakom uglu i koraku. Ivanečka okolica i brojne planinske staze nude vam brojne priče, legende i mitove, a mlinarska, rudarska i lončarska tradicija obogatit će vaše znanje o povijesti kraja. A za smještaj, možete izabrati nešto iz bogate ponude komfornih objekata smještenih u srcu prirode ali sa svim prednostima suvremenog boravka i jednostavno zaboraviti na muke i brige svakodnevnog života. Bilo da se samo želite odmoriti u miru ili provesti vrijeme u brojnim aktivnostima, na raspolaganju je hotel, ljupki apartmani i predivne kuće za odmor u srcu prirodnih ljepota.

HOTEL ORION

Ovaj hotel je smješten uz glavnu cestu Ivanec – Klenovnik i nudi vam sve što trebate za dobar odmor i uživanje u gradu i okolici. Nalazi se na samo 2 km udaljenosti od grada Ivanca, 3 km od Klenovnika te 20 km od Varaždina i prekrasnog dvorca Trakošćan. Hotel nudi 23 udobne sobe s ukupno 50 ležajeva uključujući 19 dvokrevetnih i 4 trokrevetne sobe.

Svaka soba je elegantno uređena i opremljena svim potrepštinama za vaš ugodan boravak uključujući mini bar, grijanje, klima uređaj, sušilo za kosu i brojne druge pogodnosti za potpuni komfor. Uživajte u bogatoj gastronomskoj ponudi hotela, koja uključuje širok asortiman pića i raznovrsna jela. Hotelski restoran svakodnevno nudi raznolike specijalitete po vrlo prihvatljivim cijenama uključujući tradicionalna jela, jela od mesa i ribe, pizze te maštovite specijalitete kuće.

Hotelski restoran je idealno mjesto za svečane ručkove, večere, svadbene proslave i ostale prigodne svečanosti.

Adresa: Horvatsko 28, 42240 Ivanec, HR
Tel: +385 42 770 650
Fax: +385 42 770 654
E-mail: [email protected]

KUĆE ZA ODMOR

Evina kuća ***

Dobrodošli u Evinu kuću smještenu u Ivancu gdje vam se nudi poseban doživljaj boravka s vlastitim bazenom i udobnim balkonom s pogledom na šarmantan vrt.

Ovaj klimatizirani objekt ima sve što vam treba za opuštanje uključujući besplatan WiFi i privatno parkiralište. Uživajte u četiri prostrane spavaće sobe, dvije kupaonice te uz svu potrebnu posteljinu i ručnike. Na raspolaganju vam je TV ravnog ekrana, prostrana blagovaonica i potpuno opremljena kuhinja. Jutarnju kavu popijte u popločanom dvorištu s prekrasnim pogledom na bazen i uživajte u gradskom šarmu planinskog grada Ivanca, gdje vam je sve nadohvat ruke.

Evina kuća je kategorizirana sa 3 zvjezdice te nudi dodatne pogodnosti kao što su dječje igralište i mini wellness sa hidromasažnom kadom. Plivati možete u toplim mjesecima u vanjskom bazenu, a s prijateljima možete pojesti odličan roštilj u vrtu, gdje vam je na raspolaganju kompletna roštilj oprema. Preporučamo da Ivanec istražite biciklom ili pješke.

Za one koji žele istražiti okolicu i ostale gradove, Varaždin je udaljen 21 km, grad Ptuj je udaljen 29 km, a Čakovec 32 km. Najbliža zračna luka, Zračna luka Zagreb Franjo Tuđman, nalazi se na udaljenosti od 82 km.

Kuća za odmor*** i studio apartman**** 18M

Tražite oazu mira idealnu za obiteljsko druženje i bijeg od stresa? Dobrodošli u ovaj vikend raj! Ponuda uključuje pravi wellness na otvorenom. Želite li se prepustiti luksuzu grijanog vanjskog bazena ili ljekovitoj sauni? Možda vam više odgovara pjenušavi whirlpool? Sve je u ponudi i doista se možete propisno odmoriti dok vam pogled luta prema stotinama nijansi zelene kroz okolna brda i šume. Prostrani vrt nudi obilje mogućnosti za druženje, zabavu ili chillanje na otvorenom.

Pored bazena, natkrivena vanjska terasa s ljetnom kuhinjom idealna je za pripremu ukusnih obroka na svježem zraku.  Unutarnji prostor odiše nenametljivim luksuzom i elegancijom drva. Noći su ovdje tihe i mirne, ljeti je u kući svježe, a zimi je toplo. Toplo preporučujemo posjet gradu Varaždinu, lokalnim restoranima, vinarijama i toplicama.

Za ljubitelje aktivnog turizma, tu su mnoge biciklističke, pješačke i planinarske staze koje čekaju da budu istražene.  Ako ste željni aktivnosti u samoj kući, na raspolaganju vam je stolni tenis, stolni nogomet, mali nogomet, badminton, ljuljačka, tobogan, 2 vanjska tuša, drvene kuće. I dakako, čudesan panoramski pogled na brege.

  • Lovrečan 18M, Lovrečan
  • Kuća za odmor: 2 sobe, 4 osobe (bračni krevet, 2 odvojena kreveta + kinderbet), studio apartman: 2 osobe (1 bračni krevet)
  • +385 99 791 9209
  • [email protected]
  • Novasol

Odisea Hill House ***

Ovaj prekrasan smještaj nudi sve što vam treba za savršen odmor u idiličnom naselju Gačice.  Kuća ima prostranu terasu, a za vrijeme toplih mjeseci možete uživati u vlastitom bazenu. Na raspolaganju vam je prostrani vrt i veliko privatno parkiralište.

Kuća ima dvije prostrane spavaće sobe, dvije moderno uređene kupaonice, posteljinu, ručnike i TV ravnog ekrana s brojnim satelitskim programima. Osim toga tu je blagovaonica i potpuno opremljena kuhinja za pripremu ukusnih obroka te balkon s prekrasnim pogledom na bazen. U sklopu objekta možete koristiti opremu za roštilj, a najmlađe će razveseliti dječje igralište. Okolica je idealna za šetnje i ribolov.

Varaždin je udaljen samo 13 km od smještaja, dok je Rogaška Slatina udaljena 43 km. Najbliža Zračna luka „Franjo Tuđman“ nalazi se na 55 km.

Smještaj uključuje klima-uređaj, grijanje, parking, WiFi, roštilj, perilicu rublja i perilicu suđa. Smještaj je dostupan tijekom cijele godine, a poželite li svježeg voća samo ga uberite iz vrta. 

  • 2 sobe, 4+2 osobe (1 bračni krevet, 2 odvojena kreveta + kutna garnitura na razvlačenje)
  • Gačice 11A, Gačice
  • +385 982 02815
  • [email protected]
  • Booking.com
  • Facebook
  • Cijena – od 150 do 200 € po danu (ovisno o terminu i broju osoba)

Cabin Winterfell ***

U podnožju planine Ivančice smještena je obiteljska kuća „Cabin Winterfell“. Najbliži grad je Ivanec udaljen samo dva kilometra od ove idilične kuće za odmor. Kuća se sastoji od prostranog dnevnog boravka s kuhinjom, dvije spavaće sobe i kupaonice s WC-om te je potpuno izolirana od susjeda.

Predivan vrt ima dvije natkrivene terase, od kojih je jedna pretvorena u wellness centar sa saunom, vanjskim drvenim ležaljkama i zasebnim prostorom za opuštanje uz vatricu. Druga terasa pruža prostor za druženje s roštiljem i krušnom peći, a kuća ima još jednu manju otvorenu terasu. Dvorište ima površinu od 2000 m2 i potpuno je ograđeno. Gosti imaju na raspolaganju hidromasažni bazen za četiri osobe, saunu, vanjske drvene ležaljke, odvojeni prostor za opuštanje, dva bicikla za korištenje te različite mogućnosti za pripremu obroka na otvorenom. 


U objektu možete koristiti pušnicu, pećnicu, roštilj, krušnu peć i ražanj. U neposrednoj blizini kuće nalazi se mnogo atrakcija koje vrijedi posjetiti, a planinarska staza prema vrhu Ivančice počinje odmah pokraj kuće. U neposrednoj blizini nalazi se mnogo šumskih staza za biciklizam ili šetnje,  nedaleko je potok „Šumi“ i odmorište „Masni kamen“ sa slapom i malim jezercem u kojem obitavaju rijetki potočni rakovi. 

U Ivancu posjetite jedini Planinarski muzej u Hrvatskoj, a u blizini su Trakošćan, Ravna Gora te bogata gastronomska ponuda u obližnjim ruralnim domaćinstvima. Gosti također mogu pronaći inspiraciju za obilazak područja putem knjige „Razlozi za putovanje na sjever“, koja je dostupna u kući.

Kuća za odmor „Oasis of peace“ ****

Smješten u Ivancu „Holiday home Oasis of Peace“ nudi gostima bar, vrt i prostranu terasu, uz dostupno besplatno privatno parkiralište. Kuća je smještena u mjestu Lukavec na najvišoj točki gdje se izdiže poput svjetionika iznad “zelene ravnine”. S prostrane terase pruža se spektakularan pogled prema Mađarskoj.

Ova elegantna vila ima 3 spavaće sobe, potpuno opremljenu kuhinju s perilicom posuđa i mikrovalnom pećnicom, te TV ravnog ekrana.

Recepcijsko osoblje koje govori njemački, engleski i hrvatski jezik, dostupno je 24 sata dnevno kako bi gostima pružilo najbolju uslugu.

U vili se nalaze razni wellness sadržaji uključujući hidromasažnu kadu i saunu. Gosti također mogu koristiti dječje igralište te istraživati okolicu vozeći se biciklima koji su dostupni u neposrednoj blizini objekta. Na raspolaganju vam je ljuljačka, biljar, pikado, mreža za badminton, te mirisni vrtovi polja lavande, aronije i borovnice.

Objekt je udaljen 13 km od Varaždina i 43 km od Rogaške Slatine. Najbliža zračna luka, Zračna luka Zagreb Franjo Tuđman, smještena je na udaljenosti od 56 km od Holiday home “Oasis of Peace”.

Ruralna kuća za odmor Stella, 4 sunca

Ovaj objekt nudi različite pogodnosti kako bi se gosti osjećali ugodno tijekom cijele godine. Imate li kućne ljubimce slobodno ih povedite sa sobom. Kuću u ljetnim mjesecima rashlađuje klima uređaj za ugodnu temperaturu, a zimi je osigurano grijanje za zimske dane.

Osigurano je prostrano parkiralište, a za djecu je na raspolaganju dječje igralište. Kuća ima besplatan WiFi, a poželite li se opustiti od napornog tjedna, uronite u hidromasažnu kadu. Druženje je uvijek slađe uz ukusan roštilj kojeg imamo u vanjskom dijelu objekta. Pogled iz kuće se prostire na mirisni voćnjak i zeleni vinograd. Uživajte u ruralnom raju „Kuće za odmor Stella“!

Villa Silentium****

„Villa Silentium“ nudi potpuni komfor za savršeni odmor. Otvoreni bazen, sauna, prostrana terasa za roštilj i zabavu te razne društvene igre, sve je na raspolaganju. Kuća ima besplatan WiFi, Smart TV, sef i sušilo za kosu. Kuhinja je potpuno opremljena, a dnevna soba ima dodatni kauč na razvlačenje. Villa ima dvije kupaonice i dodatni WC. Spavaće sobe su udobne s raznim ležajevima.

Kuća ima centralno grijanje, podno grijanje, kamin i klima uređaje.

Ograđena parcela od 10 000 m² pruža privatnost i prostor za opuštanje na vrtnom namještaju. Villa nudi besplatno parkiralište za šest vozila, a tu su i razne aktivnosti za djecu. Također su dostupni vanjski tuš, sportska oprema i ležaljke.

Ova lokacija je savršen izbor za miran planinski odmor. Rezervirajte svoj boravak i uživajte u svemu što nudi.

Kuća za odmor Vukman***

Dobrodošli u „Kuću za odmor Vukman“ – mjesto gdje se priroda i mir spajaju u savršenom skladu. Velika terasa pruža predivan pogled na vinograd i planinu Ivančicu. Kućni ljubimci su također dobrodošli.

Ova kuća ima kapacitet za 2+2 osobe (bračni krevet i pomoćni krevet za dvije osobe), a kuhinja je potpuno opremljena svim potrebnim aparatima za kuhanje. U vrtu se gosti mogu opustiti uz roštilj i u kušaonici kušati vrhunska vina. Vrt je također idealno mjesto za opuštanje sa svojom djecom i kućnim ljubimcima.

Kuća je udaljena 4 km od centra grada Ivanca, 20 km od poznatog Trakošćana, 34 km od Krapine i 20 km od Varaždina. Sva ta mjesta nude različite znamenitosti i aktivnosti. Posjetite Dvorac Trakošćan, Muzej krapinskih neandertalaca, istražite Stari grad Varaždin ili u kolovozu uživajte u Špancirfestu.

  • Salinovec 137D, Ivanec
  • 2+2 osobe (bračni krevet, pomoćni krevet za dvije osobe)
  • + 385 99 5722014
  • vukman.[email protected]
  • Airbnb

APARTMANI IVANEC

Studio apartman “Ivekova hiža” ***

Dobrodošli u ovu romantičnu vinogradarsku oazu gdje ćete pronaći sve što vam je potrebno za savršeni odmor tijekom cijele godine. Za one koji vole istraživati okolicu, objekt nudi bicikle na raspolaganju, kako bi mogli provesti vrijeme u prirodi ili istražiti obližnje vinograde i voćnjake. Ako volite pripremati ukusne obroke na otvorenom, vanjski roštilj je na raspolaganju tokom cijele godine. Na natkrivenoj terasi možete provoditi ugodne trenutke na otvorenom bez obzira na vremenske uvjete.

Vinograd i voćnjak pružaju vam priliku da uživate u prirodi i okusite svježe voće ili vino iz vlastite proizvodnje.

  • Knapić 32 C, Ivanec
  • 1 soba, 2 osobe (jedan bračni krevet)
  • +385 99 269 8777
  • [email protected]
  • Cijena – od 80,00 €

Studio apartman Habek***

U ovom udobnom apartmanu na raspolaganju vam je parking, WiFi, roštilj, sobe za nepušače i prostrani vrt s voćnjakom.

  • Vinogradska ulica 30, Ivanec
  • 3 osobe (bračni krevet i jedan krevet za jednu osobu)
  • +385 98 585 523
  • [email protected]

Izletište Jelenice – studio apartman i sobe***

Dobro došli u ruralnu ljepotu „Izletišta Jelenice“! U ponudi objekta osiguran je prostrani parking, dječje igralište za mališane i WiFi. Bazen i jacuzzi nude osvježenje tokom ljetnih mjeseci, a u sauni se možete opuštati kad god poželite. Za pripremu mesnih jela imate na izbor vanjski roštilj, dok u apartmanu i sobama možete boraviti tokom cijele godine.

  • Gečkovec 37, Ivanec
  • 4 objekta, 13 osoba (2 + 2 osobe u studio apartmanu i 3 osobe u svakoj sobi)
  • +385 98 970 5040
  • [email protected]
  • Cijena – od 100 €

Apartman “Vražji stolček” ***

  • Stažnjevec 103
  • 6 osoba (soba s bračnim krevetom, soba s dva kreveta za jednu osobu i pomoćni krevet za dvije osobe)
  • +385 91 783 0995
  • [email protected]

Sadržaji

  • Grijanje
  • Parking
  • WiFi
  • Roštilj
  • Samo za nepušače
  • Boravak tijekom cijele godine
  • Vrt, voćnjak

Apartman Starčević – Geek Hut **

Apartman Migač – Epicentar **

Apartman Kolar ***

Apartman Molnar ***

ENO&GASTRO

Ivanečka gastronomija – slasna trpeza iz prošlosti

Gastronomija grada Ivanca bogata je tradicionalnim jelima i lokalnim specijalitetima, koji prezentiraju poznatu sjevernjačku gostoljubivost. Šume i vinogradi rađaju najukusnije plodove, a gotovo svaki ivanečki vrt uzgaja domaće voće i povrće.

Od najpoznatijih jela tu su:ivanečki jeger, ivanečke kobasice i hrenovke, rudarska greblica, zlijefka, domaći klipiči, puran s mlincima (kao dio svečanih prigoda), kobasice pečenice s heljdinom kašom i brojni tradicijski kolači. Ivanec je poznati dio vinogorja Hrvatskog zagorja, a vinogradari ovog područja poznati su po proizvodnji vrhunskih vina. Isprobajte naša lokalna vina, oduševiti će vas. Preporučamo graševinu bijelu, burgundac bijeli, graševinu rajnsku, kraljevinu, moslavac (šipon), silvanac zeleni, muškatni silvanac, traminac, štajersku bjelinu, portugizac crni, frankovku i druge.


Klasična jela poput pečenih krumpira s mlincima i domaćim mesom, često se spremaju za obiteljska okupljanja i posebne prigode. Također ne smijete propustiti tradicionalne delicije kao što su “štrukli” ili “buhtle” punjene raznovrsnim nadjevima. Raskošne šume Ivanca obiluju kestenjem i gljivama, privlačeći strastvene gljivare iz okolnih mjesta i gradova.

Grad Ivanec ima brojne restorane, gostionice i zalogajnice gdje možete kušati lokalne specijalitete i upoznati se s bogatom kulinarskom baštinom grada.

Zašto posjetiti Ivanec? Gostoprimstvo u gradu Ivancu je urođeno, pristojnost i kultura je omiljeni potpis, domaće trpeze su bogate i slasne, a zlatasta vina posebna. Uređene šetnice i planinarske staze kriju mnoštvo vidljivih i nevidljivih čuda, a brojne ciklo staze će usrećiti svaki bicikl. Cijela okolica mami na istraživanje i otkrivanje zaboravljenih tajni i brojnih priča i stoga je ova lokacija odličan izbor za vikend izlet. Čekamo vas!

Više informacija:
Visit Ivanec
Facebook

Fotografije: arhiva TZGI, arhiva vlasnika smještajnih objekata