Upoznajmo Petrinju – mali grad velikog srca i odličnih biciklističkih staza - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
More
  Naslovnica Aktivni odmor Upoznajmo Petrinju – mali grad velikog srca i odličnih biciklističkih staza

  Upoznajmo Petrinju – mali grad velikog srca i odličnih biciklističkih staza

  Udaljena svega 50 km od Zagreba, Petrinja nudi zelenu oazu mira uz odličnu gastronomsku ponudu i brojne sportsko-rekreacijske mogućnosti. Smještena u srcu Banovine i uz tok rijeka Kupe i Petrinjčice, ovaj gradić od 25.000 stanovnika postaje istaknuto ime na turističkoj karti popularnih izletišta kontinentalne Hrvatske.

  Tako blizu Metropole a ipak tako daleko od svakodnevnog žrvnja, Petrinja pruža posjetitelju doživljaj nedirnute prirode, tišine, raskošne svježine zelene okolice i izvrsno izletničko iskustvo.

  Biciklijada u Petrinji 
  Ljubitelji prirode, posebice vožnje biciklom kroz prirodu, pozivaju se na Biciklijadu u Petrinji, tradicionalnu manifestaciju koja se održava svake godine u lipnju, a ove godine na vikend, 10. i 11. lipnja. Biciklističke rute prilagođene su svim uzrastima i stupnju fizičke spreme, pa postoji lagana obiteljska s dužinom od 6 km koja je prikladna i za djecu, potom zelena ruta (dužina: 27.5 km) namijenjena rekreativnim biciklistima i obuhvaća posjetu Adrenalinskom parku Cappricia u selu Nebojan te adrenalinska koja zahtjeva izvrsnu sportsku kondiciju i duga je 44 km s brojnim terenskim izazovima.

  Posjetite Petrinju i istražite opcije koje su vam na raspolaganju. Možete obići njene znamenitosti, saznati nešto više o tradiciji, istražiti prirodu ili krenuti tematskim stazama zelenila, tišine i spokoja.

  Ljubitelji ruralnog odmora, mogu posjetiti seoska domaćinstva u okolici a za aktivne posjetitelje na raspolaganju su opcije aktivnog odmora kao što je  planinarenje, cikloturizma, lov i ribolov.
  Mali grad velikog srca poziva vas ovog proljeća, upoznajte ga.
  Dobro došli u Petrinju!

  Više informacija: Petrinjaturizam.hr

  Fotografije preuzete: TZG Petrinja

  PRATITE NAS

  1,311InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Savršena vikend avantura za kraj ljeta

  Tražeći ideju za  sjajan izlet nedaleko od Zagreba, donosimo preporuku za novootvoreni Adrenalinski park Duboka. Ako vam je dosadno u gradu, dani se sporo...

  Te čudesne Kupske noći..