Divlji konji Islanda

Island, otok ledenih čuda, poznat je po svojoj prekrasnoj prirodi, vulkanima i geotermalnim čudesima. No jedan od najfascinantnijih aspekata ovog otoka su divlji konji koji slobodno tumaraju nevjerojatnim islandskim krajolikom.

Ova rijetka pasmina konja, koja se može pratiti unatrag tisućama godina, predstavlja neodoljivu atrakciju za posjetitelje koji žele iskusiti ljepotu i misteriju ovih slobodnih stvorenja.

Ovi konji su nasljednici starih nordijskih konja koji su stigli na otok s prvim doseljenicima. Ova pasmina je preživjela u prirodnim uvjetima Islanda, a njihova genetska čistoća je zaštićena posebnim zakonima – Uvoz drugih vrsta je zabranjen, čak iako se konj jednom odvede van države ne može se više vratiti. Sve se to radi kako bi im se zaštitio imunološki sustav. Ako imate u planu putovati Islandom ove divne životinje srest ćete na svakom koraku, a ima ih na cijelom Islandu više od 80 000 primjeraka ove plemenite vrste.

edno od najboljih područja za njihovo promatranje je Nacionalni park Þingvellir, koji se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Ondje se divlji konji slobodno kreću i oduzimat će vam dah svojom elegancijom usred prekrasnog planinskog krajolika.

Također, područje Skagafjörður na sjeverozapadnoj obali Islanda poznato je po svojoj konjskoj kulturi i divljim konjima koji tamo slobodno žive. Ovdje možete doživjeti autentično iskustvo jahanja s divljim konjima i povezati se s ovim izuzetnim stvorenjima na jedinstven način.

Vodič za putovanje na Island možete pročitati ovdje.

Autor: Putoholičari.rtl.hr