Šibenik postaje centar jedriličarskog svijeta

Podržimo najveće sportsko natjecanje ikada u Šibeniku, od 31.svibnja do 8.lipnja! 

Od 31. svibnja do 8. lipnja u Šibeniku se održava “D-Marine ORC World  Championship, Šibenik, Croatia“- Svjetsko prvenstvo u jedrenju koje naziv nosi po generalnom sponzoru D-Marine.

Na ovom jedinstvenom sportskom spektaklu, nastupaju posade 120 jedrilica, odnosno  preko 1000 jedriličara iz 19 zemalja. Zajedno s pratećim osobljem, članovima obitelji, predstavnicima medija i gledateljima, u Šibeniku se u tih osam dana svjetskog jedrenja očekuje i više od tri tisuće gostiju. Navedeni projekt omogućen je zahvaljujući podršci partnera, a to su: GRAD ŠIBENIK, TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA ŠIBENIKA, LUČKA UPRAVA i HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA.

Savršena destinacija za jedriličarska sportska natjecanja

Šibenik je prema riječima gradonačelnika Željka Burića, savršeno mjesto za održavanje jedriličarskih sportskih natjecanja, pa i na najvišim svjetskim razinama.Kao povijesni grad u središnjoj Dalmaciji, na ušću rijeke, naše Krke, sa dva nacionalna parka, spomenicima pod zaštitom UNESCO-a i bogatu kulturnu baštinu, idealan je za ovu vrstu sportskih manifestacija. Blaga mediteranska klima, i u vrijeme svjetskog prvenstva, u prvom tjednu lipnja organizatori ovog jedinstvenog sportskog događaja, nadaju se ugodnim temperaturama uz maestral.

Direktor regate i šef regatnog odbora je šibenski međunarodni jedriličarski sudac, Denis Marinov Bili,  a regatni odbor radit će u izložbenoj dvorani Muzeja grada Šibenika
za dio flote vezan na Šibenskoj rivi, kao i u D-Marin Mandalina za dio flote koji će biti vezan u ovoj marini.

Ceremonija svečanog otvorenja Svjetskog prvenstva odvijat će se na Trgu Republike Hrvatske, između vijećnice i katedrale. “Valov“ meštar za ceremonije i atrakcije, Zoran Lučić Luca najavljuje na gradskim punktovima niz zgodnih događanja, no u večeri otvorenja, u nedjelju sigurno će najviše pažnje privući noćna regata prigodno osvijetljenih jedrilica, kojoj će dodatnu čar dati vatromet pred rivom, koji počinje u 22,30.

Od ponedjeljka do subote traju dani jedrenja. Prvi dan, sa startom u ponedjeljak, u 11 sati,  startati će navigacijska regata, oko 100 milja s ograničenim vremenom jedrenja od 36 sati. Start će biti po na južnoj strani Zlarina. Ograničeno vrijeme ulaska u cilj toga navigacijskog jedrenja je idući dan, utorak u 23 sata. Srijeda i četvrtak rezervirani su za štap jedrenje, odnosno jedrenje između oznaka, na oba regatna polja.

Dođite na pravi jedriličarski party

U srijedu uvečer, na tvrđavi sv. Mihovila održat će se “Salona Crew Party“ – večera i zabava za sve sudionike.  Volite li vjetar u kosi, morsku atmosferu, sjajne sportske evente, dođite podržati “D-Marine ORC World Championship, Šibenik, Croatia“!

RASPORED DOGAĐANJA PRONAĐITE NA OVOJ POVEZNICI: PROGRAM DOGAĐANJA

Čekamo vas u Šibeniku!

Posjetite, zapratite, polajkajte ♥

Visit Šibenik, 
#lovešibenik,
FacebookŠibenik 

Fotografije: regate.com.hr