Svibanj i lipanj u Zagorju vriju događanjima - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • PREPORUKA IZLETA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Aktivni odmor Svibanj i lipanj u Zagorju vriju događanjima

  Svibanj i lipanj u Zagorju vriju događanjima

  Od izložbe vina, konjičke karavane do kiparske kolonije.. a sve je to samo manji dio događanja krajem svibnja i početkom lipnja.
  U nadi da će vrijeme poslužiti i da ćemo polako uploviti u toplinu kasnog proljeća, pozivamo vas na nekoliko zabavnih događanja na otvorenom, a za sve informacije vezane za zanimljivosti u Zagorju ovih dana, posjetite web stranicu Događanja. 

  52. Sajam i izložba zagorskih vina

  Bedekovčina, Bedekovčanska jezera – najljepši prirodni krajolik Zagorja sa kilometarskom šetnicom do susjednih brijega postaje uskoro popirište 52. Sajma i izložbe zagorskih vina. Osnovni cilj manifestacije je okupljanje i organiziranje vinara radi unapređenja i razvoja vinarstva i vinogradarstva, pružanje stručnih savjeta u preradi i plasmanu grožđa i vina, kao i podizanje kvalitete vina na našem području. Posjetitelji mogu kušati najbolja i međunarodno nagrađivana zagorska vina. U sklopu 52. Sajma i izložbe zagorskih vina, Bedekovčina 2019. godine, održati će se vođena degustacija na temu „Sljubljivanje vina i sira“.
  Sajam se održava od 24.svibnja do 25.svibnja u Bedekovčini.

  Međunarodna konjička karavana – Kumrovec – 1.lipnja 2019.

  Karavana  broji preko 20 jahača, i prolazi  na relaciji Kumrovec – Zagorska Sela – Kumrovec. Karavana će se zadržati u Muzeju “Staro selo” Kumrovec, kao i kod agroturizma „Šumak“ u Zagorskim Selima. Karavana se održava 1.lipnja 2019, na lokaciji Kumrovec a više o samom događanju možete pronaći na web poveznici: www.visitzagorje.hr

  4. Međunarodna kiparska kolonija – uđite u svijet dječjih bajki od 30.svibnja do 02.lipnja

  Tema ove atraktivne kiparske kolonije je “Likovi iz dječjih bajki – Kumrovec 2019.“ , a izrađene skulpture će se sadržajno moći inkorporirati u projekt „Uređenje park šume Dubrava“. Na koloniji sudjeluju kipari iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Kiparska kolonija se održava od 30.svibnja do 2.lipnja 2019., u Kumrovcu, u prostoru Hostela Kumrovec (TIC). Posjetite kiparsku koloniju i povedite najmlađe.

  foto: Jasenka Haleuš

  Staza “Kebel” Bedekovčina – Prvenstvo Zagorja u off roadu

  KAD: 1.6.2019. – 30.9.2019.

  GDJE: Bedekovčina

  Off-roading je aktivnost vožnje vozilom na makadamskim cestama ili stazama. Brojni posjetitelji na stazi u Keblu mogu uživati u off road natjecanju u motocrossu, autocrossu, mopedcrossu i buggycrossu, te za najmlađe u biciklcrossu.

  Ne zaboravite, Hrvatsko Zagorje još uvijek je istinska  oaza sačuvane prirode, čistog zraka, zelenila i zdravlju bogatih ljekovitih termalnih voda.
  Pored svih evenata koji se u Zagorju  odvijaju, tu ćete pronaći čitav niz toplica, dvoraca i kurija, rimskih cesta, agroturizama, muzeja, crkvica, pješačkih, konjičkih i biciklističkih staza. Vidimo se u Zagorju – najuspješnijoj destinaciji kontinentalnog turizma!

  Naslovna fotografija: Branko Balaško

  Ostale fotografije: Jasenka Haleuš, arhiv Visit Zagorje

  Preporuka seoskih domaćinstava: agriturizam

  Preporuka vinskih puteva i više o vinima: vina-i-autohtone-sorte

  Preporuka aktivnosti u Zagorju: aktivni-odmor

  Visit Zagorje

  Visit Zagorje Facebook

  PRATITE NAS

  1,311InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Savršena vikend avantura za kraj ljeta

  Tražeći ideju za  sjajan izlet nedaleko od Zagreba, donosimo preporuku za novootvoreni Adrenalinski park Duboka. Ako vam je dosadno u gradu, dani se sporo...

  Te čudesne Kupske noći..