Dođite vlakom na Petrinjsku biciklijadu ovaj vikend

Spremite se ove subote 8.lipnja za još jednu nezaboravnu biciklijadu u Petrinji. Naoružajte se osmijehom i dobrom vibrom, pripremite kacige, podmažite lance vašeg ljubimca  i vidimo se ove subote 8. lipnja 2019 u Petrinji!

Dolazak vlakom iz pravca Zagreba

Polazak s Glavnog kolodvora u 9:00 h, dolazak u Sisak 9:45 h. Vožnja biciklima lokalnom rutom LR3 – Obalama rijeka (dužina: 15 km) uz organiziranu pratnju uz rijeku Kupu do sela Brest Pokupski – odmor i okrjepa na imanju Mlinski kamen; dolazak u Petrinju na Gradsko kupalište oko 12:00 h. Nakon cjelodnevnog programa, organizirani polazak s Gradskog kupališta za Sisak u 20:15 h; polazak za Zagreb s kolodvora Sisak u 21:42 h. Prijave i informacije za sve koji dolaze vlakom na: [email protected]

Startni brojevi:

Na Gradskom kupalištu u Petrinji s početkom u 12 sati možete preuzeti svoje startne brojeve, budući da u organiziranoj vožnji mogu sudjelovati isključivo prijavljeni biciklisti!

Kojim se rutama vozite:

OBITELJSKA RUTA (lagana ruta za obitelji s djecom)

13.00 h – start

Opis rute: Gradsko kupalište, Zagrebačka, Gupčeva, Trg dr. Franje Tuđmana, Radićeva, Otona Kučere, Gromova, Sisačka, Gajeva, Gupčeva, Gradsko kupalište (dužina: 9,8 km)

ZELENA RUTA (teža ruta koja zahtjeva dobru kondiciju)

14.30 h start

Opis rute: Gradsko kupalište Petrinja – Zagrebačka – Gupčeva – Novo Selište – Nebojan (odredište); povratak iz Nebojana – Novo Selište – Gupčeva – Zagrebačka – Gradsko kupalište Petrinja

U Nebojanu vas očekuje posjet adrenalinskom parku Capriccia centar, gdje će se održati razna natjecanja ( berg go-kart, quad, streličarstvo, povlačenje konopa i ostalo. Očekuje vas i gastro ponuda (kušajte najfiniji gulaš za 20 kuna).

18.30 h – Povratak za Petrinju (dužina 24 km)

INFO: 044/ 813-876,  098/553-821 www.petrinjaturizam.hr

INFORMACIJE ZA SUDIONIKE BICIKLIJADE – važne napomene: 

Sudjelovanje na manifestaciji „Biciklijada u Petrinji“ je dobrovoljno i na vlastitu odgovornost. Organizatori ne snose odgovornost za štete i ozljede nastale pod okolnostima na koje organizator ne može utjecati. Za sve sudionike osigurani su brojevi, pratnja, medicinska pomoć i servisna služba. U biciklističkoj koloni mogu sudjelovati samo biciklisti prijavljeni organizatoru na startu. Organizatori preporučuju nošenje biciklističke kacige za sve sudionike biciklijade.

DJECA NA BICIKLIJADI

Zaštitnu kacigu na glavi moraju nositi vozači bicikla mlađi od 16 godina temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Djeca do 12 godina starosti mogu sudjelovati na biciklijadi samo u pratnji roditelja.

Što ćete upoznati i doživjeti na petrinjskoj biciklijadi? Ne propustite:

CAPRICCIA CENTAR

Adrenalinski park smješten je u selu Nebojan na površini od 10 ha, na osami, ograđen je i ima vlastiti parking i privatnost. U sklopu centra u ponudi su paintball igralište, quad vozila, splatmaster za djecu, streličarstvo, berg-go-card staza, dječje igralište, stolni nogomet, ljudski nogomet, viseća kuglana i drugi razni sadržaji poput prostora za roštiljanje i piknik. U ponudi su također team building i sadržaji za sve uzraste od vrtićke djece do odraslih rekreativaca gdje svaki gost može otkriti svoj potencijal, skriveni talent, iskušati svoju snagu, doživjeti avanturu i adrenalin. Za smještaj gostiju, u ponudi su ruralna kuća za odmor s bazenom, kamp prostor, te bungalovi koji su u robinzonskom duhu povećali zadovoljstvo gostiju u destinaciji Petrinja. Uz bogate sadržaje za posebne oblike turizma, ovo imanje nalazi se nedaleko Petrinjske cikloturističke rute LR4 – Ruta kestena i od glavne prometnice prema lječilištu Topuskom i gradu Karlovcu.

MLINSKI KAMEN

Smješten u selu Brest Pokupski tik uz Petrinjsku cikloturističku rutu LR3 – Obalama rijeka s prekrasnim pogledom na rijeku Kupu. U starom seoskom ruhu očekuje vas restoran s domaćim specijalitetima, a u tišini okružja možete uživati u miru i ljepotama prirode. Imanje pruža mogućnosti rekreacije poput plivanja, vožnje čamcima i kajacima i ribolovu.  Ovo imanje nudi smještaj uređen u narodnom duhu.

GRADSKO KUPALIŠTE

Gradsko kupalište nalazi se nedaleko od centra grada na ušću Petrinjčice u Kupu. Krajem 19. i početkom 20. stoljeća, na uređenom vojnom kupalištu, učenici petrinjskih škola učili su osnove plivanja pa se po tome ovo mjesto popularno zove i Švinšul. Prvo uređeno kupalište otvoreno je 1902. godine, a potom kao stalno gradsko kupalište 1921. godine. Današnja zgrada gradskoga kupališta izgrađena je 1942. godine. U sklopu akcije Zeleni cvijet 2013. godine, Gradsko kupalište proglašeno je najljepšim kupalištem na području Sisačko-moslavačke županije. Kupa je u ovom dijelu tiha, duboka i pitoma i stoga idealna za plivanje i vožnju čamcima dok je na kupalištu uređeno sunčalište, sportski tereni (odbojka, vježbalište, nogometno igralište), pozornica za ljetne manifestacije, roštilji te ugostiteljski objekt.

Sve informacije pronađite dodatno na letku Biciklijade:

Vidimo se ove subote, čekamo vas u Petrinji!

www.petrinjaturizam.hr

facebook.com