Moslavina – vinorodna domovina opojnog škrleta

Sve o domovini opojnog škrleta, pronađite na Festivalu vina „MoslaVina Kutina“. Save the date od 31.5. – 1.6.2019!

Moslavina se ponosi svojim izvornim sortama vina od kojih se posebno ističe Škrlet – sorta bijelog vina, ujedno i prva brendirana hrvatska izvorna sorta. Ovaj nektar s moslavačkog gorja, svježeg, harmoničnog okusa, zasigurno će vam ostati u sjećanju i uvijek vas vraćati u Moslavinu – domovinu Škrleta!

Najveći moslavački vinari predstaviti će se na velikoj manifestaciji pod nazivom „MoslaVina Kutina 2019. – festival vina“. Ovaj ulični festival održava se na glavnom gradskom trgu, a uključuje tradicionalnu i ove godine 26. po redu Izložbu vina Hrvatske i vina izvornih sorti, vinske degustacije, kuću Škrleta, te brojne atraktivne zabavne i gastronomske sadržaje.

Na ovaj vinski festival posvećen izvornim hrvatskim sortama pristižu brojna vina ostalih hrvatskih regija, te susjednih zemalja. Za vrijeme trajanja manifestacije održavati će se posebni programi vođenih kušanja vina, radionice i predavanja, cooking show programi sljubljivanja hrane i vina, vinske igre, a u večernjim satima, zabavljati će nas Jasmin Stavros i Prljavo Kazalište.

Posjetitelji će imati priliku upoznati vinare te uživati u živoj glazbenoj kulisi uz gastro delicije moslavačke kuhinje, imati će priliku kušati više od 170 uzoraka vina s ovogodišnje izložbe, a uz brojne foto točke sve će moći zabilježiti i za društvene mreže.

Uz posebno osmišljene programe, u Kutini možete provesti cijeli vikend. Krenite putevima okusa i mirisa i posjetite ovaj vinorodni kraj u zagrljaju parka prirode Lonjsko polje i trsnog gorja, te otkrijete njegove glavne adute: Škrlet, domaću gastronomiju, prirodne ljepote, vinske, biciklističke i brojne druge staze.

Dodatna ponuda za aktivne posjetitelje:

Preporuka Explore Croatia: 

31.5.-1.6. Vinski maraton u Kutini na dva kotača

1.6. Wine – bike tour (vinska biciklijada)

1.6. Organizirani prijevoz (Zagreb – Kutina – Zagreb) na Festival vina „MoslaVina Kutina 2019.“

Više informacija:

www.turizam-kutina.hr

facebook Turistička zajednica grada Kutine

Sponzorirani članak