Svibanj i lipanj u Zagorju vriju događanjima

Od izložbe vina, konjičke karavane do kiparske kolonije.. a sve je to samo manji dio događanja krajem svibnja i početkom lipnja.
U nadi da će vrijeme poslužiti i da ćemo polako uploviti u toplinu kasnog proljeća, pozivamo vas na nekoliko zabavnih događanja na otvorenom, a za sve informacije vezane za zanimljivosti u Zagorju ovih dana, posjetite web stranicu Događanja. 

52. Sajam i izložba zagorskih vina

Bedekovčina, Bedekovčanska jezera – najljepši prirodni krajolik Zagorja sa kilometarskom šetnicom do susjednih brijega postaje uskoro popirište 52. Sajma i izložbe zagorskih vina. Osnovni cilj manifestacije je okupljanje i organiziranje vinara radi unapređenja i razvoja vinarstva i vinogradarstva, pružanje stručnih savjeta u preradi i plasmanu grožđa i vina, kao i podizanje kvalitete vina na našem području. Posjetitelji mogu kušati najbolja i međunarodno nagrađivana zagorska vina. U sklopu 52. Sajma i izložbe zagorskih vina, Bedekovčina 2019. godine, održati će se vođena degustacija na temu „Sljubljivanje vina i sira“.
Sajam se održava od 24.svibnja do 25.svibnja u Bedekovčini.

Međunarodna konjička karavana – Kumrovec – 1.lipnja 2019.

Karavana  broji preko 20 jahača, i prolazi  na relaciji Kumrovec – Zagorska Sela – Kumrovec. Karavana će se zadržati u Muzeju “Staro selo” Kumrovec, kao i kod agroturizma „Šumak“ u Zagorskim Selima. Karavana se održava 1.lipnja 2019, na lokaciji Kumrovec a više o samom događanju možete pronaći na web poveznici: www.visitzagorje.hr

4. Međunarodna kiparska kolonija – uđite u svijet dječjih bajki od 30.svibnja do 02.lipnja

Tema ove atraktivne kiparske kolonije je “Likovi iz dječjih bajki – Kumrovec 2019.“ , a izrađene skulpture će se sadržajno moći inkorporirati u projekt „Uređenje park šume Dubrava“. Na koloniji sudjeluju kipari iz Hrvatske, Slovenije i BiH. Kiparska kolonija se održava od 30.svibnja do 2.lipnja 2019., u Kumrovcu, u prostoru Hostela Kumrovec (TIC). Posjetite kiparsku koloniju i povedite najmlađe.

foto: Jasenka Haleuš

Staza “Kebel” Bedekovčina – Prvenstvo Zagorja u off roadu

KAD: 1.6.2019. – 30.9.2019.

GDJE: Bedekovčina

Off-roading je aktivnost vožnje vozilom na makadamskim cestama ili stazama. Brojni posjetitelji na stazi u Keblu mogu uživati u off road natjecanju u motocrossu, autocrossu, mopedcrossu i buggycrossu, te za najmlađe u biciklcrossu.

Ne zaboravite, Hrvatsko Zagorje još uvijek je istinska  oaza sačuvane prirode, čistog zraka, zelenila i zdravlju bogatih ljekovitih termalnih voda.
Pored svih evenata koji se u Zagorju  odvijaju, tu ćete pronaći čitav niz toplica, dvoraca i kurija, rimskih cesta, agroturizama, muzeja, crkvica, pješačkih, konjičkih i biciklističkih staza. Vidimo se u Zagorju – najuspješnijoj destinaciji kontinentalnog turizma!

Naslovna fotografija: Branko Balaško

Ostale fotografije: Jasenka Haleuš, arhiv Visit Zagorje

Preporuka seoskih domaćinstava: agriturizam

Preporuka vinskih puteva i više o vinima: vina-i-autohtone-sorte

Preporuka aktivnosti u Zagorju: aktivni-odmor

Visit Zagorje

Visit Zagorje Facebook